Новини
30.04.2023 г.
500 деца стартираха на стадион „Васил Левски“ на 30 април 2023 в рамките на надпреварата Darko Team Baby Cup – епизод 3. Състезанието бе за деца на възраст от 4 до 13 години и отворено за всички желаещи – без значение дали са картотекирани спортисти, членове на състезателен клуб или желаеха да направят първите си стъпки в леката атлетика.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.04.2023 г.
В периода 28 – 30 април, 2023г., в Рим, Италия се проведе финална партньорска среща и заключителна конференция по проект EWA – Empowering Women Athletes: Tackling Feminine Abuse, Violence and Discrimination in EU Sports Clubs. По време на събитието бяха обсъдени и дискутирани с партньорите готовите обучителни материали (Стратегия и Меморандум) и създаденият централизиран модел на „Бюро за помощ – за атлети и жени“, както и решаващата роля на професионалистите в областта на спорта в борбата със злоупотребата, насилието и дискриминацията срещу жените. В срещата взеха участие представителите на УС на АРБС - Ивайло Здравков и Константин Занков.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.04.2023 г.
В настоящата страница можете да се запознаете с бюлетина по проект Академия за младежки работници 2.0, разпространяван през април 2023, в който е налична актуална информация за реализираните до момента дейности в рамките на инициативата.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.04.2023 г.
#SWIM! - Swim Without Fear е инициатива, съ-финансирана от програмата Еразъм+, която има за цел да анализира връзката между спорта и преодоляването на хидрофобията в ранна възраст по иновативен и различен начин - като се разработи наръчник с добри практики, които ще бъдат от полза както за родителите, така и за организациите в областта на плуването.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.04.2023 г.
Проект „An Autism and Behaviour Management training for P.E. school teachers“, с акроним P.E.rfect, има за цел да овласти учителите по физическо възпитание да подкрепят ефективното включване на децата с разстройства от аутистичния спектър в образованието, като им предостави подходящи умения, знания, ефективни стратегии и обучение, съобразено с местните условия. Консорциумът на проекта ще се учи и адаптира към реалните ситуации в партньорските държави.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2023 г.
Асоциация за развитие на българският спорт взе участие в международно събитие „Sport4Cancer – Mar Menor Games", организирано от Университета на Мурсия (Испания) и Съюза на спортните федерации на регион Мурсия с отбор от 10 представители с онкологични заболявания. Sport4Cancer включваше повече от 120 спортни дейности проведени в периода от 20- 23 април 2023 в градовете Картахена, Сан Хавиер, Сан Педро и Лос Алкасарес, които бяха наситени със състезания, изложби и безплатни спортни дейности за всички зрители и гости. Проект „Sport4Cancer" е съфинансиран по програма "Еразъм+" на Европейския съюзи в него участват 12 европейски партньорски организации от България, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Словения, Турция, Франция, Хърватия и Литва.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.04.2023 г.
На 21 април 2023, в Берлин, Германия се проведе междинна среща в рамките на инициативата EntrepreNEETs, която събра националните координатори от България, Германия, Италия и Словакия, като представляващ Асоциация за развитие на българския спорт беше Йоанна Дочевска – председател на УС на АРБС. EntrepreNEETs е стратегическо партньорство в областта на младежта, което има за цел да даде възможност на младите жени NEETs (лица, които се намират извън системите на заетост, образование или обучение), като им предостави предприемачески умения в областта на социалното предприемачество, междукултурната комуникация, управлението на проекти и ИКТ (информационни и комуникационни технологии).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2023 г.
Денят на Европа, който се отбелязва всяка година на 9 май, е посветен на мира и единството в Европа. На тази дата се отбелязва годишнина от историческата „Декларация на Шуман“ от 1950 г., в която се излагат идеите за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която да направи войната между европейските нации немислима. Предложението на Шуман се счита за началото на днешния Европейски съюз.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.04.2023 г.
На 19 април се проведе годишната среща на Платформата на ЕС за здравни политики – Диалог със заинтересованите страни: Съвместните изявления, Резултатите от изследванията и дискусиите се проведоха в хибридна среда – в Люксембург и онлайн. Сутрешната сесия (9:30-12:30 ч. централноевропейско време) бе посветена на представянето на съвместните изявления на ръководителите на тематичните мрежи, последвано от кръгла маса за споделяне на научените уроци и възможните подобрения за следващите цикли.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.04.2023 г.
В периода 13-17 април 2023 в Рийека, Хърватия се проведе международно спортно събитие, в което взеха участие общо 60 атлети с интелектуални затруднения от двете държави. През изминалата година спортистите проведоха тренировъчни дейности, за да бъдат максимално подготвени за международната проява, като в програмата бяха включени лека атлетика, плуване, баскетбол и подвижни игри. Българската делегация включваше атлети от РЦПППО - Смолян, ДПЛУИ, гр. Баня - СОНИК СТАРТ, СК Адаптирани спортове, Адаптиран баскетбол НСА, Център за защитена заетост „Вдъхновение“, Защитено жилище за лица с умствени затруднения, гр. София. Спортното мероприятие се проведе с подкрепата на студенти от специалност Адаптирана физическа активност и спорт (НСА „Васил Левски“), която става все по-актуална и осигурява перспективи за развитие на младите хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.04.2023 г.
