ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини
13.12.2017
Целта на проекта МОСТ - Мобилност на персонал /Mobility of staff MOST/ е да насърчи партньорството между административните спортни структури на национално и местно ниво. Освен това по време на проектните дейности ще бъдат създадени възможности за обучение на заети лица, които изпълняват задълженията на администратори на спортни клубове и организации.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.12.2017
В периода 11 – 14 декември 2017, в Рига, Латвия се проведе финалната международна среща по проект E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация). Този проект е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори. В срещата взе участие Йоанна Дочевска – председател на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е българската организация - партньор по проекта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.12.2017
На 9 декември 2017 в София, България се проведе второто спортно събитие имащо за цел да промотира методите на неформално обучение, придобити по време на проект "Play Forward", спорт и физическа активност, като инструменти за подобряване и гарантиране на човешките права сред младите хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.12.2017
Проект Насърчаване на участието на момичетата в спорт – 2, (EGPiS2- Encouraging girls’ participation in sports 2), беше създаден в резултат от успеха на първото издание на едноименния проект и има за цел да се занимае задълбочено с някои ключови аспекти, касаещи темата за участието на момичета и млади жени в спорт, както аспекти които бяха изведени под внимание по време на първия проект.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.12.2017
“A Path to TranSportAction” (APTSA) е проект, който включва 5 организации - три от Европа (България, Хърватска и Италия) и две от Латинска Америка (Бразилия и Перу). Целта на проекта е да увеличи капацитета на младежките организации от въпросните страни да прилагат спорта в комбинация с иновативни неформални методи и подходи за борба с половата дискриминация. С този проект организаторите се надяват да допринесат за намаляването на сексизма и стереотипите и да допринесат за половото равенство в бедните провинциални райони на Европа и Латинска Америка.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.12.2017
Както е посочено в „Ръководството за Физическа Активност на ЕС“ човешкото тяло, в следствие от редовна физическа активност, претърпява морфологични и функционални промени, които могат да предотвратят или забавят появата на различни болести и да повишат капацитета ни на физическо усилие. По настоящем има достатъчно доказателства, които показват, че тези които водят физически активен начин на живот, могат да се сдобият с много преимущества от здравна гледна точка, включително намаляване на риска от рак на гърдата, простата и дебелото черво.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2017
Емоционална церемония и спиращ дъха спектакъл белязаха официалния старт на инициатива София – Европейска столица на спорта на 2 декември. Зала 1 на НДК в столицата се оказа тясна да побере всички желаещи да станат свидетели на историческите събития, завършили с кулминацията по честването на 75-годишния юбилей на Национална спортна академия „Васил Левски“.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.11.2017
На 23 ноември 2017, в Национална спортна академия „Васил Левски“, се проведе представяне на дейностите на „Асоциация за развитие на българския спорт“ пред студенти на Академията. Йоанна Дочевска, председател на АРБС и възпитаник на катедрата запозна младежите с реализираните през последните седем години кампании, обучения и инициативи. Тя представи и част от дейностите, които ще бъдат реализирани в България по време на предстоящото Председателство на Съвета на ЕС с акцент на тези, които са свързани със спорта и физическата активност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.11.2017
“Re|Thinking Food Waste: Strategies to Lessen Food Waste in Europe" е младежки обмен финансиран от Еразъм +, в който взеха участие 27 млади участници от България, Хърватия, Унгария, Италия и Португалия. Проектът се проведе в град Angra do Heroismo, остров Terceira, разположен в Португалски архипелаг на Азорските острови в периода 13.11 - 22.11.2017. Всеки партньор беше представен от 4 младежи и младежки лидер, които обсъдиха и работиха върху "Стратегии за намаляване на отпадъците от хранителни продукти в Европа".
