Новини
20.12.2022 г.
EntrepreNEETs е младежка инициатива, която има за цел да даде възможност на млади жени от категорията NEET, като им предостави образователни възможности за развитие на предприемачески умения в областта на социалното предприемачество, междукултурната комуникация, управлението на проекти и ИКТ умения (информационни и комуникационни технологии).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.12.2022 г.
На 19 декември 2022, в гр. София, България, Асоциация за развитие на българският спорт проведе кръгла маса, в която здравни и спортни експерти и специалисти дискутираха по теми, свързани със спецификите на физическата активност при възрастни хора. Събитието бе част от проект „HEPA-S (Health Enhancing Physical Activity)“, съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз, с цел е да насърчи участието в спорт и физическа активност на лица над 65 годишна възраст, чрез разработка на нови програми за масов спорт, подходящи за 3 от най-често срещаните здравословни проблеми на тази целева група - болки в гърба, сърдечно-съдови заболявания и остеопороза.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.12.2022 г.
На 19 декември 2022, в Националната спортна академия „Васил Левски“ се проведе коледна тренировка на отборът по адаптиран баскетбол, по време на която атлетите имаха възможност да тренират с коледен дух и облекло. Събитието сложи позитивен край на ежеседмичните тренировки през 2022 и с много подаръци и положителни емоции, спортистите отпразнуваха една много успешна година, в която имаха възможности да премерят сили с отбори в страната и чужбина. Специален гост на празничната тренировка бе посланичката на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, която се включи в тренировката, поздрави отбора и ги изненада с подаръци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.12.2022 г.
На 17 Декември, в басейн Silver City Спортен комплекс се проведе Kоледна #Train4Inclusive тренировка, Годишно вътрешно състезание и Коледно парти с изненади на BG & sports for all / БГ и спорт за всички. Клубът бе създаден в началато на тази година, като основната му цел е да предостави равни възможности за спорт на всички деца и активно да включва деца с различни потребности и увреждания, наравно с техните връстници в норма. Към момента в клуба има над 40 трениращи деца и почти всички от тях присътваха и се включиха активно на Коледното състезание.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.12.2022 г.
На 16 декември 2022, резидентите на ДПЛУИ, гр. Баня – Соник Старт получиха коледни подаръци с пожелание за топли празници и прекрасни нови моменти през 2023 г. Коледната кампания е част от програмата за корпоративно социална отговорност на Infopulse България – водеща ауторсинг компания и бе реализирана с подкрепата на Асоциация за развитие на българския спорт, която подкрепя ДПЛУИ, гр. Баня – Соник Старт през годините.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.12.2022 г.
На 15 декември 2022, в София, България, Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) заедно с треньорите и екипа на ВК „Ахил“, София, проведоха коледна #BOOST тренировка по време на която участващите деца получиха екипировка и подаръци и пожелания за весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници. По време на празника Ивайло Здравков, член на УС на АРБС и Александър Рашков, старши треньор на ВК ‚Ахил“ запознаха атлетите с проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“ и обсъдиха нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност, развитието на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.12.2022 г.
Второто издание на иновативното международно събитие за сътрудничество, събиращо професионалисти, работещи в спортния сектор, се проведе в Милано в периода 09-10 декември 2022 г. Инициативата има за цел да допринесе за нови сътрудничества, да подобри качеството на вече разработени проекти и да разработи нови спортни проекти в рамките на програма "Еразъм+" на Европейския съюз. EUSportLab се проведе в историческа спортна сграда в Милано - Palazzina Appiani - построена като входно фоайе на арена в началото на XIX в. с първоначална функция да бъде официална галерия и резиденция за гости, където да се настанява семейството на Наполеон по време на публичните му изяви.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.12.2022 г.
В периода 8-10 декември 2022, в Милано, Италия се проведе международна среща, в рамките на проект „Sport for inclusion and inclusion for sport“, която събра партньори от 4 Европейски държави – България, Италия, Литва и Турция. Спорт за включване и включване чрез спорт (Sport for inclusion and inclusion for sport) е проект, който се стреми да насърчи социалното включване и равните възможности в спорта, чрез подобряване на уменията на треньори, обучители и други служители на организации, активни в областта на спорта, младежката работа и социалните грижи, свързани със социалното включване чрез спорт - Асоциация за развитие на българския спорт, която е партньор на инициативата от България, беше представена от Йоанна Дочевска, Стефка Джобова и Ивелина Кирилова.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.12.2022 г.
