Новини
28.05.2018 г.
- Място и дата: Селце, Хърватска от 01 - 09 юли 2018 - Участници: 20 души (без ограничение във възрастта) от 8 организации (2ма участника от Асоциация за развитие на българския спорт) - Език: Официалният език на проекта е английски
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2018 г.
На 28 май 2018 по време на практика на студентите в магистърска степен на специалност "Спортен мениджмънт" на Национална спортна академия "Васил Левски", Йоанна Дочевска - председател на УС на АРБС представи дейностите на организацията и запозна студентите с проект #GoodGovernanceSport.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.05.2018 г.
В периода 19 - 27 май в Сасари, Сардиния се проведе младежки обмен Playing Together, Living Equality, като в него взеха участие 30 младежи на възраст от 18 до 25 години (по 6 от държава, 3 момичета и 3 момчета) Държавите участнички в мобилността бяха Хърватска, Италия, България, Перу и Бразилия, а организатор на обучението беше младежката структура на Mine Vaganti NGO - партньор на проекта от Италия. Проект APTSA цели насърчаването и приобщаването на половете към спортните практики, сравняване на сексизъм и полови стереотипи и насърчаването на равенството и взаимното уважение между половете сред младите хора в селските райони в неравностойно положение в Европа и Латинска Америка.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.05.2018 г.
В периода 20 – 24 май 2018г., в столицата на Румъния, Букурещ се проведе обучителен курс по проект Справедливост чрез спорт за развитие на младите хора - ETSYD Equity through sport for youth development. Представител на “Асоциация за развитие на българския спорт” бе Ивайло Здравков - член на УС на организацията. Проектът има за цел да подобри социалното приобщаване, равенството, толерантността, честната игра, намаляването на образователните затруднения и начина на живот, свързани със здравето, задълбочено насърчаване и засилване на доброволческите дейности в спорта, за млади хора 7-19 години, от 6-те най-непривилегировани училища от Букурещ, сектор 3, Румъния, в продължение на 18 месеца. В обучението взеха участие представители от Италия, Румъния, Финландия, Гърция и България, които проведоха спортно-обучителни сесии съвместно с учители по физическо възпитание в няколко от училищата в Букурещ.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.05.2018 г.
Хора с увреждания и приятелите им с големи сърца тичаха заедно в подкрепа на спорта за всички и създаването на Адаптиран младежки кариерен център. На 19 май се проведе първото българско издание на един от най-успешните мини-маратони с кауза в света. На старта на Run2Gether рамо до рамо застанаха хора с увреждания и техни поддръжници с големи сърца от политиката, бизнеса, сцената, спорта, както и много други съпричастни столичани.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.05.2018 г.
Днес, 17 май 2018, по случай Деня на българския спорт от 10:30 в парк Заимов в гр.София се проведе Детски спортен празник „Здраве във всички политики“, организиран в партньорство от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт, с експертната подкрепа на Катедра „Лека атлетика“ към Национална спортна академия „Васил Левски“ и спортна школа „Дарко тийм“. Над 100 деца от детски учебни заведения бяха организирани в секции за физическа активност по програмата на Международната федерация по лека атлетика – Детска атлетика, която предлага комбинация между забавление и движения. По време на събитието беше изградена и информационна секция, където гражданите получиха информационни материали за хроничните респираторни заболявания и спорта. Събитието беше подкрепено и от Българското дружество по белодробни болести (БДББ), Българското дружество по алергология (БДА), Конфедерация „Защита на здравето“ (КЗЗ) и се проведе в рамките на Национална информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики“ – 2018.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.05.2018 г.
На 16 май 2018 в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе Международен атлетически турнир „Нови звезди“. 40-ото издание на международния турнир стартира с 60-метров старт, в който взеха участие живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Фанка Борисова, Анета Христова, Тодорка Радева, Павлина Урдарска и Ана Атанасова бяха наградени от проф. Апостол Славчев , заместник – ректор на НСА „Васил Левски“. Момичетата се насладиха и на пълната спортна програма на мероприятието, като силна емоция предизвика срещата с техни спортни идоли в лицето на Тереза Маринова и Светла Димитрова.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.05.2018 г.
Кратък обучителен курс: Интеграция чрез спорт Дата: 30.06.2018 Период: 10:00 – 18:00 Локация: София 1000, ул. Триадица 5Б, ет. 1 Участници: спортни треньори/социални работници/младежки работници Капацитет: 10 души.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.05.2018 г.