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.11.2017
"Start now!: Стратегическо партньорство за насърчаване на здравето сред младите" е проект в рамките на програма "ЕРАЗЪМ+" – Ключова дейност 2: Стратегически партньорства. Основната цел на проекта е да насърчи здравословния начин на живот сред младите хора от всички възрасти. Проектът се изпълнява през 2017 - 2018 г. в три европейски страни: Кипър, България и Полша. Проектът има за цел да приложи в различни младежки организации новаторски методи за неформално образование за осведоменост за здравето. Резултатът от тези методи ще бъде промяна на нагласите на младите хора към по-здравословен начин на живот и разширяване на съзнанието им за промоция на здравето. Проектът се осъществява от Организацията за насърчаване и профилактика "ХОПП" от Ополе (PL) в партньорство с: Асоциация за развитие на българския спорт от София (BG) и Организация за социална политика и действие от Никозия (Кипър).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.11.2017
В периода 08-16 ноември 2017 се проведе обучителен курс базиран на необходимостта от развитие на уменията за провеждане на обучения в сферата на неформалното обучение, подобряване на груповата динамика по време на такива събития и създаване на най-високо ниво на процесите на фасилитиране на разнородни групи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.11.2017
E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация) е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.11.2017
В периода 09 – 12 ноември 2017, в Сасари, Италия се проведе междинна среща по проект „Млади посланици на спортното доброволчество“, в който взеха участие представители на всички партньорски организации в проекта, а от страна на „Асоциация за развитие на българския спорт“ се включи Йоанна Дочевска, председател на АРБС. Проект „Млади посланици на спортното доброволчество“ има за цел да подготви и подкрепя в изпълнението на дейности за промотирането на доброволческата дейност в сферата на спорта 5 участника от всяка партньорска държава. АРБС работи целенасочено за развитие и популяризиране на доброволчеството в сферата на спорта в България, като през годините е реализирала голям брой кампании и инициативи по темата и работи целенасочено за нормативно обезпечение на доброволческата дейност. По настоящия проект, доброволците в България организираха редица събития, част от тях посветени на Европейска седмица на спорта 2017, сред които поход на Витоша, волейболно предизвикателство и активен международен уикенд.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.11.2017
Спортът има силата да подобри социалното включване. Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни! В спорта всички сме равни!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.11.2017
В периода 16.10. -23.10.2017 г. НПО „Problem-based learning institute” (Литва) в партньорство с асоциация “Dare To Take Your Chance” (Румъния), Асоциация „SUR217” (Испания), Асоциация „Youthfully GR” (Гърция), НПО „Nasza Wiеs” (Полша) и Асоциация за развитие на българския спорт съвместно се кооперираха и изпълниха по проект „Еразъм+ ” youth workers младежката мобилност „Education Throgh Problem Solving” („Обучение чрез решаване на проблеми”) (2017-2-LT02-KA105-005345).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.11.2017
В началото на месец ноември в София, България се проведе първо спортно събитие имащо за цел да промотира методите на неформално обучение, придобити по време на проект "Play Forward", спорт и физическа активност, като инструменти за подобряване и гарантиране на човешките права сред младите хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.10.2017
На 26/10/2017, „Асоциация за развитие на българския спорт“ организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Баня, Карлово. По време на спортната сесия, която се проведе в дома бяха заснети и кадри за видео кампания, която има за цел да представи силата на спорта като интеграционен инструмент, както и възможностите за равно включване на всички социални групи. Спортните дейности бяха проведени съвместно със студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“ в Национална спортна академия „Васил Левски“, като в тях се включиха и съмишленици от местната общност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.10.2017
В Европа новото поколение политици започва малко по малко да поема властта. Австрия посреща най-младия си министър-председател в историята на страната, Франция вече усеща промените, които Еманюел Макрон й готви, а Естония се утвърждава като име на технологичната карта на Европа под управлението Юри Ратас.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.10.2017
На 24 октомври 2017 се проведе анти-допинг уъркшоп, в който спортисти и млади треньори обмениха опит и знания относно позитивите и негативите от употребата на допинг и забранени субстанции. В периода Август – Септември 2017, в София се проведоха и други обучителни дейности за спортуващи и спортни треньори, като всички те се реализират по проект E.D.G.E. - European Anti-Doping Generation (Европейска анти-допинг генерация). Този проект е 12 месечно партньорство, което включва 5 партньори от 4 различни държави (Италия, Латвия, Австрия и България) и има за цел да насърчава анти-допинг културата сред младите спортисти и треньори.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.10.2017
