ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини
04.09.2019
Първата дейност по изграждане на капацитет, в рамките на проект Bocce together, active forever, включваща семинар за обучение на инструктори и турнир по боче се проведе в София, България, в периода 02-03 септември 2019. Основната цел на проекта е да популяризира традиционния спорт боче, който е популярен в Хърватска, но не толкова разпространен в Унгария и България, които са партньори по проекта. Целта на дейността по изграждане на капацитет (семинар и турнир по боче) в България е да насърчи хората от всички възрасти и полове да се занимават с развлекателна дейност, която е достъпна за всички, да ги научи на техниките на боче и да популяризира традиционните спортове и игри. В обучението в България, което се проведе в Национална спортна академия „Васил Левски“, взеха участие двадесет спортни треньори и социални работници от цялата страна, които имаха възможност да преминат през теоретично и практическо обучение, водено от хърватски специалисти по боче. На 3 септември, участниците в обучението проведоха практическо обучение по време на турнир, в който взеха участие живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово, които имаха възможност да се забавляват с този сравнително нов за България спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.09.2019
„Структурирано обучение за осведоменост в медиите“ (Structured Learning for Awareness in Media/SLAM) има за цел да повиши информираността и критичното мислене на младите хора за ролята на средствата за масова информация като предизвикателство и предпоставка за по-приобщаващи общества към мигранти и бежанци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.09.2019
В периода 25.08.2019 - 01.09.2019, във Пакож, Унгария се проведе младежки обмен Active Citizenship Through Sports, в който взеха участие 5 младежи (16-26 години) и един лидер от България. В обучението се включиха и младежи от Унгария, Португалия, Италия, България, Словакия и Румъния. Младежкият обмен имаше за цел насърчи активното гражданство чрез използване на спорта, да даде възможност на младите хора да участват по-активно в демокрацията и да повишат гражданския дух в участващите страни. По време на програмата бе използвана методологията Обучение чрез спорт (ОЧС), използвана в редица европейски държави, при редица проблеми в обществото като липса на комуникация, основни човешки права и свободи, ограничаване на поведение като агресия и насилие, засилване на екипността и чувството на обществена принадлежност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.08.2019
В периода 27-30 август 2019, в Букурещ, Румъния се проведе трета международна среща и уъркшоп по проект “The Game”. Срещата събра представители на партньорските организации от България, Хърватска, Турция и Румъния. От страна на „Асоциация за развитие на българския спорт“ взеха участие Калинка Гударовска, член на УС на АРБС, Диана Хаджиангелова, Теодор Петров, Ивелина Димитрова и Велина Андонова, доброволци в организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.08.2019
Будапеща е Европейска столица на спорта през 2019 г и в тази връзка, проект Спорт.Младеж.Включване (Sport.Youth.Inclusion/S-Y-IN) ще бъде реализиран в три сектора: спорт, образование и младежка работа. Спортът има централна социална роля в съвременното общество. Спортът е състезание, но също така е и поле за изучаване на социални умения. Спортът може да бъде инструмент за положителни социални промени, но може да бъде и опасен инструмент за социална и политическа манипулация. Затова трябва да насочим вниманието на гражданите към положителния социален потенциал на спорта. Както в Бялата книга на ЕС за спорта, спортът има много силна социална роля, чрез която във формалното и неформалното образование той укрепва човешкия капитал на Европа. Ценностите, предавани чрез спорта, помагат за развитието на знания, мотивация, умения и готовност за лични усилия. Времето, прекарано в спортни дейности, води до значителни и обозрими ползи за здравето и образованието.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.08.2019
На 28 август 2019, в София, се проведе допълнително обучение на инструктори по танци, които се запознаха с танцов протокол за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth. Обучението беше предшествано от танцова терапия, която се проведе в периода октомври – март 2019 с пилотна група от 16 участници. В еднодневното обучение, което премина през цялостната структура на танцовия протокол, взе участие Румяна Методиева, учредител на фондация «Безценна като теб», насочена към превенция и рехабилитацията на рака на гърдата. Програмата, която включва адаптирани към физическото състояние на пациенти с рак на гърдата танци, които бяха разучени са Салса, Меренге, Бачата, Ча-ча, Румба, Танго. С обучението, организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват да се гарантира лавинообразен ефект и танцовата терапия за жени с рак на гърдата на може да се приложи в максимално много локации в България, за да може да се осигури активен и пълноценен живот на все повече българи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.08.2019