От 28 април до 6 май 2018 година в Тата, Унгария бе проведен младежки обмен Sport Employs Youth! Държавите, които взеха участие в обмена бяха България, Испания, Кипър, Италия, Унгария и Латвия. Всяка държава имаше по 5 участника.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.04.2018 г.
В периода 23-27 април 2018г., в София, България се проведе кратък обучителен курс „Интеграция чрез спорт“ по проект “START – Sport TrAining to Run Together“. Обучението беше проведено от Асоциация за развитие на българския спорт и в него взеха участие представители на спортни организации и местни администрации от Италия, Португалия, Литва и Финландия. По време на обучението, участниците се запознаха с методологията „Обучение чрез спорт“, която подпомага интегративните процеси на целевите групи, с които се прилага и дава практическо приложение на неформалното образование в сферата на спорта. Основната цел на проекта е популяризирането на доброволчеството в спорта, интеграция и социализация чрез спорт, равни възможности за участие в спортни събития, здравословният начин на живот и достъпа до спорт за всички желаещи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.04.2018 г.
На 25.04.2018 в София се проведе спортно промоционално събитие по проект Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/ в 109 ОУ „Христо Смирненски“, което се проведе съвместно със спортен клуб „Ахил“. Малките участници се запознаха с интересни теми, свързани с превенция на училищното хулиганство.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2018 г.
Кубрат Пулев се срещна с момичетата от българския отбор по интегриран футбол. Най-добрият ни професионален боксьор посети тима по време на турнир в Олимпийския парк в Берлин.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.04.2018 г.
Утвърждаването на европейските ценности чрез спорта и борбата с допинга в спорта са сред основните приоритети на Министерството на младежта и спорта по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който откри първата среща на експертната група на Европейската комисия "Интегриране" (XG INT), проведена във Варна (23-24 април 2018 г.). Експертната група включва представители на правителствата на всички държави-членки, както и представители на международни институции, работещи в областта на почтеността в спорта - Интерпол, Европол, ООН, Спортдардър. Според Красен Кралев спортът позволява налагането на ценности за интеграцията на общностите за предотвратяване на насилието и агресията сред подрастващите. Ето защо е важно да се гарантира лоялна конкуренция при равни условия във всички спортове. Министърът също така каза, че употребата на допинг е не по-малко манипулативен от договорения преди това резултат за залагания, тъй като нарушава равнопоставеността на конкурентите.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2018 г.
Ситуацията със здравето по света ни изправя пред сериозни предизвикателство. В епохата на съвременната цивилизация и високотехнологичната медицина, осведомеността за здравето все още е непълна и недостатъчна. Дали и до колко сме здрави? Какви са проблемите пред модерното здравеопазване? Може ли и как да повлияем положително върху нашето здраве?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.04.2018 г.
- Локация и период: 02 - 05 юли 2018, град Сакаря, Турция. - Участници: 9 участника от всяка държава (6 участника, 2 експерта и 1 групов лидер). Няма възрастови ограничения. - Участващи държави: България, Хърватска и Турция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.04.2018 г.
Трета международна среща по проект „Just Sport“ се проведе в периода 12 – 15 април 2018 г., в Умея, Швеция и събра партньорите в проекта, които в два работни дни обсъдиха проведените до момента дейности, бъдещите дейности и инициативи, както и подготовката на предстоящата международна конференция, която ще се проведе през месец юни в Риека, Хърватска. В срещата от страна на България взе участие Ивайло Здравков – член на управителният съвет на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е партньор по проекта от България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.04.2018 г.
На 05/04/2018, „Асоциация за развитие на българския спорт“ организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Спортната сесия, която се проведе в дома е финална тренировка за участието на представители на институцията в международно спортно събитие, което ще се проведе в Берлин, Германия, в периода 19-22 април 2018. Спортните дейности бяха проведени съвместно със студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“ в Национална спортна академия „Васил Левски“ и Конфедерация „Защита на здравето“, като в тях се включиха и съмишленици от местната общност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.04.2018 г.
Проект #GoodGovernanceSport /Добро управление в спорта/ цели да намери път за анализиране, събиране и разпространение на добри практики за видимост на решенията, които се взимат в спортните организации, информация относно органите на управление и прозрачността на публичното финансиране.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.04.2018 г.
На 03.04.2018г., Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) организира работна среща по програма Европейската доброволческа служба /ЕДС/. Срещата бе открита от г-жа Татяна Калканова - Изпълнителен директор на ЦРЧР, която запозна участниците с последните препоръки за развитие на доброволчеството в ЕС и по-конкретно със стартирането на Европейски корпус за солидарност (ЕКС).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.03.2018 г.