В периода 16 - 23.10.2017г. в град Изкар, Испания се проведе младежки обмен „B- files”, в който взеха участие представители на „Асоциация за развитие на българския спорт” - Ивайло Здравков, член на УС на Асоциацията, както и младежите Андрей Борисов, Адриан Кирилов, Калина Сталева и Тоня Атанакова. В мобилността взеха участие представители на Франция, Испания, Норвегия, България, Италия, Литва, Португалия, като бяха представени инструменти и механизми за борба с агресията сред младите хора, децата, учениците, хората с различна сексуална ориентация, различен етнос или религия. В семинарните упражнения бяха използвани различни методи, използвани в неформалното образование - дебат, беседа, презентация, методи и техники за генериране и творческо обобщаване на идеи, групови методи, ролеви игри, симулационни игри, ситуационни игри, игри-драматизации, симулация аквариум и решаване на казуси.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.10.2017
START NOW! е стратегическо партньорство, което има за цел промотиране на здравето сред младите хора в три Европейски държави – Полша, България и Кипър и в период от 21 месеца ще приложи сред младежките организации в държавите – партньори иновативни методи на неформалното обучение за здравна информираност. Партньорството стартира в периода 21-23 април 2017 на международна среща в Ополе, Полша, а следващата среща по проекта се проведе в България, в периода 30.06 – 03.07.2017, като представителите на България, Полша и Кипър взеха участие във Фестивал на здравето, където се срещнаха с граждани и представиха дейностите на проекта, а след това се фокусираха върху обсъждане на обучителните модули за провеждане на здравно обучение чрез неформални обучителни методи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.10.2017
На 22.09.2017 в Панчарево се проведе спорен пикник, в който взеха участие младежи от България и Южна Корея, споделяйки времето си с позитивни емоции. Събитието беше организирано от Йорданка Христова – един от младите посланици на спортното развитие, като участниците споделиха вкусна храна, която бяха донесли и след това се включиха в забавни и образователни спортни активности. Бяха разделени на 2 отбора и се състезаваха помежду си, а накрая имаше награди за победителите.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.10.2017
Малко преди 15 ч. следобяд в слънчев неучебен ден, парковете на Рейкявик са пусти, децата ги няма. Те са наоколо в съседните сгради, предназначени за спортове, танци, уроци по музика, театрални школи и всякакви други извънкласни дейности.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.10.2017
"Европейски доброволци в спорта - EVS" е двумесечен проект (59 дни) в София, чрез който 4 доброволци, които идват от 4 страни (Босна и Херцеговина, Чехия, Словакия, Унгария) се ангажираха с доброволчество в областта на спорта. Европейската доброволческа служба е една от най-добрите програми за развитие на младите хора и им помага да придобият практически умения и знания. Като комисар Тибор Наврачич заяви наскоро, във връзка с 20-годишнината на програмата, до 2020 г. ние трябва да подкрепим 20000 доброволци всяка година, които трупат опит в чужбина. Следвайки и прилагайки тази политика на ЕС, ние в АРБС се опитваме да направим всичко възможно да се реализира прекрасен доброволчески опит на местно ниво в България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.10.2017
Европейската седмица на регионите и градовете е ежегодна четиридневна проява, организирана в Брюксел, в рамките на която длъжностни лица от администрацията на регионите и градовете, както и експерти и представители на академичните среди, имат възможност да обменят добри практики и ноу-хау в областта на регионалното и градското развитие. Това е призната платформа за политическа комуникация относно развитието на политиката на сближаване на ЕС и за повишаване на информираността на лицата, вземащи решения, относно ролята на регионите и градовете в изготвянето на политиките на ЕС. Европейската седмица на регионите и градовете е най-голямото европейско обществено събитие от този вид. Регионите и градовете участват в разработването на повечето политики на ЕС. Поднационалните публични органи в ЕС отговарят за една трета от публичните разходи (2 100 млрд. евро на година) и за две трети от публичните инвестиции (приблизително 200 млрд. евро), като вторите често трябва да бъдат изразходвани в съответствие с правните разпоредби на ЕС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.10.2017
Младежки обмен „How I Kan Evolve (HIKE)” имаше за цел да събере младежи от 4 различни държави, които заедно да обсъдят различните теми, касаещи околната среда – замърсяването, възможните алтернативи за подобряване на средата около нас и за запазване на местната екосистема. С тази мобилност, организаторите промотираха изграждането на повишена чувствителност в младите хора за опазването на природата и промотиране на това послание сред връстниците си след завръщане в родните места.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.10.2017
На 8 октомври в София се състоя първият по рода си Фестивал на способностите. Тази неделя, между 11 и 17 ч., в столичното Ларго (античен комплекс “Сердика” в подлеза на метростанция “Сердика”) Ability Fest Sofia 2017 се разгърна като празник на уменията и различията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34
next