На 13.04.2023г., Велики четвъртък от 10.30ч. до 12.30ч. на площад „Света Неделя“ се проведе традиционното боядисване на великденски яйца и спортни игри, в което се включиха над 100 деца от столичните детски градини. В 12.30 потегли празнична лития с деца, носещи икони и кошнички с боядисани яйца, водени от свещенослужители на Софийска света митрополия. Празничното шествие достигна до храм „Света Вмчца Параскева“, ул. Георги С. Раковски“ 58 по следния маршрут: от площад „Света Неделя“- хотел „София Балкан Палас“- подлез на метростанция - Софийското Ларго - бул.“Дондуков“- бул. „Георги С. Раковски“ - храм „Света Вмчца Параскева. Преди да стигнат до храма децата бяха посрещнати пред централния вход на Столична Дирекция Пожарна Безопасност и Защита на Населението (СДПБЗН), след което се отправиха към храм „Св. Вмчца Параскева“, където свещениците с благодарност приеха великденските яйца и картички от децата за хората в нужда.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.04.2023 г.
В периода 09-11 април 2023 г., в град Стрелча, България, Асоциация за развитие на българският спорт съвместно с треньорите и спортните специалисти от волейболен клуб „Ахил“, София, проведе тренировъчни сесии по проект Fit For Kids Europe. В тях взеха участие 30 деца, на възраст между 7-10 години, които се възползваха от иновативна програма за мотивация на деца и родители за по-голямо участие в спорт и физическа активност. Програмата за спортни тренировки “FitforKids” е комбинация от кросфит, аеробика и класически спортни игри в училищния двор. Целта е да се предостави на децата и техните семейства положително изживяване в комбинация с физическа активност, по начин по който, след приключване на всяка тренировка “FitforKids”, те да се чувстват щастливи, горди и все по-близо до поставените си лични цели.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.04.2023 г.
На 09 април 2023 г., в град Стрелча, България се проведе обучение на спортни специалисти по проект Fit For Kids Europe, в което участваха спортни треньори от волейболен клуб „Ахил“, София. В събитието, организирано от Асоциация за развитие на българският спорт спортните специалисти имаха възможност да дискутират и обменят добри практики относно успешната мотивация и внедряването на успешни модели за физическа активност и спорт за деца и техните родители. Едни от най-сериозните предизвикателства, с които се сблъскват децата, които искат да са по-активни са липсата на достъпни спортни обекти и инфраструктура.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.03.2023 г.
В периода 15-30 март 2023, в София, България, на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“, Асоциация за развитие на българският спорт проведе обучителен курс в рамките на проект „АКАДЕМИЯ ЗА МЛАДЕЖКИ РАБОТНИЦИ 2.0“. Участниците в курса имаха възможност да подобрят и повишат знанията си относно младежката работа с фокус върху онлайн инструментите, финансите и маркетинга, изграждане на специфична мрежа от заинтересовани страни, използване на онлайн платформи за набиране на средства и т.н. В обучителният курс взеха участие 20 младежа, които след положен изпит получиха сертификат за завършен курс на обучение.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.03.2023 г.
На 30 март 2023, в София, България, на територията на НСА „Васил Левски“, Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС) проведе популяризиращо събитие и запозна студентите на НСА “Васил Левски“ с проект „BOOST-Boosting Outstanding Omnicompetent Successful Talents“. В срещата бяха обсъдени нуждата от повишаване на уменията и възможностите за заетост, модернизиране на образованието, обучението и младежката дейност с фокусиране върху младите хора и развитие на трансверсалните умения и тяхната важност за личностното и професионално развитие на младите хора в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.03.2023 г.
На 30 март 2023, в София, България, на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“, Асоциация за развитие на българският спорт проведе събитие в рамките на проект „CHEER“. По време на събитието, бяха представени пред студенти и преподаватели готовите интелектуални продукти по проекта - CHEER метафорични карти, CHEER обучителни видеа и CHEER подкастове, които имат за цел да подобрят и оптимизират менталното здраве на младите хора. Всеки един от участниците, получи от организаторите подарък - луксозен комплект метафорични карти „CHEER“.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.03.2023 г.
На 28 март 2023, в София, България, Асоциация за развитие на българският спорт проведе онлайн представяне на разработените в рамките на проект „CHEER“ материали за младежи. По време на обучението, бяха представени готовите интелектуални продукти по проекта - CHEER метафорични карти, CHEER обучителни видеа и CHEER подкастове, които имат за цел да подобрят и оптимизират менталното здраве на младите хора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.03.2023 г.
