ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ
Новини
19.02.2018
- Локация и период: Риека, Хърватия 17 – 25 март 2018 - Участници: 20 (4 участника от всяка държава) - Държави участнички: Хърватия, Италия, България, Перу и Бразилия - Работен език: Английски - Организатори: RIJEKA SPORT’S ASSOCIATION и Mine Vaganti NGO
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.02.2018
В периода 19-20 февруари 2018 в Умея, Швеция се проведе първа международна среща по проект МОСТ, в който „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор и заедно със сродни организации от Швеция и Хърватска ще реализират дейности в следващите 12 месеца. В първия ден от международната среща участниците, сред които Йоанна Дочевска – председател на АРБС и Григор Гутев, др – главен асистент в катедра Лека атлетика към Национална спортна академия „Васил Левски“ се запознаха с модела на управление на спорта в Швеция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.02.2018
В периода 13-14 февруари 2018г., в Утрехт, Холандия се състоя първа международна среща по проект ТАНЦУВАЙ СЪС ЗДРАВЕТО, който стартира на 1 януари 2018 и ще реализира дейности в рамките на 30 месеца. В срещата взеха участие Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков, членове на УС на „Асоциация за развитие на българския спорт“, организацията, отговорна за изпълнението на дейностите по проекта в България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.02.2018
Локация и период: Морфасо, Италия, 16 – 23 юни 2018г. Участници: 2 участника от всяка организация. Участващи държави: Испания, Гърция, България, Белгия, Чехия, Хърватия, Румъния, Литва и Естония. Основна Цел: Тормозът в училище е много сериозна тема, защото оказва влияние върху развитието на всяка личност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
31.01.2018
Европейската комисия и Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA) организираха "Информационен ден" на 30 януари 2018 г. в Брюксел, за да се информират потенциалните кандидати за възможностите на програма Еразъм+ спорт, механизмите на финансиране и спортната политика на ЕС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.01.2018
- Проект: Енергични в разнообразието - Период: 6 или 7 месеца - Начало: Февруари 2018 - Локация: Латвия - Покана за: 1 човек от България на възраст 18-29 години;
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.01.2018
Международния семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“ се проведе в периода 24 и 25 Януари в София, и събра 80 чуждестранни и 40 местни експерти в сферата на спорта. Над 120 представители на международни организации, свързани с антидопинга, представители на страните-членки на ЕС и на антидопинговите организации от Европа, както и представители на спортните федерации в България присъстваха в първия ден на семинара. Пред представителите на 25 антидопингови организации и 14 държави-членки на ЕС, бяха представени добри практики за инициативи и кампании за борба с употребата на допинг, срок които и проект JUST SPORT /САМО СПОРТ/. В периода 2017 – 2018 година, „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор за България на проекта, съ-финансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, който има за цел да обърне внимание на негативните последствия, които може да доведе неконтролируемото използване на хранителни добавки в сферата на масовия спорт (най-вече във фитнес центрове). Събитието се организира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС и в него взеха участие и международните партньори по проекта от Хърватска и Словения, като Вера Манце от Спортна организация на гр. Рийека, която е координатор на кампанията, запозна гостите с всички етапи до момента и в бъдеще.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.01.2018
Йоанна Дочевска, председател на Асоциацията за развитие на българския спорт, В развитие, 22.01.2018
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.01.2018
- Младежи за опазване на природата в Alzira Покана за: 1 човек от България на възраст 18-29 години; Място на провеждане: Alzira, Валенсия, Испания (на 40 км от Валенсия); Проект: Екологични дейности, екотуризъм, дейности на открито, насърчаване на екологичният начин на живот; Продължителност: 6 месеца, започвайки през март 2018 г. Организация: IDEA, Градски съвет на Alzira
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.01.2018
- Локация и период: Сасари, Сардиня, 18-25 февруари 2018г. - Участници: 20 участника от 8 държави 2 участника от „Асоциация за развитие на българския спорт” - Работен език: Английски език
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.01.2018
Двойната кариера на спортистите е един от приоритетите в политиките за спорт и физическа активност на Европейската комисия. Италия е домакин на среща по проект ПАСПОРТ (Проект за Академична Спортна Подкрепа). Основната цел е да подпомага и насърчава добро управление в спорта и двойната кариера на спортистите чрез осведомяване на обществото относно затрудненията в комбинирането на спортна кариера с образованието.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.01.2018
В периода 14 -17 януари 2018, в Сасари, Италия се проведе първа международна среща по проект ПАСПОРТ. Тя събра представители на партньорските организации, които обсъдиха дейностите по проекта и начертаха пътна карта, чрез която те ще бъдат изпълнени. „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор от България, като в срещата взеха участие Йоанна Дочевска – председател на АРБС и Константин Занков – член на УС на АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.01.2018
Целева група: фитнес инструктори и собственици на фитнес центрове Период на обучение: 12-16 март 2018, 10:00 – 12:00ч Локация: Парк хотел „Витоша”, ул. „Росарио” 1, Студентски град
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.01.2018
На 12 януари 2018 се проведе първото локално събитие по проект млади посланици на спортното развитие, което беше организирано от Никола Здравков – един от младите посланици в България. Никола е на 16 години, от София и организира за приятели си баскетболен мач, в който 20 младежи спортуваха и се забавляваха. Това е първото от десет поредни събития, които всеки от четирите посланика в България ще реализира до април 2018. Събитията в Пловдив ще се организират от Галин Генов и Александър Илиев, а в Якоруда от Мусалина Джалил и младежите на възраст до 24 години от тези градове могат да инсталират официалната мобилна апликация на проекта и да се включат в събитията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.01.2018
