Проект: Train4Family

16.05.2024 г.
На 16 май 2024 в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе атлетически турнир „Нови звезди“, който бе организиран на изключително високо ниво от спортен клуб КЛАСА и директорът на турнира – доц. Пламен Нягин. 46-то издание на международния турнир включи в програмата си 100 и 200 метра интегриран старт, както и тласкане на гюле, в които взеха участие 53 атлети с интелектуални затруднения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.04.2024 г.
Международната среща на проекта #Train4Family в Сараево, Босна и Херцеговина, на 3-ти и 4-ти април 2024 г., бе ключово събитие, което имаше за цел да планира постигането на целите на проекта. Събитието бе открито с приветствие от домакините и премина към продуктивни презентации и дискусии от страна на партньорските асоциации, подчертавайки съвместните постижения и бъдещите стратегии. Основните дискусии бяха съсредоточени върху плана за управление на проекта, актуалното състояние, плановете за разпространение и разработването на електронна обучителна платформа, които бяха прекъсвани от паузи за нетуъркинг, обогатяващи връзките между участниците.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.11.2023 г.
На 16 ноември 2023 се проведе първата среща на консорциумът, който ще реализира инициативата #Train4Family, която събра представители на партньорските организации от Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Турция, Италия, Словения и Испания. Партньорите обсъдиха дейностите и времевата рамка на проекта, както и първите активности, с които ще стартира работата по #Train4Family.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.10.2023 г.
Семействата играят важна роля в обществото, както в поддържането на човешкия живот, така и в индивидуалното развитие. Спортът има огромен потенциал да сближи родителите и децата в здравословна и игрова обстановка. Децата с увреждания често водят пасивен начин на живот поради липсата на адаптирани спортни занимания и нездравословното хранене, което има негативни последици за тяхното здраве. Семействата на деца с увреждания обикновено не са обучени за методите на провеждане на спорт или правилно хранене, с които биха могли да спомогнат за подобряване на живота на децата си.
ВИЖ ПОВЕЧЕ