В рамките на конкурс за най-добро представяне в национална инициатива за отбелязване на 9 май - Ден на Европа и в рамките на „Европейска година на младежта“ 2022 г., организирана в рамките на съпътстващи дейности eTwinning за България, Европас – България, Еврогайдънс – България, Евродеск – България и Национален екип по ПОО – България в периода 05.05.2022 г. – 17.05.2022 г. В конкурса взеха участие 44 организации от цялата страна.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 01-03 декември 2022, Автономният университет на Барселона бе домакин на финална среща в рамките на инициативата Happy Bones, съ-финансирана по програма Еразъм+ и изпълнявана съвместно от Universtà degli Studi di Roma Foro Italico (Италия), Istituto Europeo per lo Sviluppo Socio Economico (Италия), Alexandre Ioan Cuza University of Iasi (Румъния), Gazi University (Турция), Fundació Salut i Envelliment (Испания) и Асоциация за развитие на българския спорт (България).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 02-03 декември 2022, в рамките на третия международен научен конгрес „Приложни науки в спорта“, Асоциация за развитие на българския спорт представи пред водещи учени, треньори и експерти от България и чужбина текущи дейности и инициативи на организацията, включително резултати от изследване относно сигурността на спортни събития, реализирано в рамките на инициативата SafeSPORTevent. #SafeSPORTevent е инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+, която има за цел да защити спортистите, служителите и феновете, участващи в спортни събития, от рискове за здравето и безопасността, чрез подобряване на условията им за тренировки и състезания и особено по време на форсмажорни заплахи за сигурността, които трябва да се управляват от специфични протоколи за сигурност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 01.12 - 03.12.2022 г. в гр.Самобор, Хърватия се проведоха заключителна конференция и финална среща по проект „Спорт, здраве и забавление за деца в предучилищна възраст“ (Sports, health and fUn for preschool childreN/SUN). Всяка държава-партньор в консорциума представи проведените обучителни спортни дейности с деца в предучилищна възраст и учители в детски градини на национално ниво, както и бяха обсъдени постигнатите резултати. От страна на Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) участие взеха Калинка Гударовска – член на УС в организацията, Диана Хаджиангелова и Велина Андонова – координатори здравни политики и социални дейности в АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 30.11 – 03.12.2022 г., в Сакария, Турция, се проведе финална среща по проект SONKEI, в която взеха участие 8 партньорски организации от 8 Европейски държави – България, Босна и Херцеговина, Италия, Португалия, Румъния, Словения, Турция и Хърватия. Партньорите обсъдиха дейностите по проекта до момента, както и практическия образователен инструмент за деца и младежи за повишаване на осведомеността относно насилието в спорта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 02-03 декември 2022, в рамките на третия международен научен конгрес „Приложни науки в спорта“, Асоциация за развитие на българския спорт представи пред водещи учени, треньори и експерти от България и чужбина текущи активности на организацията, включително анализ на приобщаващите инициативи, подкрепени чрез програма Еразъм+, реализиран в рамките на инициативата Train4Inclusive. #Train4Inclusive е инициатива, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз, която се реализира от международен консорциум, включващ представители на България, Хърватия, Италия, Словения и Испания и има за цел да разработи методология и инструменти, които треньори по вид спорт и ръководители на спортни дейности за хора с увреждания ще могат да използват, за да наблюдават напредъка на техните физически, когнитивни и социални умения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.12.2022 г.
В периода 02-03 декември 2022, в рамките на третия международен научен конгрес „Приложни науки в спорта“, Асоциация за развитие на българския спорт представи пред водещи учени, треньори и експерти от България и чужбина текущи активности на организацията, включително инициативата SMILE. Проект Sport, Motivation, Inclusion, Leadership, Engagement – #SMILE (Спорт, Мотивация, Включване, Лидерство, Ангажираност) има за цел да анализира връзката между спорта и включването, по иновативен и различен начин – като предостави възможност за участие в международни спортни дейности на хората с интелектуални затруднения. В рамките на инициативата предстои международно спортно събитие, което ще се проведе в Хърватия през април 2023.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.11.2022 г.
Повече от 300 деца стартираха в първото съревнование за сезона в зала на 27 ноември 2022. Надпреварата Darko Team Baby Cup – епизод 2 даде начало на лекоатлетическите надпревари под покрив в столичната „Асикс Арена“. Състезанието бе за деца на възраст от 4 до 13 години и отворено за всички желаещи – без значение дали са картотекирани спортисти, членове на състезателен клуб или желаеха да направят първите си стъпки в леката атлетика.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.11.2022 г.
На 26 ноември 2022, в София, България се проведе локално спортно събитие по проект ONE GOAL, в която взеха участие над 30 момичета и жени – състезателки и треньори по вид спорт. По време на събитието, бяха проведени теоретични и практически сесии, в които бяха дискутирани теми като практическите знания и умения, необходимата практика и нужната квалификация необходими за практикуване на футбола за жени, методи и практики за повишаване на жените треньори по футбол, повишаване на физическите и технически качества футболисти от женски пол, съвременните модели на подражание в женският футбол и ефективни психологически методи и техники за работа с подрастващи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.11.2022 г.