Сертификационен обучителен курс #GoodGovernanceSport относно отчетността и прозрачността в спорта ще се проведе в Будапеща, Унгария. Продължителност: 3 работни дни с дейности, 2 дни за пътуване в периода 28 ноември - 2 декември 2019 г. Страните, участващи в проекта, са следните: България, Хърватия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Словакия (3 участника от всяка държава + 2 члена на екипа по проекта). Пълна информация за проекта: https://www.eusport.org/goodgovernance
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.08.2019
Проект "Изграждане на здравословно живеещи общества и нови възможности“ е партньорство между 5 държави от България, Испания, Полша, Кипър и Италия, като един от партньорите е „Асоциация за развитие на българския спорт“. Негова цел е да насърчава доброволческите дейности в спорта, равните възможности и осъзнатостта на значението на здравословния начин на живот, чрез повишаване на участието в спорта за всички.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.08.2019
В периода 12-20 август 2019 в Искар, Испания се проведе младежки обмен Bet For You, в който взеха участие 33 участници от 6 различни държави: Испания, Португалия, България, Турция, Естония и Румъния. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.08.2019
В периода 12-20 август 2019 в Искар, Испания се проведе младежки обмен The Magic Glasses, в който взеха участие 33 участници от 6 различни държави: Испания, Словакия, Чехия, България, Португалия и Франция. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.08.2019
Днес, 15 август 2019 се проведе #BeActive ден в Германски манастир Св. Иван Рилски, организиран в партньорство от Неделно училище към храм "Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. Спортните активности и интерактивни детски работилници се проведоха в рамките на проект PLAY’IN TOGETHER, съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз, който ползва иновативни методи на обучение, чрез които да работят за борба с дискриминацията и стереотипите към хората с различни физически и ментални увреждания. Дейностите бяха част от втори детски летен лагер в манастира, организиран от отец Пимен, игумен на Германски манастир Св. Иван Рилски. Над 30 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на един прекрасен летен ден, в реализацията на който се включиха и доброволци от АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.08.2019
Eurasia Bulgarian Open Badminton Championships 2019 е най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. Състезанието е Олимпийска квалификация за Токио 2020 и е с награден фонд $10 000. На това състезание вземат участие топ състезатели от Европа и света, както и български звезди като Мария Делчева, Мария Мицова, Иван Панев, Иван Русев, Стилян Макарски, Даниел Николов, Пейо Бойчинов, Алекс Влаар и други. В международната спортна проява, която се провежда в Бадминтон зала „Европа“, взеха участие 340 състезатели от 43 държави, като тя се провежда до 15 август 2019 и събитието е с безплатен вход за граждани.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.08.2019
Спортът Боче датира от 5 000 год. пр. Христа и е изключително интересен за младежи и възрастни, включително и за младежи със специални образователни потребности и хора с увреждания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.08.2019
В периода 01 – 10 август 2019 години в Ковиля, Португалия се проведе младежки обмен Up in the Mountain. В обмена взеха участие младежи от 5 държави – България, Португалия, Словакия, Италия и Полша. Със съчетаването на креативността, социалния дух и очевидно спорта, младежкият обмен имаше за основна цел да създаде хора, взимащи решения, както и да насърчи инициативната роля в обществото на европейските младежи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.08.2019
- Кога: 11.11.2019 – 19.11.2019 - Къде: Сиудад дел Есте, Парагвай - Участници: 7 младежи от страна на възраст 18 – 25 години и 1 лидер над 18. Участващи държави - България, Италия, Парагвай и Перу - Краен срок за кандидатстване: 20.08.2019
ВИЖ ПОВЕЧЕ
31.07.2019
- Кога: 23.09.2019 – 30.09.2019 - Къде: Пилисмарот, Унгария - Кой: 5 младежи на възраст 17 - 25 години + 1 лидер на възраст над 18 години от всяка държава (Унгария, Португалия, Литва, България, Австрия)
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.07.2019
АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ изпрати трима участници, които бяха част от обучителния курс „Спорт: всички на борда“, който се проведе в Португалия в периода 21 и 29 юли 2019 г. и включваше 30 участници (младежки работници и хора с увреждания) от 8 различни държави (Португалия, България, Румъния, Испания, Гърция, Турция, Унгария и Литва). Представители на Асоциация за развитие на българския спорт бяха Каролина Зографова, Веромира Велинова и Георги Зографов.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.07.2019
На 30/07/2019, екипът на Асоциация за развитие на българския спорт посети Maria’s World Foundation и си поговорихме с прекрасните младежи, които посещават Дневен център "Светът на Мария" за спорта, за активното им ежедневие и какво може да се подобри, за да бъдат още по-активни и мотивирани да се потопят в спортни дейности. #BulsportBG #ErasmusPlus #BeActive
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.07.2019
