ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини
15.06.2018
На 15.06.2018 в сградата на Министерство на младежта и спорта се проведе второ заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта. Съветът е консултативно звено за формиране на позиции, становища, инициативи за решаване на проблеми от специфичната компетентност на министъра на младежта и спорта. Съветът се състои от представители на активни организации с нестопанска цел в областта на младежката политика и спорта. В настоящото заседение участие взе Константин Занков, член на УС на АРБС. Участнциите в заседанието обсъдиха резултатите от Българскотo председателство на Съвета на ЕС по въпросите за младежта. Една от добрите новини, която беше обявена по време на срещата е, че в рамките на Председателството е било затворено досието “Европейски корпус за солидарност”, което може да бъде отчетено като добра практика и едно от важните за годината досиета в сектор “Младеж”.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.06.2018
На 15 юни 2018, в Брюксел се проведе втора среща на SAN /Sport Action Network/. Мрежата, която беше учредена през есента на 2017 година събира активни организации в сферата на спорта и физическата активност на Европейско ниво, представители на Главна дирекция „Спорт“ на Европейската комисия, консултанти и представители на спортната индустрия и има за цел да споделя информация и да развива синергията между съществуващи инициативи, като същевременно допринася за насочване на вниманието на националните власти към инвестициите в спорт и спортна инфраструктура. Беше обсъдена и следващата финансова рамка на кохезионната политика и как спортните дейности са преплетени в нея.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.06.2018
В периода 12 – 13 юни 2018, София бе домакин на последното международно събитие в сектор Спорт от програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС. Конференцията „Спортът за всички като средство за интеграция и мост между традиции и иновации“ беше организирана от Министерството на младежта и спорта и е съфинансирана по програма „Еразъм+“. Целта на международното събитие беше обмяната на опит как иновациите и новите технологии могат да допринесат за това традиционните спортове и игри да бъдат използвани за по-добра физическа активност на населението.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.06.2018
- Кога: от 8 до 14 юли 2018, дата на пристигане - 7 юли, дата на заминаване - 15 юли 2018 - Къде: Оро̀клини, Ларнака, Кипър - Участници: 3 души /младежки работници без ограничение във възрастта/
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.06.2018
В периода 08 – 10 юни 2018 в централата на Италианския олимпийски комитет в Рим, Италия се проведе обучение за треньори по танци, които разучиха специфичен танцов протокол, разработен за рехабилитацията и повишаването на качеството на живота на пациенти с рак на гърдата чрез адаптирани танцови движения. В проекта участват 5 държави, като дейностите в България са координирани от „Асоциация за развитие на българския спорт“, а локален партньор в танцовите дейности е MVJ Dance Studio. Обучението беше проведено от известните хореографи и жури в италианското издание на „Ballando con le stelle“ (Dancing Stars). Каролин Смит и Самюел Перон. Танцовата терапия е разработена от Каролин Смит след като самата тя заболява от рак на гърдата и по време на рехабилитацията си открива възможностите на танца за физическо и психическо възстановяване и вече е спомогнала за по-лекото възстановяване на над 2000 жени в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.06.2018
В периода 08 – 10 юни 2018 в Карсоли, Италия се проведе финално събитие по проект SpeeCh – Спортна психична общност, който има за цел да подпомогне процесите на включване и интеграция на хора с ментални и психични заболявания. По време на събитието се проведе пресконференция в кметството на Карсоли и беше представен продукта на проекта, който представлява обширно практическо издание в 200 страници за "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания", като една трета от публикацията беше подготвена от български колектив от експерти в състав: Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков /Асоциация за развитие на българския спорт/, Стефка Джобова, др. и Ивайло Лазаров, др. /Национална спортна академия „Васил Левски“/. Асоциация за развитие на българския спорт получи и благодарствен плакет от Община Карсоли за експертното партньорство и отдадеността по време на проектните дейности.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.06.2018
Международна антидопинг конференция се проведе в Опатия, Хърватска в периода 05 – 06 юни 2018, която е финално събитие по проект „JUST SPORT“. Над 100 представители от Хърватска, Италия, Словения, Швеция, Португалия и България дискутираха по темата и анализираха проблемите, които всяка една от държавите среща в превенцията и борбата със забранените субстанции. Представяйки България участие взеха Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков от Асоциация за развитие на българския спорт, д-р Христина Иванчева от Национален антидопингов център, проф. Цветко Цветков и гл. ас. Григор Гутев от Национална спортна академия „Васил Левски“, Иван Тилев – професионален баскетболист и собственик на фитнес център Норд джим.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.06.2018