На 23 ноември 2022, в София, България, на територията на НСА „Васил Левски“, Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) проведе популяризиращо събитие и запозна студентите с проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. В срещата бяха обсъдени нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност с фокусиране върху младите хора и развитие на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.11.2022 г.
Координираният от Асоциация за развитие на българския спорт проект #SafeSPORTevent е официален партньор на Международен форум за спортна сигурност 2022 г. – първата глобална стъпка за изграждане на международно сътрудничество в областта на спортната сигурност, който се проведе на 24 ноември 2022 г. Събитието е организирано от Корейската фондация за спортна безопасност (КФСБ), съвместно с Корейския спортен и олимпийски комитет (КСОК) и е спонсорирано от Министерството на културата, спорта и туризма. Събитието бе излъчено на живо в YouTube.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.11.2022 г.
В периода 22-25 ноември 2022, в Кьолн, Германия се проведе партньорска среща по проект Sport and NFE, по време на която бяха обсъдени дейностите до момента, както и предстоящата международна конференция Обучение и спорт, която ще се проведе в София през май 2023.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.11.2022 г.
На 22 ноември 2022г., в Национална футболна база „Бояна“, България се проведе първа среща в рамките на инициативата на Съвета на Европа - Start to talk, по време на която бяха обсъдени и дискутирани мерки и политики за защита на децата в спорта, съвременните модели и ключови елементи нужни при разработване на ролите на служители по закрила на децата, като умения, знания и опит на лицето. В срещата, представлявайки Асоциация за развитие на българския спорт, взе участие Ивайло Здравков – член на УС на АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.11.2022 г.
На 21 ноември 2022, в НСА „Васил Левски“ се проведе популяризиращо събитие по проект Happy Bones, което имаше за цел да запознае спортни специалисти, обучители, треньори и спортни педагози със специфичната методология „Happy Bones“, в която се прилага адаптирана физическа активност за лица, диагностицирани с остеопороза – прогресиращо метаболитно заболяване на скелета. В резултат от разрушаване на колагеновата матрица костите изтъняват и губят плътността си. Нарушава се равновесието между процесите на изграждане и разграждане на костната тъкан в полза на разграждането. Костите стават крехки, което води до по-чести счупвания – особено в областта на китките, гръбнака и тазобедрените кости. С най-драматични последици е счупването в областта на бедрената шийка ето защо създаването и валидирането на подобен тип протоколи е от изключителна важност за правилната рехабилитация, възстановяване и лечение на подобен тип заболявания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.11.2022 г.
В периода 15–18 ноември 2022 г., в София, България, се проведе финална среща по проект #SafeSPORTevent, която събра партньорите от Босна и Херцеговина, България, Гърция и Турция, за да оценят напредъка на проекта и да планират заедно бъдещите му действия. По време на мобилността консорциумът взе участие и в международната конференция „Стратегическо преосмисляне: новата стратегическа концепция на НАТО и стратегическият компас на ЕС. Перспективи от държавите членки от Централна и Източна Европа“, организирана от Софийския форум за сигурност, партньор по проекта. По време на събитието екипът на #SafeSPORTevent имаше възможност да представи резултатите от проекта, както и идеите и добрите практики в областта на безопасността и сигурността в спорта, като бяха обменени и мнения относно потенциалното развитие на взаимното сътрудничество по темата в бъдеще.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.11.2022 г.
На 13 ноември 2022, по време на спортният празник “Избери своя начин да спортуваш“ проведен в Национална спортна академия "Васил Левски, Асоциация за развитие на българския спорт проведе събитие по проект #SafeSPORTevent. Бяха представени създадените в рамките на проекта протоколи за сигурност и дискутирани потенциалните рискове и заплахи при провеждането на спортни събития, както и необходимите мерки и протоколи за оптимизиране на сигурността и безопасността на зрители, административен персонал, атлети и официални лица.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.11.2022 г.
На 13 ноември 2022, по време на спортният празник “Избери своя начин да спортуваш“ проведен в Национална спортна академия "Васил Левски", бяха представени дейностите и електронната платформа за обучение, част от проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. По време на събитието бяха обсъдени и дискутирани нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност с фокусиране върху младите хора и развитие на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.11.2022 г.
В периода 07 – 11 ноември 2022, в Каунас, Литва, се проведе международна среща и финална конференция по проект ONE GOAL, в която взеха участие треньори и експерти от 5 партньорски държави – България, Унгария, Италия, Уругвай и домакините от Литва. В срещата от името на Асоциация за развитие на българския спорт, партньор в проекта, взеха участие Корнелия Найденова, Златка Габерова и Ивайло Здравков.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.11.2022 г.
На 09 ноември 2022, се проведе обучение на педагогически съветници и психолози от район „Младост“ в столицата, по време на което Йоанна Дочевска - председател на УС на АРБС представи проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. В срещата бяха обсъдени нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност с фокусиране върху младите хора и развитие на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 50
next