Основната цел на Проект за Академична Спортна Подкрепа – ПАСПорт е да подпомага и насърчава добро управление в спорта и двойната кариера на спортистите чрез осведомяване на обществото относно затрудненията в комбинирането на спортна кариера с образованието. Международни проучвания показват, че годишно една трета от активните спортисти се отказват от спорта, защото им отнема прекалено много време. ПАСПорт иска да подпомогне спортистите, като изгради транснационална партньорска мрежа и развие платформа за обучение на атлетите в сферата на спортния мениджмънт, като по този начин се цели да се подобри тяхното професионално развитие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.01.2018
Ситуацията със здравето по света ни изправя пред сериозни предизвикателство. В епохата на съвременната цивилизация и високотехнологичната медицина, осведомеността за здравето все още е непълна и недостатъчна. Дали и до колко сме здрави? Какви са проблемите пред модерното здравеопазване? Може ли и как да повлияем положително върху нашето здраве?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.01.2018
В последните години Европейски и международни организации са работили задълбочено, за да опишат способностите на спорта като средство за популяризиране на социалните промени и да насърчат използването му за постигане на социални постижения. Все още, много подобрения следват да бъдат направени. Основната цел на проект Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS// е да се фокусира върху популяризиране на доброволческите активности в спорта, заедно със социалното включване, равните възможности и информираността за значението на физическите активности, повишаващи здравословното състояние чрез повишено участие и равен достъп до спорта за всички.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.12.2017
Заглавие на Проекта: Спорт и средиземноморска диета, заседнал живот и бързо хранене /СТАРТ/ Проект „СТАРТ“ има за цел да подчертае, че ползите от физическата активност, включително спорт и редовни тренировки през целия живот, са огромни и включват намален риск от сърдечно-съдови заболявания и някои видове рак и диабет, подобряване на здравето на мускулно-скелетната система и контрол на теглото, развитие на психичното здраве и когнитивните процеси. Проектът желае категорично да потвърди понятието, че: "Спортът е човешка дейност, почиваща на фундаментални социални, образователни и културни ценности. Това е фактор за интеграция, участие в обществения живот, толерантност, приемане на различията и играейки по правилата" /Декларация на Европейския съвет в Ница през декември 2000 г./.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.12.2017
Защитата на неприкосновеността на младите спортисти, които могат да изложат на риск своето здраве поради нарастващия натиск за постигане на резултати дори при най-ниските нива на състезания. Повишените изисквания на процеса на обучение, за постигане по-добри резултати, носят риск от нарушения на жизнените функции в организма. Непознаването на основните принципи на тренировъчния процес - честотата, интензивността и продължителността, съчетани с недостатъчна готовност на спортистите и обективните им възможности, причиняват по-голям брой патофизиологични промени в организма.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.12.2017
Справедливост чрез спорт за развитие на младите хора - ETSYD /Equity through sport for youth development/ е проект, който има за цел да подобри социалното приобщаване, равенството, толерантността, честната игра, намаляването на образователните затруднения и начина на живот, свързани със здравето, задълбочено насърчаване и засилване на доброволческите дейности в спорта, за млади хора 7-19 години, от 6-те най-непривилегировани училища от Букурещ, сектор 3, Румъния, в продължение на 18 месеца.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.12.2017
Страната ни ще е домакин и на най-важното за развитието на сектора събитие за годината – Спортният форум, коментира в сутрешния блок на ТВ Европа Йоанна Дочевска, председател на Асоциацията за развитие на българския спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.12.2017
В периода 17 – 19 декември 2017, в Бергамо, Италия се състоя междинна среща по проект „Млади посланици на спортното развитие“, който се реализира в рамките на 2 години и е фокусиран върху реализиране на доброволчески активности в сферата на спорта, които да промотират социалното включване на младежи между 16 и 24 години. Основен фокус е поставен върху развитието на четирима Млади посланици на спортното развитие (Young Sports Development Ambassadors) от всяка държава, които да бъдат овластени да разработват проекти с целеви групи млади хора от етнически малцинства и мигрантски произход. „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор по проекта, който отговаря за дейностите в България, като на срещата организацията бе представена от Йоанна Дочевска – председател на УС. По време на срещата бяха обсъдени всички детайли на проекта, бе синхронизиран графика на проектните дейности и отчетен прогреса по работните дейности, комуникацията и логистичните детайли.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.12.2017
На 18.12.2017 г. от 10 ч. в сградата на Министерство на младежта и спорта (зала, ет. 5) се проведе първото заседание на Обществения съвет по въпросите на младежта към министъра на младежта и спорта. Представител на „Асоциация за развитие на българския спорт“ беше Константин Занков – член на УС на организацията. Заседанието протече при следния дневен ред:
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.12.2017
"Изграждане на здравословно живеещи общества и нови възможности“ /Building healthy Communities, Changing Opportunities - BHCCO/ е двугодишен проект, съ-финансиран по програма “Еразъм +” в партньорство между 5 държави. Консорциумът се състои от пет организации от България, Испания, Полша, Кипър и Италия, като един от партньорите е „Асоциация за развитие на българския спорт“. Целта на проекта е да насърчава доброволческите дейности в спорта, равните възможности и осъзнатостта на значението на здравословния начин на живот чрез повишаване на участието в спорта за всички.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.12.2017
Днес, 17 декември 2017 в Национална спортна академия „Васил Левски” – закрита лекоатлетическа зала се проведе Коледен турнир за деца по лека атлетика. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството именно с доброволческа дейност. В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.12.2017
Център за развитие на човешките ресурси организира Годишна среща на акредитираните по ЕДС /Европейска доброволческа служба/ организации. Събитието се осъществи в София, в периода 13-15 декември 2017г.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.12.2017
Доброто управление в спортният сектор е тема, която в последните години става все по-актуална и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа е силно необходимо, като се има предвид:
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 34
next