Плуването е важно умение, което всеки човек трябва да усвои, а още по-добре е, ако започне отрано. Някои деца обаче изпитват страх от водата, който може да им попречи да се научат да плуват. Този страх може да се дължи на различни фактори, като например негативни преживявания, липса на контакт с водата или просто страх от неизвестното. Но знаете ли, че една песен, придружена от хубава анимация, може да намали страха от водата в ранна възраст? Нека научим как.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.03.2023 г.
Менталното здраве е важен аспект от цялостното ни благосъстояние и засяга нашите мисли, чувства и поведение. При младите хора, поддържането на добро ментално здраве е много важно за тяхното личностно развитие и бъдещ успех. Един от начините за проследяване на менталното здраве е воденето на дневник.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.03.2023 г.
В периода 23.03.-26.03.2023 в гр. Биржeй, Литва се проведе заключителна среща по проект Спорт за включване и включване чрез спорт (Sport for inclusion and inclusion for sport – INsport) Бяха обсъдени проведените дейности и постигнатите резултати в рамките на проекта в отделните партньорски държави, както и бяха дадени основни препоръки за бъдещо практическо приложение на проект INsport, който имаше за цел да насърчи социалното включване и равните възможности в спорта, чрез подобряване на уменията на треньори, обучители и други служители на организации, активни в областта на спорта, младежката работа и социалните грижи, свързани със социалното включване чрез спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.03.2023 г.
Първата среща по проект „An Autism and Behaviour Management training for P.E. school teachers“, с акроним P.E.rfect, се проведе в периода 23-26 март 2023 в Дъблин, Ирландия и събра партньорите от България, Кипър, Чехия, Ирландия, Испания, Полша и Република Северна Македония, които обсъдиха стартирането на проекта и подготвителните действия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.03.2023 г.
На 23 март 2023, в София, България, Асоциация за развитие на българският спорт с подкрепата на сектор „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална Спортна Академия „Васил Левски“ проведе обучение в рамките на проект „Ramps4Champs“, който се изпълнява в партньорство с 5 европейски държави – България, Гърция, Кипър, Сърбия и Република Северна Македония. В обучението взеха участие треньори и спортни специалисти от бакалавърската програма „АФАС“, които имаха възможност да се запознаят с практически и теоретични инструменти за социализация и социална интеграция, чрез спорта Боче за лица с увреждания, да обсъдят силата на спорта в подкрепа на интеграционните процеси в обществото и как той може да се ползва като катализатор за една по-ефективна и устойчива социална промяна.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.03.2023 г.
Програмата FitforKids е обществена многокомпонентна интервенция, която се прилага в Дания, България, Италия, Португалия и Турция и цели да подобри начина на живот и здравето на децата и техните семейства и да подобри и оптимизира тяхното здравословно тегло.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.03.2023 г.
В периода 12-15 март 2023 в Комотини, Гърция се проведе международен младежки лагер и обучения на треньори в параспорта в рамките на проект South-East European Youth Parasport Exchange SEEYou. По време на лагера младежите с различни увреждания имаха възможност да се запознаят с основите на тениса на маса и да вземат участие в международен турнир, а паралелно се проведоха обучения на спортните специалисти, работещи с тях. Обучителните и спортни дейности спомагат за развитието на спорта за хора с увреждания в партньорските държави - Хърватия, Сърбия, Гърция, Белгия, България и Германия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.03.2023 г.
На 13 март 2023, в София, България, Асоциация за развитие на българският спорт с подкрепата на сектор „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална Спортна Академия „Васил Левски“ проведе обучение в рамките на проект „Ramps4Champs“, който се изпълнява в партньорство с 5 европейски държави – България, Гърция, Кипър, Сърбия и Република Северна Македония. В обучението взеха участие треньори и спортни специалисти от магистърска програма „АФАС“, които имаха възможност да се запознаят с практически и теоретични инструменти за социализация и социална интеграция, чрез спорта Боче за лица с увреждания, да обсъдят силата на спорта в подкрепа на интеграционните процеси в обществото и как той може да се ползва като катализатор за една по-ефективна и устойчива социална промяна.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.03.2023 г.
- КОГА? 12-17.05.2023 - КЪДЕ? Миловка, Полша - КОЙ? 7 младежки работници, работещи с младежи с ограничени възможности
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.03.2023 г.
Проект „Carbon Neutral Sports Clubs Network – C ZERO SPORT CLUBS“ (Мрежа от спортни клубове без въглеродни емисии) има за цел да насърчи малките европейски спортни клубове да разберат и да предприемат действия насочени към опазването на климата. Необходимо е спортните клубове да усвоят екосъобразен подход на управление, като започнат да използват дигитални инструменти и поемат отговорност за околната среда, тъй като за тях е особено важно да осъществяват местни дейности, които не са свързани само със спорт, като по този начин ще получат подкрепата на обществото.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 49
next