ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Полезни съвети

21.01.2021
Непоносимостта към лактоза е много често срещана. Всъщност се смята, че засяга над 70% от населението на света. Хората с непоносимост към лактоза изпитват храносмилателни проблеми, когато ядат млечни продукти, което може да има отрицателен ефект върху качеството им на живот. В статията ще разгледаме причини, симптоми и лечение.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.08.2020
- Топ 11 упражнения за Крака: Стегнати бедра и Дупе с Ластици (мини) Упражненията с ластици предоставят ефективен начин да подобрите и разнообразите тренировката си за крака. Мини ластиците са един от най-подходящите аксесоари, с които да стартирате упражнения в домашни условия или да подобрите вече налична тренировъчна програма за крака. Тренировките във фитнес не са единственият начин да поддържате добра форма и тази статия доказва точно това. Мини ластиците за тренировка са помогнали на хиляди да стартират упражнения в домашни условия, а топ фитнес инструктори ги използват в тренировките със свои клиенти, за да усложнят допълнително упражнения във фитнес зала.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.07.2020
Изморени ли сте от упражнения за корем, като коремни преси и планк, които сте изпълнявали в продължение на месеци или дори години, но така и не идва моментът, в който те дават желания ефект? Време е да опитате различна тренировка, която ще добави нужното допълнително съпротивление, за да постигнете по-добри резултати от всеки друг път. Има много писано за най-ефективните начини за трениране, но когато става въпрос за надграждане и поддържане на спортна форма, то комплект ластици за тренировка винаги печелят надпреварата.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.08.2019
Желанието да сме във форма може да се появи по всяко време, но по обясними причини е особено силно през лятото. Проблемът е, че хората често се сещат в последния момент и започват да търсят методи за постигане на бързи резултати, които често са нездравословни. По този начин се губи тонус и енергия за каквито и да е приятни активности по време на почивка. В тази статия ще ви представя съвети, с които ще се доближите по-бързо до желаното плажно тяло, без да се ограничавате до пакет солети дневно.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.11.2018
Високият холестерол може да засегне всеки и е сериозно състояние, което увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Има фактори, които са сериозна предпоставка – като гени, възраст, пол, които не са под наш контрол и няма как да им повлияем.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.10.2018
- 20 Най-Ефективни Упражнения за Отслабване (Видео + Подробни разяснения)
ВИЖ ПОВЕЧЕ
31.07.2018
- Ползите от Ходенето: 10 начина, с които ходенето пеша подобрява здравето
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.07.2018
В първото видео ще ви покажа изключително интересна и кратка, но много ефективна интензивна тренировка, която буквално отнема 3 минути.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Не ви ли се е случвало да се отчаете от несполучливите опити да отслабнете? Може би причините се крият в неправилно подбрания спорт, който практикувате. Изберете физическа натовареност, която да съответства на вашия темперамент.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът е идеалното лекарство срещу стрес, отслабнала имунна система и липса на тонус. Ако се колебаете какво да спортувате и не сте сигурни коя дисциплина ви подхожда, проверете кой е перфектният спорт за вас.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Бягането в близката градинка или парк - и сърцето, и мускулите ви се освежават от притока на чист въздух, а вие се чувствате като възродени и винаги сте в прекрасна форма!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Силовите тренировки и жените. Не вярвайте на нито едно от твърденията, според които силовите тренировки не се отразяват добре на женската физика. Топ 10 на развенчаните митове за жените и силовите тренировки.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Аеробните физически занимания, като ходенето и плуването, ускоряват дишането и пулса. Анаеробните упражнения, като вдигането на тежести, увеличават мускулатурата.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Ходенето е най-естествената форма на движение, а бързото ходене - идеалното упражнение на открито.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Скачането на въже е много резултатна, но често пренебрегвана кардио дейност. Голяма грешка. Продължителното скачане развива почти всички мускулни групи, подсилва нервната система и подобрява координацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
След като вече сме взели правилното решение, а именно: да започнем да спортуваме, остава да изясним подробностите. В спорта всяка грешка се наказва. Затова са нужни самоконтрол и самодисциплина!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
В книгата „Лекарят, моят приятел” Фабрицио Дуранти – един от най-големите капацитети по високи човешки постижения, ни учи какво ни дава спортът и защо си заслужава да го превърнем в начин на живот.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Малко или много всички вярват, че зодиите определят нещо в живота им. Според някои по-авангардни схващания в тази посока, всеки знак в зодиака управлява определени части от тялото, които от своя страна се отразяват на здравето ни, дори на такива малко очаквани страни като начина, по който трябва да правим упражнения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Какъв тип е нашето тяло и каква тренировка е най-подходяща за него?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът не само моделира фигурата и я прави по-привлекателна.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Движението е живот и животът е движение, гласи една стара максима.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът може да намали генетичното предразположение към затлъстяване със средно 40%
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Правилното хранене ще ви поддържа в тонус по време на тренировка и след нея.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Ползата от физическата активност е безспорна, но знаем ли достатъчно за това, какво и колко е наистина полезно за здравето ни.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Тонизиращите и антиоксидантните способности на кафето, в комбинация с приятния и ободряващ аромат са го направили една от най-употребяваните напитки, чийто полезни и вредни свойства продължават да се проучват.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Учените са установили, че дори на пет годишна възраст, децата които са плували като бебета, притежават значително по-добри способности да пазят равновесие и по-развита координация на движенията, в сравнение с техните връстници.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Според някои специалисти по диетология тайният ключ към стройната фигура не са безбройните диети или хирургичните интервенции, а кръвната група.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Кое какво е в няколко изречения
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Тази статия е важна за всички настоящи и бъдещи родители, както и за млади хора. Тя се опитва да отговори на въпроси като: "Какво е това физическо образование?", "Кому е нужно?" и "Не е ли по-добре да се замести с часове по немски?"
