Новини
13.05.2022 г.
- ТЕМА НА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО: • Изграждане на предприемачески капацитет в спорта
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.05.2022 г.
- ТЕМА НА ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕТО: • Поставяне на основите на бизнес и предприемачески умения, адаптирани към нуждите на лицата с физически предизвикателства, с цел да се осигури пълноценно личностно и професионално развитие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.05.2022 г.
Проект BOOST – Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents е 24 месечно стратегическо партньорство, съ-финансирано по програма Еразъм+ на Европейския съюз, което има за цел да създаде нови възможности за обучение и личностно развитие за младите хора в Европа, като предостави интерактивни образователни формати и методи, базирани на развитието на трансверсални умения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.05.2022 г.
EntrepreNEETs е стратегическо партньорство в областта на младежта, което има за цел да даде възможност на младите жени NEETs (лица, които се намират извън системите на заетост, образование или обучение), като им предостави предприемачески умения в областта на социалното предприемачество, междукултурната комуникация, управлението на проекти и ИКТ (информационни и комуникационни технологии). Проектът има за цел да се бори със следните два аспекта: силната представеност на жените в категорията NEET и липсата на жени предприемачи. Основната стратегия, която ще бъде приложена за постигане на тази цел, е да се предоставят на младежките работници инструменти, базирани на неформалното обучение (NFE). По този начин проектът ще бъде обмен на добри практики, насочени към създаване на инструментариум, който може да се използва в целия ЕС за насърчаване на предприемачеството. Това ще се постигне, като предприемачеството се използва като рамка за компетенции (и се работи върху основните 3: „идеи и възможности“, „ресурси“ и „в действие“. Следните цели на EntreComp са в обхвата на проекта: „Искам да мобилизирам“ и „Искам да създам стойност“. Те ще бъдат постигнати чрез вдъхновяване на млади жени NEET да преследват кариера в света на предприемачеството.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.05.2022 г.
На 09.05. и 10.05.2022 г. в град Палермо, о-в Сицилия се проведе партньорска среща по проект ORIENT. Бяха обсъдени постигнатите резултати до момента и организацията на бъдещите дейности по проекта. Консорциумът се състои от 5 европейски държави и една от Западни Балкани: Италия, България, Гърция, Кипър, Австрия и Босна и Херцеговина. Oт името на Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) присъства Калинка Гударовска, Член на УС в организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.05.2022 г.
На 10.05.2022г. в София, България се проведе четвърта международна среща по проект Pick4Аll – Pickleball is 100% inclusive sport, в рамките на която беше организиран и първи турнир в страната ни в този спорт. По време на събитието беше проведена демонстрация от спортни специалисти от испанската федерация по пикълбол, както и аматьорски турнир, в който участваха деца и младежи от столични училища, както и състезатели в Адаптиран баскетбол на НСА „Васил Левски“ и ползватели на социални услуги в ДПЛУИ, гр. Баня – Соник Старт. Събитието беше организирано съвместно от двете български организации, партньори по проекта – Асоциация за развитие на българския спорт и Бадминтон клуб RacketSpeed.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.05.2022 г.
На 9 май 2022 се навършват 15 години членство на България в Европейския съюз. Държавата ни се присъединява към Европейското семейство през 2007 година, вярвайки в думите на един от Бащите-основатели на ЕС - Жан Моне „Няма бъдеще за хората на Европа, освен в съюз“. На 09 май 2022г., от 10.00ч. до 11.30ч. в парк Заимов се проведе спортен празник и отбелязване на Ден на Европа, в който се включиха деца от столичната детска градина 195 „Братя Мормареви”, а водещ на събитието бе Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза от Замръзналото кралство.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.05.2022 г.
На 05 май 2022г., в града стартира четири месечна безплатна програма за физическа активност на възрастни, координирана от местния партньор на проекта – сдружение „Здраве в Северозапада“. Пилотната спортна програма на местно ниво се координира от сдружение Здраве в Северозапада, като след приключването ѝ ще бъдат анализирани ползите от подобни програми. В старта на програмата, упражненията бяха представени от Ивелина Димитрова – кинезитерапевт и специалист Адаптирана физическа активност и спорт, която е създател на авторска изправителна методика Class4YourBack, a четиримесечната пилотна програма ще бъде реализирана от доказани спортни специалисти от града – Татяна Еленкова и Пламена Чубурова.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.05.2022 г.
В периода 29.04-03.05.2022, в гр. Дубровник се проведе партньорска среща по проект ”DuMotion“, на която присъстваха партньорите в проекта и младежи от Белгия, България, Италия, Полша, Швеция, Турция и Хърватия. По време на срещата се проведе и едноименният турнир в Дубровник, в който взеха участие като доброволци, ученици от СУ „Васил Дечев“ и Спортно училище „Олимпийски надежди“ в гр. Чепеларе с ръководител директорът на спортното училище г-н Радослав Аговски. В партньорската среща, от името на Асоциация за развитие на българският спорт взе участие Ивайло Здравков, член на УС на АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.05.2022 г.
