Новини
11.06.2019 г.
Въпросник по проект “European Sport Volunteers as a Social Leader and Social Innovator-ESVOL” /Европейските доброволци в спорта като социален лидер и иноватор/, има за цел да анализира отношението в държавите членки относно социалното лидерство и иновациите в спорта, което е свързано с въвеждането на иновации (научни, управленски и методологични) в сферата на спортната доброволческа дейност. Въпросника е анонимен и вашите отговори ще бъдат използвани единствено за подготовка на отворен онлайн курс (MOOC) за социално лидерство и иновации за доброволците в спорта. - Линк към въпросника: https://esvol.typeform.com/to/zXg7kW
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.06.2019 г.
Проект Насърчаване на участието на момичетата в спорт – 2, (EGPiS2- Encouraging girls’ participation in sports 2), беше създаден в резултат от успеха на първото издание на едноименния проект и има за цел да се занимае задълбочено с някои ключови аспекти, касаещи темата за участието на момичета и млади жени в спорт, както аспекти които бяха изведени под внимание по време на първия проект. В рамките на проекта беше разработен кратък практичен наръчник, в който са включени съвети към треньори по вид спорт и учители по физическо възпитание и спорт, чрез които организаторите на проекта напомнят за осигуряването на предпоставки за равнопоставено включване на момичета и млади жени в спортни активност. Наръчник EGPIS е наличен и на български език под текста на настоящата новина.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.06.2019 г.
В периода 29 май – 03 юни 2019 в Сасари, Сардиня, Италия се проведе международно обучение, което събра над 40 представители на спортни клубове и организации от 7 европейски държави. По време на четирите обучителни дни, участниците преминаха през интерактивни обучителни модули в сферата на доброто управление и по-специално: значение и необходимост от добро управление в спорта, добри практики, онлайн присъствие и прозрачност на спортните организации, финансова прозрачност и интегритет в спорта. Проект „Добро управление в спорта“ #GoodGovernanceSport, който „Асоциация за развитие на българския спорт“ координира за период от 30 месеца има за цел да предостави анализи и конкретни инструменти за подобряване на управленските процеси в сферата на спорта. В обучението взеха участие и представители на партньорските организации по проекта от България, Гърция, Италия, Хърватска, Унгария, Полша, Словакия, които в рамките на обучението запознаха участниците и с резултатите от изследване на прозрачността и публичността, проведено в 56 Европейски и национални спортни федерации, проведено през 2018г. Пълна информация за данните от изследването е налична на: www.eusport.org/GoodGovernance. По проекта предстоят редица дейности, сред които още обучителни и квалификационни такива, включително онлайн обучителен модул, дейности за популяризиране на ценностите и принципите за добро управление, както и конкретни инструменти за постигането на устойчиво и прозрачно управление в сектора.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
31.05.2019 г.
- Място: пред читалище „Христо Смирненски”, гр. Златица - Дата: 31.05.2019г. - Час: 10:00 часа - Посещаемост: 150 деца - Организатор: Консултативен съвет за младежка политика (КСМП) - Златица и община Златица
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.05.2019 г.
В периода 23-26 май 2019, в Риека, Хърватска се проведе втора международна среща и уъркшоп по проект “The Game”. Срещата събра представители на партньорските организации от България, Хърватска, Турция и Румъния. От страна на „Асоциация за развитие на българския спорт“ взеха участие Константин Занков, член на УС на АРБС, Денис Димитров, Елена Таракова, Марина Василева и Тодор Халачев, доброволци в организацията.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.05.2019 г.
- Кога: 1 – 10 Август 2019 - Къде: Ковиля, Португалия - Участници: 4 участника от държава + 1 лидер на групата (без възрастово ограничение) - Страни: България, Португалия, Словакия, Италия и Полша - Организатор: Estrela do Zêzere cultural and sports center
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.05.2019 г.
- Локация и период: София, България, 32 сесии в периода 29 септември 2019 - 1 март 2020 - Локация: София , Бул. Сливница 178, Студио за танци FAME - https://fame-studio.com/ - Капацитет: 10-12 души - График на танцовите сесии: Всеки вторник и четвъртък от 15:00ч - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.05.2019 г.