- Място: пред читалище „Христо Смирненски”, гр. Златица - Дата: 01.06.2017г. - Час: 10:00 часа - Посещаемост: 100 деца - Организатор: Консултативен съвет за младежка политика (КСМП) - Златица и община Златица
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.05.2018
- Кога: От 1 до 9 август 2018 година - Къде: Искар, Испания - Организатори: KINBALL VALLADOLID - Участници: 40 участника от 6 различни държави – Испания, Словакия, Чехия, България, Португалия и Франция. (5 младежи между 18 и 30 години и 1 лидер)
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2018
- Място и дата: Селце, Хърватска от 01 - 09 юли 2018 - Участници: 20 души (без ограничение във възрастта) от 8 организации (2ма участника от Асоциация за развитие на българския спорт) - Език: Официалният език на проекта е английски
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2018
На 28 май 2018 по време на практика на студентите в магистърска степен на специалност "Спортен мениджмънт" на Национална спортна академия "Васил Левски", Йоанна Дочевска - председател на УС на АРБС представи дейностите на организацията и запозна студентите с проект #GoodGovernanceSport.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2018
В периода 19 - 27 май в Сасари, Сардиния се проведе младежки обмен Playing Together, Living Equality, като в него взеха участие 30 младежи на възраст от 18 до 25 години (по 6 от държава, 3 момичета и 3 момчета) Държавите участнички в мобилността бяха Хърватска, Италия, България, Перу и Бразилия, а организатор на обучението беше младежката структура на Mine Vaganti NGO - партньор на проекта от Италия. Проект APTSA цели насърчаването и приобщаването на половете към спортните практики, сравняване на сексизъм и полови стереотипи и насърчаването на равенството и взаимното уважение между половете сред младите хора в селските райони в неравностойно положение в Европа и Латинска Америка.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.05.2018
В периода 20 – 24 май 2018г., в столицата на Румъния, Букурещ се проведе обучителен курс по проект Справедливост чрез спорт за развитие на младите хора - ETSYD Equity through sport for youth development. Представител на “Асоциация за развитие на българския спорт” бе Ивайло Здравков - член на УС на организацията. Проектът има за цел да подобри социалното приобщаване, равенството, толерантността, честната игра, намаляването на образователните затруднения и начина на живот, свързани със здравето, задълбочено насърчаване и засилване на доброволческите дейности в спорта, за млади хора 7-19 години, от 6-те най-непривилегировани училища от Букурещ, сектор 3, Румъния, в продължение на 18 месеца. В обучението взеха участие представители от Италия, Румъния, Финландия, Гърция и България, които проведоха спортно-обучителни сесии съвместно с учители по физическо възпитание в няколко от училищата в Букурещ.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.05.2018
Хора с увреждания и приятелите им с големи сърца тичаха заедно в подкрепа на спорта за всички и създаването на Адаптиран младежки кариерен център. На 19 май се проведе първото българско издание на един от най-успешните мини-маратони с кауза в света. На старта на Run2Gether рамо до рамо застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с големи сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и много други съпричастни столичани.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.05.2018
Днес, 17 май 2018, по случай Деня на българския спорт от 10:30 в парк Заимов в гр.София се проведе Детски спортен празник „Здраве във всички политики“, организиран в партньорство от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт, с експертната подкрепа на Катедра „Лека атлетика“ към Национална спортна академия „Васил Левски“ и спортна школа „Дарко тийм“. Над 100 деца от детски учебни заведения бяха организирани в секции за физическа активност по програмата на Международната федерация по лека атлетика – Детска атлетика, която предлага комбинация между забавление и движения. По време на събитието беше изградена и информационна секция, където гражданите получиха информационни материали за хроничните респираторни заболявания и спорта. Събитието беше подкрепено и от Българското дружество по белодробни болести (БДББ), Българското дружество по алергология (БДА), Конфедерация „Защита на здравето“ (КЗЗ) и се проведе в рамките на Национална информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ – 2018.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.05.2018
На 16 май 2018 в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе Международен атлетически турнир „Нови звезди“. 40-ото издание на международния турнир стартира с 60-метров старт, в който взеха участие живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Фанка Борисова, Анета Христова, Тодорка Радева, Павлина Урдарска и Ана Атанасова бяха наградени от проф. Апостол Славчев , заместник – ректор на НСА „Васил Левски“. Момичетата се насладиха и на пълната спортна програма на мероприятието, като силна емоция предизвика срещата с техни спортни идоли в лицето на Тереза Маринова и Светла Димитрова.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.05.2018