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Това е статия е посветена на опасностите за здравето ни и това на нашите деца.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Колко е минимума, който трябва да покрива всеки от нас за добро здраве?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Всяко упражнение има споето последствие, изразено в калории. В тази таблица ще откриете съотношението калории-спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Религията да тренираш в древна Спарта
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Египет - люлката на днешните спортове
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът като подход и наука в древния Рим
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът и медицината в културата на инките
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Непобедимият спортен дух на ацтеките
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Финикия и Картаген и раждането на спортния дух
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Вероятно ще спрем да пишем за ползата от спортуването в мига, в който всичките ни познати започнат поне да ходят интензивно.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Подобрете физическата си активност и работоспособността през обедната почивка
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Заниманията със спорт намират приложение не само при лечението на възрастните хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Мързи ви да станете сутрин от леглото, за да отидете на фитнес, да побягате или да покарате колело? Значи нямате необходимата мотивация.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Как да облекчим и последствията при получаване на травма
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Важно, полезно и практично - мускулните травми
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Научете защо плуването е полезно за вашето здраве. Разберете как да отслабнете с плуване. За какви заболявания е полезно плуването.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Вече сте решили какво да тренирате, но не знаете как да се облечете?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Усилията за ежедневно спортуване си струват! Спортът според всички дългогодишни проучвания води до чудесни резултати! Всяка ежедневна порция дава добър тонус на настроението, мисленето и тялото ви!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Всепризната истина е, че хората, които отглеждат куче или котка у дома, изграждат трайна емоционална връзка със своя любимец. Психолозите са установили, че и самият избор на домашната животинка разкрива характера на човека, който го е избрал.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Ако сте решили да започнете да бягате редовно, за да скъсате със заседналия начин на живот, за тонус или пък като част от общата ви програма за спорт, трябва да знаете някои неща, за да сте подготвени преди да започнете
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Ако някой някога се беше заел да формулира законите на спорта, то несъмнено един от първите(ако не и първият от тях) би бил нещо от рода на „Загрявайте винаги преди да спортувате”.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Не подценявайте избора на маратонки за тичане
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Тези програми са предназначени за хора, които никога не са бягали. Нашите тренировъчни схеми са подходящи и за тези от вас, които спортуват малко и досега не са обръщали внимание на спорта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Много хора, когато тренират, се притесняват повече за тежестите, които използват, други – за правилното изпълнение на упражнението, но като че ли по-голямата част от тях изобщо не се замислят за третия също толкова важен елемент от тренировките, а именно- дишането.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Фитнес, та фитнес! Само това слушаме и четем – колко е полезно движението, колко е важно да се спортува и т.н. Така си е.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Изчерпателен списък с нещата, които ви трябват за тренировка
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Преценете организма си и изберете най-доброто време за тренировка
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Всички по-важни неща за физическата активност - на едно място
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Пет допълнителни съвета от фитнес експертите, за да извлечете максимума от тренировките и да се чувствате по-добре от всякога.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
В нашето забързано ежедневие трудно намираме време за спорт и движение.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Много често нямаме достатъчно време да ходим до фитнеса, за да се упражняваме, или да търсим достатъчно приятен за нашите изисквания стадион, където да тичаме.
ВИЖ ПОВЕЧЕ