На 20 май 2019г., в София, България се проведе кратък обучителен курс по проект „EGPIS - Еncouraging Girls Participation In Sport“. Обучението беше проведено от Асоциация за развитие на българския спорт и в него взеха участие спортни педагози, които обсъдиха и анализираха пречките и предизвикателствата, които ограничават достъпа на жените и по специално на момичета между 11-17 години да участват в спортни занимания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.05.2019 г.
Проект „Back2Track”, който Асоциация за развитие на българския спорт координира има за цел да анализира различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Проектът търси начини за създаване на практическите умения и знания в участващите организации как да управляват спортни програми за масов спорт, заедно с спортни програми за професионални спортисти.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.05.2019 г.
На 18 май 2019 в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе Международен атлетически турнир „Нови звезди“. 41-ото издание на международния турнир стартира с 60-метров старт, в който взеха участие живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Фанка Борисова, Анета Христова, Тодорка Радева, Павлина Урдарска, Мария Вълкова и Ана Атанасова. Момичетата се насладиха и на пълната спортна програма на мероприятието, като силна емоция предизвика срещата с деца от Хърватска и Белгия, които подкрепиха участничките в старта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.05.2019 г.
Проект Спортна дипломатическа академия е наследство на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което се проведе в първата половина на 2018 г и е съсредоточен върху сътрудничеството със Западните Балкани като логично продължение на всички изпълнени по приоритета на #EU2018BG дейности: перспективата на ЕС и свързаността на Западните Балкани, позовавайки се на „Софийската декларация“ и на Приоритетния Дневен ред от София за ЕС и Западните Балкани. Европейският съюз и Западните Балкани трябва да продължат да инвестират в усилия за укрепване на сътрудничеството и обмена на добри практики, фокусирани върху демокрацията, сигурността и основните човешки права. Спортна дипломатическа академия осигурява образователната мобилност на треньори и други служители на спортни организации (вкл.доброволци), свързани с професионалния и масовия спорт. Четирите модула за мобилност, които ще се проведат във всяка една от партньорските държави (България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Италия), ще подобри уменията и компетенциите на общо 80 спортни специалисти, както и тяхната квалификация, чрез мобилност с учебна цел. Учебната мобилност е планирана като инвестиция в човешкия капитал и принос за изграждането на капацитет на различни спортни организации, с ясен фокус върху изграждането на мрежа от добре обучени спортни дипломати, като дейностите са съ-финансирани по пилотна програма на Европейския съюз.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.05.2019 г.
Имаме удоволствието да Ви поканим на събор под надслов „Единение за България чрез спорт, традиции и общности”. Съборът ще се проведе на 15.06.2019 (събота) от 10.30 часа на стадиона в с.Железница. Очаква Ви богата културно-спортна програма, състезания, фермерска изложба, базар на произведените продукти от жителите на Железница и други населени места, и много положителни емоции. На финала: ВСИЧКИ НА ХОРОТО!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.05.2019 г.
На 12 май 2019, в София, се проведе обучение на инструктори по танци, които се запознаха с танцов протокол за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth. Обучението беше предшествано от танцова терапия, която се проведе в периода октомври – март 2019 с пилотна група от 16 участници. В еднодневното обучение, което премина през цялостната структура на танцовия протокол, взеха участие 22 участници от София, Варна, Добрич, Ямбол, Самоков, Дупница, Поморие и Гоце Делчев. Програмата, която включва адаптирани към физическото състояние на пациенти с рак на гърдата танци, които бяха разучени са Салса, Меренге, Бачата, Ча-ча, Румба, Танго. С обучението, организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват да се гарантира лавинообразен ефект и танцовата терапия за жени с рак на гърдата на може да се приложи в максимално много локации в България, за да може да се осигури активен и пълноценен живот на все повече българи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.05.2019 г.