В периода 01–04 май 2022 г. в София, България, се проведе финалната среща на инициативата #SPORTolerance, която събра партньорите от Белгия, Босна и Херцеговина, България и Кипър, които през последните две години работиха заедно за да постигнат толерантност и солидарност чрез спорт. По време на целия проект в страните партньори бяха реализирани различни международни и национални действия, целящи да дадат възможност на спортните експерти и организации да използват спорта, като мощен инструмент за положителна промяна в нашите общества. Цялостният опит и споделен ноу-хау са събрани в практическия наръчник на проект #SPORTolernace „Спорт за насърчаване на толерантността”, който можете да изтеглите от тук: https://sportolerance.com/sportolerance-outputs/.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.05.2022 г.
Дубровник, 2 май 2022 г. - 240 доброволци, обучени да участват в спортни състезания в повече от 25 национални и международни спортни събития, голямо проучване на доброволчеството, включващо над 200 спортни клуба, един милион и двеста хиляди души достигнати, наръчник за доброволчество в спортни състезания, обхващащ всички аспекти на организацията на спортно събитие - това са само част от резултатите от 30-месечния проект на ЕК - "Du Motion", представен днес на Международната конференция за доброволчеството в спорта в Лазарети в Дубровник.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.04.2022 г.
Софийската школа по лека атлетика Дарко Тим организира първото си състезание за деца на възраст от 4 до 13 години, в което взеха участие над 250 малчугани, представители на над 10 клуба в България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.04.2022 г.
На 29 април 2022, в спортната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“, сграда Гургулят се проведе турнир за лица с увреждания, в организацията на който се включиха млади спортни експерти от България. В рамките на турнир MOVING бяха тествани разработените в рамката на посочената инициатива методи и в него взеха участие млади хора с интелектуални затруднения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.04.2022 г.
В периода октомври 2021 г. – април 2022 г., в гр. София се проведе безплатна терапия за жени Happy Bones, диагностицирани с остеопороза, която имаше за цел да укрепи общото им състояние и да спомогне за тяхната обща кондиция и да подобри двигателната им активност. В програмата се включиха над 20 дами от столицата, като поради спецификите на периода на провеждане, част от тях взеха участие присъствено, а част от тях се включиха онлайн. Следващата планирана дейност в рамките на инициативата е безплатно обучение на 20 инструктори по програмата "Happy Bones" – физическа активност при остеопороза, което ще се проведе на 26 юни 2022 и записването е вече налично на сайта на Асоциация за развитие на българския спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.04.2022 г.
-КОГА? 02.07.2022 – 10.07.2022 -КЪДЕ? Райча, Полша - КОЙ? 1 лидер + 6 младежи на възраст 15-18
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.04.2022 г.
В периода 20–24 Април 2022, в Малатя, Турция се проведе международна среща, в рамките на проект „Sport for inclusion and inclusion for sport – InSport“, която събра партньори от 4 Европейски държави – България, Италия, Литва и Турция. Спорт за включване и включване чрез спорт (Sport for inclusion and inclusion for sport) е проект, който се стреми да насърчи социалното включване и равните възможности в спорта, чрез подобряване на уменията на треньори, обучители и други служители на организации, активни в областта на спорта, младежката работа и социалните грижи, свързани със социалното включване чрез спорт - Асоциация за развитие на българския спорт, която е партньор на инициативата от България, беше представена от Ивайло Здравков, член на УС на АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.04.2022 г.
На 21.04.2022г., Велики четвъртък от 11.00ч. до 12.30ч. на площад „Света Неделя“ се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което се включиха над 250 деца от столичните училища. В 12.30 потегли празнична лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, водени от свещенослужители на Софийска света митрополия. Празничното шествие премина по следния маршрут: от площад „Света Неделя“ – бул. „Витоша“ – ул. „Алабин“ – бул. „Граф Игнатиев“ до храм „Свети Седмочисленици“. Децата бяха посрещнати от свещенството на храма, които благодарност приеха великденските яйца и картичките с икони за хора в нужда. Дарение на боядисаните яйца беше направено и на медиците от Военномедицинска академия, които получиха кошнички с цветна радост и благодарност от децата за грижите им към всички нас. Водещ на събитието беше Надежда Панайотова, дублиращ глас на едни от най-любимите анимационни герои на Дисни на български език – Елза.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2022 г.
- ЛОКАЦИЯ И ПЕРИОД: София, България 26 юни 2022 - УЧАСТНИЦИ: Максимален брой: 20 души
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2022 г.
Проектът е продължение на успешната инициатива „Академия за младежки работници“, в рамките на която бе изготвена програмата за работа с младежи и създаване на НПО.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.04.2022 г.