Кратък обучителен курс: Интеграция чрез спорт Дата: 30.06.2018 Период: 10:00 – 18:00 Локация: София 1000, ул. Триадица 5Б, ет. 1 Участници: спортни треньори/социални работници/младежки работници Капацитет: 10 души.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.05.2018
От 28 април до 6 май 2018 година в Тата, Унгария бе проведен младежки обмен Sport Employs Youth! Държавите, които взеха участие в обмена бяха България, Испания, Кипър, Италия, Унгария и Латвия. Всяка държава имаше по 5 участника.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.04.2018
В периода 23-27 април 2018г., в София, България се проведе кратък обучителен курс „Интеграция чрез спорт“ по проект “START – Sport TrAining to Run Together“. Обучението беше проведено от Асоциация за развитие на българския спорт и в него взеха участие представители на спортни организации и местни администрации от Италия, Португалия, Литва и Финландия. По време на обучението, участниците се запознаха с методологията „Обучение чрез спорт“, която подпомага интегративните процеси на целевите групи, с които се прилага и дава практическо приложение на неформалното образование в сферата на спорта. Основната цел на проекта е популяризирането на доброволчеството в спорта, интеграция и социализация чрез спорт, равни възможности за участие в спортни събития, здравословният начин на живот и достъпа до спорт за всички желаещи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.04.2018
На 25.04.2018 в София се проведе спортно промоционално събитие по проект Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/ в 109 ОУ „Христо Смирненски“, което се проведе съвместно със спортен клуб „Ахил“. Малките участници се запознаха с интересни теми, свързани с превенция на училищното хулиганство.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2018
Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по интегриран футбол. Най-добрият ни професионален боксьор посети тима по време на турнир в Олимпийския парк в Берлин.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2018
Утвърждаването на европейските ценности чрез спорта и борбата с допинга в спорта са сред основните приоритети на Министерството на младежта и спорта по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри първата среща на експертната група на Европейската комисия "Интегриране" (XG INT), проведена във Варна (23-24 април 2018 г.). Експертната група включва представители на правителствата на всички държави-членки, както и представители на международни институции, работещи в областта на почтеността в спорта - Интерпол, Европол, ООН, Спортдардър. Според Красен Кралев спортът позволява налагането на ценности за интеграцията на общностите за предотвратяване на насилието и агресията сред подрастващите. Ето защо е важно да се гарантира лоялна конкуренция при равни условия във всички спортове. Министърът също така каза, че употребата на допинг е не по-малко манипулативен от договорения преди това резултат за залагания, тъй като нарушава равнопоставеността на конкурентите.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2018
Ситуацията със здравето по света ни изправя пред сериозни предизвикателство. В епохата на съвременната цивилизация и високотехнологичната медицина, осведомеността за здравето все още е непълна и недостатъчна. Дали и до колко сме здрави? Какви са проблемите пред модерното здравеопазване? Може ли и как да повлияем положително върху нашето здраве?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2018
- Локация и период: 02 - 05 юли 2018, град Сакаря, Турция. - Участници: 9 участника от всяка държава (6 участника, 2 експерта и 1 групов лидер). Няма възрастови ограничения. - Участващи държави: България, Хърватска и Турция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.04.2018
Трета международна среща по проект „Just Sport“ се проведе в периода 12 – 15 април 2018 г., в Умея, Швеция и събра партньорите в проекта, които в два работни дни обсъдиха проведените до момента дейности, бъдещите дейности и инициативи, както и подготовката на предстоящата международна конференция, която ще се проведе през месец юни в Риека, Хърватска. В срещата от страна на България взе участие Ивайло Здравков – член на управителният съвет на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е партньор по проекта от България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.04.2018
На 05/04/2018, „Асоциация за развитие на българския спорт“ организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Спортната сесия, която се проведе в дома е финална тренировка за участието на представители на институцията в международно спортно събитие, което ще се проведе в Берлин, Германия, в периода 19-22 април 2018. Спортните дейности бяха проведени съвместно със студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“ в Национална спортна академия „Васил Левски“ и Конфедерация „Защита на здравето“, като в тях се включиха и съмишленици от местната общност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.04.2018
Проект #GoodGovernanceSport /Добро управление в спорта/ цели да намери път за анализиране, събиране и разпространение на добри практики за видимост на решенията, които се взимат в спортните организации, информация относно органите на управление и прозрачността на публичното финансиране.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 33
next