На 12 май 2019, за 11 поредна година “Фамилатлон” – най-големият празник на открито, посветен на спорта и забавленията, събра стотици семейства на Голямата поляна в Южния парк. Той се провежда в навечерието на Международния ден на семейството и Асоциация за развитие на българския спорт се включи активно в мероприятието, като представи дейностите, които реализира по различни проекти и съвместно с Клуб по лека атлетика КЛАСА организира спортни забавления за малчуганите. Малките посетители имаха възможността да се запознаят с леката атлетика и да преживеят позитивната емоция от това да бъдеш активен.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.05.2019 г.
На 11/05/2019, „Асоциация за развитие на българския спорт“, съвместно с катедра „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална спортна академия „Васил Левски“ организира #BeActive активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Активната сесия, която се проведе в дома зарадва резидентите и отбеляза неочаквано висок брой участници, които се включиха и успяха да бъдат активни.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.05.2019 г.
- Кога: 16 – 23 септември 2019 - Къде: Клайпеда, Литва - Участници: 35 участници от 7 различни държави: Испания, Румъния, Португалия, Естония, България, Полша и Литва. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер без възрастово ограничение. - Организатор: Problem-based learning institute
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.05.2019 г.
На 09 май 2019, Ден на Европа по време на практика на студентите в магистърска степен на специалност "Спортен мениджмънт" на Национална спортна академия "Васил Левски", Йоанна Дочевска - председател на УС на АРБС представи дейностите на организацията и постави акцент на дейностите по проект #GoodGovernanceSport и Европейската политика в сферата на спорта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.05.2019 г.
Проект Академия за младежки работници е стратегическо партньорство между България, Полша, Испания и Македония, които ще разработят полезни и адекватни за динамичното развитие на младите хора инструменти. Младежта е област от националната политика и съответно не се предвижда хармонизиране на законодателството между държавите членки. На европейско равнище решенията, свързани с политиката за младежта, се вземат в рамките на обикновената законодателна процедура. Програмата „Еразъм+“ съдържа част, посветена на младежта, която насърчава младежкия обмен в рамките на ЕС и с трети държави. През последните няколко години Европейският съюз укрепи политиките си по отношение на младите хора, както е видно от инициативата за създаване на Европейски корпус за солидарност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.05.2019 г.
- Кога: 12-20 август 2019 - Къде: Искар, Испания - Участници: 33 участници от 6 различни държави: Испания, Португалия, България, Турция, Естония и Румъния. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер без възрастово ограничение - Организатор: CLUB DEPORTIVO CHAÑE
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.05.2019 г.
- Кога: 12-20 август 2019 - Къде: Искар, Испания - Участници: 33 участници от 6 различни държави: Испания, Словакия, Чехия, България, Португалия и Франция. 5 души от държава – 4 младежи на възраст 18-30 години и 1 лидер без възрастово ограничение - Организатор: KINBALL VALLADOLID
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.05.2019 г.
Проект Active Break адресира днешните стресови времена и изобилието от работа, където много пъти забравяме, че движението е източник на здраве. Работодателите оказват натиск върху служителите, за да увеличат максимално производителността. Много служители страдат от разнообразие от болки, дължащи се на продължително заседяване пред компютър, постоянна работа, повтарящи се движения и т.н., което причинява много заболявания, свързани с работата. Иновативният аспект на проекта е насърчаването на дневни 10-минутни физически спортни дейности за служителите между работното време, които ще бъдат водени от спортни доброволци. Спортните доброволци ще бъдат обучени за воденето на тренировки за служители с подкрепата на платформа за електронно обучение.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.05.2019 г.
Обучителен курс в сферата на здравословния начин на живот, включващ младежки оператори от партньорските държави и изпълняван въз основа на формат Обучителен курс (ТС), разработен съвместно от партньорите на консорциума ще се проведе в Сардиния, Италия. Продължителност: 7 работни дни с дейности в периода 15 – 23 юни 2019 г. Държавите, участващи в проекта, са следните: България, Перу, Парагвай и Италия, (4 участника от всяка държава + 1 член на екипа по проекта, възраст 18+).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.04.2019 г.