На 16 април 2022, в гр. Берковица се проведе обучително събитие, в което здравни и спортни експерти от града се запознаха със спецификите на физическата активност при възрастни. Обучението се проведе в рамките на проект HEPA (Health Enhancing Physical Activity), съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз, чиято цел е да насърчи участието в спорт и физическа активност на лица над 65 годишна възраст, чрез разработване на нови програми за масов спорт, подходящи за 3 от най-често срещаните здравословни проблеми на тази целева група - болки в гърба, сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. Инициативата се провежда паралелно в пет Европейски държави - България, Хърватия, Португалия, Словения и Сърбия, като партньор от България е Асоциация за развитие на българския спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.04.2022 г.
На 15.04.2022 в София се проведе популяризиращо събитие в рамките на проект „Working to Approach Youth Workers as Agents of a Response to Disability“ (WAYWARD) – инициатива за изграждане на капацитет в сферата на младежта, включващa 7 партньорски организации от Гърция, Ирландия, Италия, България, Виетнам, Мексико и Филипините с всеобхватна насоченост към овластяване на личностното развитие, преодоляване на стереотипите и социалното включване на млади хора (на възраст 18-25 години) с интелектуални затруднения в партньорските страни чрез овластяване на младежки работници и НПО по отношение на разбиране и методологичен набор от инструменти, основан на методологията на ОЧС (Обучение чрез спорт).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.04.2022 г.
В периода 13-14.04.2022 г., в София, България, се проведоха популяризиращи събития по проект „Повишаване на нивото на здравето и физическата активност чрез модерен петобой/Enhancing Health and Physical Activity Rates through Pentathlon – EHPARP“. В тях взеха участие над 50 треньори, спортни специалисти и студенти от Национална спортна академия „Васил Левски“. По време на събитията бяха дискутирани теми като характеристики и профили на спортистите по модерен петобой, потенциала на масовия спорт като средство за насърчаване на положителния ефект на физическата активност върху здравето и образованието, както и как спорта може да се използва като средство за предаване на положителните ценности на честната игра, спазването на правилата на играта, взаимното уважение, солидарността, честността и дисциплината.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.04.2022 г.
В периода 11-14 Април 2022 година, в Пловдив, България, Асоциация за развитие на българския спорт проведе практическо обучение по футбол, част от проект „Football as a Seed for Gender Equality“. Целта на проекта е да допринесе чрез спорта футбол, в борбата срещу дискриминацията и неравенството между половете. За да бъдат постигнати целите на проекта, Асоциация за развитие на българският спорт, организира спортно състезание между момчета и момичета, които играейки и прекарвайки времето си заедно, се изправят пред участието на жените в спорта и се научават да разглеждат разликите между половете, културата и езика като добавена стойност, а не като пречка.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.04.2022 г.
На 14 април 2022, в рамките на провеждащо се в столицата обучение на младежки работници, организирано от Фондация Българска Памет в партньорство със сдружение „Община на българите в АТО Гагаузия“, бяха представени ползите от проект BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents. В рамките на проект “Изграждане на умения за развитие на дигитални и преприемачески компетентности сред младите и формиране на Европейски ценности“, съфинансиран по програма „Еразъм +“, КД 1, който събра на 7 дневен семинар младежки работници от България и Молдова бяха представени и обсъдени от участниците трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.04.2022 г.
В периода 11 - 14 април 2022, в рамките на провеждащи се в столицата събития, организирани в Национална спортна академия „Васил Левски“, с участието на преподаватели, студенти, спортисти, учители по физическо възпитание, спортни специалисти и треньори бяха представени ползите от проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. В срещите бяха обсъдени нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност с фокусиране върху младите хора и развитие на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.04.2022 г.
В периода 12-13.04.2022 година, в Национална спортна академия “Васил Левски“, Асоциация за развитие на българския спорт проведе редица популяризиращи събития по проект „Re(IN)novating Marketing Strategy Across Semi-professional Female Teams” (RINMSASFT)“, в които взеха участие студенти, треньори и спортни специалисти. В тях бяха представени резултатите постигнати до сега в проекта, обсъдени бяха теми фокусирани върху нуждите необходими за засилване на компетенциите на мениджърите на полу-професионални женски спортни отбори, чрез процес на повишаване на уменията, знанията и компетенциите свързани с маркетингови, комуникационни и видими стратегии.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.04.2022 г.
В периода 09–12 април 2022, в Сараево, Босна и Херцеговина се проведе международно обучение на млади спортни експерти от България, Босна и Херцеговина, Италия и Португалия, по време на което беше представена методологията Обучение чрез спорт, ползваща неформални методи за обучение в спортна среда, които в настоящата инициатива са адаптирани за работа с младежи с интелектуални предизвикателства. В срещата взеха участие Йоанна Дочевска, Теодор Петров и Петър Шопов - представители на Асоциация за развитие на българския спорт – партньор от България. В рамките на проект MOVING предстои организиране на спортно събитие за тестване на разработените методи, в което ще вземат участие млади хора с интелектуални затруднения и всяка една от партньорските държави ще организира поне едно мероприятие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 51
next