Новини

Включете се в #Jumpforheritage
02.02.2021 г.
Какво е #Jumpforheritage:
#Jumpforheritage е инициатива на FRH (Future for Religious Heritage), организация основана през 2011 г. и посветена на опазването на разнообразното и уникално религиозно наследство на Европа. FRH обединява хора и организации, които искат да спасят и защитят Европейското религиозно наследство под формата на европейска мрежа състояща се от различни членове в благотворителния, неправителствения, университетския и религиозния сектор. FRH осигурява общоевропейска платформа за сътрудничество и обмен на идеи и знания.

#Jumpforheritage ще обедини спорта и наследството!
Нека свържем спорта и наследството, здравето, забавлението и знанието, за да донесем радостни моменти, докато демонстрираме богатото религиозно наследство на Европа. Малко от историческите сгради са толкова лесни за намиране в сравнение с религиозните сгради. Те често са най-старите и най-видните сгради в един град или село. Те маркират място, където се е случила история. Те ни разказват за минали събития случили се около нас.

Как да се присъединим към #Jumpforheritage?
Споделете своя скок в цяла Европа. #Jumpforheritage е отворенa за всички. Всяка снимка и момент на радост са еднакво важни. Заедно те добавят жизненото чувство за общност в Европа, изградено около нейното многопластово религиозно наследство.

Забавлявайте се, индивидуално или в група, изпратете снимки на скок пред който и да е обект на религиозно наследство, където и да е в Европа (молим да спазвате законите и разпоредбите). Не забравяйте да посочите мястото и държавата, както и защо сте избрали тази забележителност, и да го качите по всяко време, започвайки от 15 декември.

Публикувайте Вашата снимка в социалните медии;
Използвайте #JUMPFORHERITAGE и ни отбележете @FRH_europe (туитър), @FutureForReligiousHeritage (фейсбук), @frh_europe (инстаграм).

Присъединете се към фотоконкурса. Изпратете снимката си до нас до 15 март. Финалистите ще бъдат поканени да участват в церемонията по награждаването на FRH на двугодишната ни конференция в Барселона през май 2021 г. Победителят ще бъде поканен в Барселона, като всички разходи по пътуването ще бъдат поети!
  • Изпратете снимката си на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_M7Pl4SE-C9FwnJ9-Qhy8XDjqo17Tw-WMZHjdUe0nGl00HQ/viewform

Повече информация за FRH и #JUMPFORHERITAGE, можете да намерите в прикачената към настоящата статия брошура.