В периода 28-30 април 2019, в София, България се проведе втората среща по стратегическото партньорство в сферата на младежта Академия за Младежки Работници. Проект Академия за младежки работници е стратегическо партньорство между България, Полша, Испания и Македония, които ще разработят полезни и адекватни за динамичното развитие на младите хора инструменти. В срещата, от името на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е домакин на проекта в България, взеха участие Йоанна Дочевска, Ивайло Здравков, Калинка Гударовска и Емилия Ценова. По време на срещата партньорите обсъдиха предстоящите дейности по проекта и възможностите за задълбочаване на партньорството в сферата на младежта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.04.2019 г.
В периода 21-28 април 2019, във Вилнюс, Литва се проведе младежки обмен CYCLING-BASED LEARNING, в който взеха участие 5 младежи (18-30 години) и един лидер от България. В обучението се включиха и младежи от Испания, Румъния, Гърция, България, Полша и Литва, като акцент бе поставен на новата високо интегрирана концепция за психологическо благополучие, спорт, здравословен начин на живот, опазване на околната среда и активно гражданство на ново ниво. Ученето, основаващо се на колоездене, дава начало на новия подход към психологическото благосъстояние на младите хора, които имат плодотворни, здрави, активни пълноценни дейности в природата, заедно с други любими хора, които заедно признават природното и културното наследство на местния регион. Ученето, базирано на колоездене, разкрива силно интегрираната концепция за учене чрез правене чрез активно изследване на чувството за действие и учене заедно, докато карате велосипед.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.04.2019 г.
На 25.04.2019, Велики четвъртък, пл. „Света Неделя“ в София се проведе детски спортен празник с игри на открито за най-малките, организирани от Асоциация за развитие на българския спорт /АРБС/, Школа по лека атлетика „Дарко тийм“ и Асоциация на българите боледуващи от астма/ АББА/. Паралелно със спортните игри, над 200 деца от 4 столични детски градини и 8 училища се включиха в боядисване на яйца, които след украсяването подариха на социалната кухня в двора на столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ на ул. „Георг Вашингтон“ № 47. Децата взеха участие и в литийно шествие, което стартира от храм „Св. Неделя“ с благословението на белоградчишкия епископ Поликарп и беше водено от свещенослужители на Софийската епархия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.04.2019 г.
В резултат от проведено в Париж през февруари 2019г обучение на спортни специалисти, в България се проведоха обучителни сесии на спортни и обучителни специалисти по методите Playdagogy и Обучение чрез спорт /ETS/. Дейностите се провеждат в рамките на проект PLAY’IN TOGETHER, като проектните дейности са планирани във връзка с домакинството на предстоящите Олимпийски игри в Париж през 2024г с цел да бъдат подготвени спортни специалисти, които да ползват иновативни методи на обучение, чрез които да работят за борба с дискриминацията и стереотипите към хората с различни физически и ментални увреждания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2019 г.
Проект "Bocce together, active forever" цели да въведе традиционния спорт боче в ежедневния живот на хората от всички възрасти като средство за справяне със социалните предизвикателства - включително справяне с физическата неактивност. Много традиционни спортове и игри са изчезнали и тези, които оцеляват са изправени пред неизбежно изчезване. Глобализацията, миграцията, демографските и социалните промени са някои от факторите, които допринасят за тази тенденция. Въздействието на мултимедийната технология влияе и на изчезването на традиционните спортове и игри. Младите хора днес предпочитат да прекарват времето си пред компютър, а не с приятели и семействата си или да спортуват. Това засяга качеството им на живот и увеличава епидемията от физическа неактивност като цяло. В допълнение към това, спортът в днешно време става все по-скъп и може да има финансови бариери, които могат да попречат на хората да спортуват. С този проект искаме да популяризираме традиционния спорт боче и да докажем, че традицията може да бъде много забавна, ефективна и икономични обоснована. Освен това искаме да преодолеем разликата между поколенията и половете и да докажем, че боче не е само спорт за възрастни хора и мъже.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 50
next