Проект Обучение чрез спорт за младежко равенство /ETS for Youth Equality (EYE)/ е двугодишно стратегическо партньорство в сферата на младежта, което в насочено към създаването на нови образователни възможности за младежи с увреждания (предимно интелектуални) чрез използване на иновативната методология Обучение чрез спорт, която подпомага развитието на трансверсалните умения чрез използване на неформални методи на обучение. Една от първите дейности по проекта има за цел да анализира нагласите на неправителствените, образователни и спортни организации в България, Ирландия и Италия относно заетостта на хора с интелектуални увреждания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.07.2019
В периода 20-21 юли 2019 се проведе #BeActive уикенд в Църногорският манастир „Св. Безсребреници Козма и Дамян”, организиран в партньорство от Неделно училище към храм "Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. Спортните активности и интерактивни детски работилници се проведоха в рамките на проект "HEalth Practices for Own Self-Improvement" (HEPOSI), който предвижда сътрудничество между неправителствени организации от Европа и Латинска Америка, насочени към посрещане на предизвикателството за насърчаване на здравословната физическа активност и практиките за консумация на храна сред младите хора чрез методи на неформално образование. Дейностите бяха част от втори детски летен лагер в манастира, след успешното първо издание през 2018. Над 25 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на един прекрасен летен ден, с множество спортни активности.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.07.2019
- Кога: 21.10.2019 – 28.10.2019 - Къде: Клайпеда, Литва - Участници: Общо 35 участници от 6 различни държави: Испания, Естония, Латвия, Гърция, Полша, България и Литва. Участниците трябва да бъдат по 5 от държава (4 участника от 18 до 30 години и 1 над 18 без възрастово ограничение).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.07.2019
* Локация: Букурещ, Румъния * Период: 27.08.-30.08.2019 * Участници: 2 учители по ФВС и 2 треньори по вид спорт * Дейности: по време на мобилността, представителите на България ще запознаят ученици от Румъния с традиционните игри на страната ни. * Разходи: всички разходи по пътуване, настаняване и изхранване са обезпечени по проекта * Апликационна форма за кандидатстване: https://forms.gle/YSpnUGjBgxrGxEVo8 * Срок за кандидатстване: 26/07/2019
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.07.2019
- Кандидатствай за младежки обмен P.L.A.Y.! Peer education, Learning Action for Youth trough sport - Кога: от 19.08.2019 до 27.08.2019 Къде: Villanuova sul Clisi, Италия - Кой може да участва: Всяка държава има възможност да изпрати 10 младежи и 2 лидери. Възрастта за участие на младежите е между 13 и 17 години.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.07.2019
Основната цел на проект PASSPORT (Project for Academy Sport Support) е да насърчава и подкрепя доброто управление в спорта и двойната кариера на спортистите. Засяга гореспоменатите цели чрез повишаване на информираността за двойните кариери на спортистите. Спортистите често се сблъскват с предизвикателства, за да могат да съчетаят спортната си кариера с образованието. Международни проучвания показват, че годишно една трета от активните спортисти се отказват от спорта, защото им отнема прекалено много време. ПАСПорт иска да подпомогне спортистите, като изгради транснационална партньорска мрежа и развие платформа за обучение на атлетите в сферата на спортния мениджмънт, като по този начин се цели да се подобри тяхното професионално развитие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.07.2019
- Локация и период: София, България, 32 сесии в периода 14 септември 2019 - 1 март 2020 - Локация: Fitness Center Relax в кв. Надежда, бул. Ломско шосе 73/в близост до метростанция Надежда/ Капацитет: 15-18 души - График на танцовите сесии: Всяка събота и неделя от 09:00 до 10:00 - Такса за наем на зала 4.00 лв на посещение - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.07.2019
В периода 10 – 14 юли 2019, в Таормина, Италия се проведе втора международна среща по проект Youth Sports Fair Chance, която имаше за цел да анализира дейностите по проекта до момента и да обсъди реализираните в държавите – партньори по проекта изследвания за насилието в образователната система и спорта и възможностите за превенция на тези негативни явления. По време на международното посещение, в общината в гр. Таормина беше проведена пресконференция, в която взеха участие Марио Болоняри – кмет на града, Лучия Габерсчек – председател на Общински съвет, общински съветници, кметове и заместник-кметове на по-малки населени места в областта, директори на училища и образователни институции. В срещата от името на „Асоциация за развитие на българския спорт“, партньор в проекта от България, взеха участие Йоанна Дочевска – председател на АРБС и Моника Панайотова – член на консултативния съвет на организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.07.2019
В периода 10.07.2019 - 13.07.2019 в Рибница-на-Похорю, Словения се проведе втората международна среща по проекта “Sports Against Bullying” /Спорт срещу тормоза в училищата/. В нея участваха представители на шест партньорски организации, като Асоциация за развитие на българския спорт беше представлявана от Ивайло Здравков и Константин Занков, членове на УС на организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 35
next