Проект: SWIM

Изследване по проект #SWIM
10.03.2024 г.
Щастливи сме да обявим публикуването на Изследователския Доклад #SWIM – цялостно изследване, посветено на борбата с хидрофобията сред децата и насърчаването на безопасните практики за плуване. Инициативата #SWIM – Swim Without Fear (Плувай без страх!), подкрепена от програма Еразъм+, се фокусира върху използването на силата на спорта за справяне с психологическите предизвикателства, свързани със страха от водата, особено в страни като България и Хърватия, където морският туризъм е значителен и инцидентите с удавяния за съжаление са често срещани.
Нашето изследване представя ценния опит на треньори и родители, като предоставя практически съвети и стратегии, които да помогнат на децата да преодолеят страха си от водата. От разбирането на хидрофобията, до създаването на позитивна водна среда и осигуряването на безопасност – докладът е важен източник за всеки, който се занимава с обучението на деца по плуване.

Придружени от наръчника „Плувай без страх“ и достъпните онлайн ресурси на адрес: www.myswim.org, нашите открития имат за цел да дадат на семействата и специалистите по плуване необходимите знания и инструменти за възпитаване на уверени бъдещи плувци.

Потопете се в Изследователския Доклад #SWIM и се присъединете към нас, за да направим плуването безопасно и забавно преживяване за децата. Научете повече за този проект, който променя живота, и проследете нашето пътуване на адрес: www.myswim.org. Нека заедно направим крачка напред в преодоляването на хидрофобията!

За сваляне на Изследването на български, хърватски и английски език, моля посетете този линк: myswim.org/2024/03/05/swim-research-toolkit/.