Проект: SWIM

Кандидатствай за тестово събитие #SWIM
26.03.2024 г.
КОГА?
21.04.2024 (неделя), 14:30 - 16:00

КЪДЕ?
131 СУ "Климент Аркадиевич Тимирязев", район Младост

КОЙ?
10 деца на възраст 4 - 7 години с родител/и
#SWIM! - Swim Without Fear е инициатива, съ-финансирана по програма Erasmus+, имаща за цел да преодолее хидрофобията в ранна възраст, като насърчава положителен подход към водата. Проектът се стреми да създаде наръчник с добри практики, които да помогнат на родителите и организациите в областта на водните спортове.

Освен да се справи със страха на децата от водата, проектът цели да създаде основни умения за плуване още в ранна възраст. Асоциация на българските плувци, партньор в инициативата, създаде лесни упражнения, които всеки родител може да изпълни заедно с детето, за да намалят страха им и да ги приучат към водна среда. Упражненията, които ще бъдат демонстрирани по време на събитието започват с техники за релаксация във водата, постепенно преминавайки към забавни дейности като издишане под вода и имитация на животни, живеещи във водата. Със съвместна реализация на тези упражнения, децата преминават към усвояване на правилното позициониране на тялото, движенията на ръцете и краката за различните стилове основни умения за плуване.

По време на тестовото събитие, родителите ще имат възможност да се включат заедно с децата си в упраженията, а квалифицирани плувни специалисти ще демонстрират стъпка по стъпка активности, които да помогнат на децата да преодолеят страха си от водата в безопасна среда с подкрепа на близък човек. Инициативата #SWIM! не само цели да облекчи хидрофобията, но и подчертава, че упражненията по плуване стимулират както тялото, така и ума. Участието в плувни занимания допринася за физическото развитие и подобрява когнитивните способности на децата. Плуването като упражнение е полезно, тъй като засяга големи мускулни групи, подобрява моториката и координацията.

Условия за участие:
  • Дете на възраст 4 - 7 години с поне един (или двама) родител/и, който да вземат участие в демонстрацията;
  • Облекло (за родител/и и за дете): бански, джапанки, хавлия
  • Събитието е с лимит 10 деца, като участниците ще бъдат потвърдени по ред на записване!
  • Всяко дете ще получи подаръци.Форма за записване:
ФОРМА ЗА УЧАСТИЕ В СЪБИТИЕТО