В периода 27-30 март 2018 в София се състоя първата международна среща по проект „Добро управление в спорт“, който „Асоциация за развитие на българския спорт“ ще координира в период от 30 месеца и който има за цел да предостави анализи и конкретни инструменти за подобряване на управленските процеси в сферата на спорта. В срещата взеха участие представители на партньорските организации по проекта от България, Гърция, Италия, Хърватска, Унгария, Полша, Словакия, които в рамките на срещата разгледаха целите, които проекта ще постигне и стъпките за реализацията на дейностите, които да гарантират по-висока прозрачност на публичното лице на спортните организации чрез методология за анализ на интернет страниците им, обучителни и сертификационни дейности, включително онлайн обучителен модул, дейности за популяризиране на ценностите и принципите за добро управление, както и конкретни инструменти за постигането на устойчиво и прозрачно управление в сектора. По време на срещата, в която взеха участие представители на спортни и академични организации от партньорските държави, както и представители на национални Олимпийски комитети, бяха обсъдени предизвикателствата, пред които е изправен спортния сектор с оглед на осигуряване на доброто управление и какви са възможните инструменти, с които тези предизвикателства могат да бъдат преодоляни.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.03.2018 г.
В периода 26 – 28 март в гр. София се проведе първа международна среща по проект SAFE in SPORT по време на която представителите на трите партньорски организации от България, Хърватска и Турция обсъдиха стъпките, които трябва да бъдат реализирани по проекта за изпълнение на заложените в него цели. Дейностите в България ще бъдат координирани от „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е и домакин на срещата. По проекта са планирани две международни обучения, в които ще бъдат включени треньори от различни спортове, които ще могат да научат новостите в платометричното обучение, което е неразделна част от подготовката на много спортисти.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.03.2018 г.
От 17 до 25 март 2018 година бе проведен обучителен курс Another Gender of Sport организиран от RIJEKA SPORT’S ASSOCIATION и Mine Vaganti NGО, в Риека, Хърватия. В курса взеха участие общо 20 участника – по 4 от всяка държава. Сред участващите държави бяха Хърватия, Италия, България, Перу и Бразилия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.03.2018 г.
Как масовият спорт да стане популярен и хората да отделят повече време за физическата си активност – това беше основната тема на Европейския спортен форум, който се проведе в София в периода 22-23 март 2018. Той се организира всяка година от Европейската комисия и е най-голямото събитие в сектора, на което се споделя опит и се обсъждат бъдещите насоки за развитието на спорта в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.03.2018 г.
Първа международна среща по проект „EGPIS - Еncouraging Girls Participation In Sport“ се проведе в Хранице, Чехия в периода 14-17 март 2018 г. Участници от Швеция, Чехия, Великобритания, Италия, Турция, Португалия, Кипър, Латвия и България обсъдиха и анализираха пречките и предизвикателствата, които ограничават достъпа на жените и по специално на момичета между 11-17 години да участват в спортни занимания. От страна на „Асоциация за развитие на българския спорт“ в срещата взеха участие Ивайло Здравков - член на УС на Асоциацията и Марина Василева - доброволец в организацията. По време на срещата бяха обсъдени дейностите, които ще бъдат реализирани в рамките на проекта, ролята на момчетата и момичетата в практикуването на спортни занимания, както и възможностите за ползване на спорта като средство за социална промяна и подобряване на междукултурния диалог за насърчаване на използването му за постигане на социални постижения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.03.2018 г.
В периода 09.03.-16.03.2018 год. в Глухолази, Полша се проведе обучителен курс по проект “Start Now! - Стратегическо партньорство за насърчаване на здравето сред младите”, в рамките на програма “Еразъм +” Ключова дейност 2: Стратегически партньорства. Участие взеха представители от различни младежки организации от три държави - България, Кипър и Полша.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.03.2018 г.
На 12 март 2018 стартира анти-допинг семинар САМО СПОРТ /JUST SPORT/, който имаше за цел в рамките на 5 дни да обучи и информира фитнес инструктори и собственици на фитнес центрове за негативните последствия, които може да доведе неконтролируемото използване на хранителни добавки в сферата на масовия спорт (най-вече във фитнес центрове).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.03.2018 г.
В периода 10-11 март 2018 в Букурещ, Румъния се състоя първата международна среща по проект Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS//. В срещата взеха участие Йоанна Дочевска – председател на Асоциация за развитие на българския спорт и Христо Джамбазки – доброволец в организацията. По време на срещата бяха обсъдени дейностите, които ще бъдат реализирани в рамките на проекта и възможностите за да ползване на спорта като средство за социална промяна и да насърчаване на използването му за постигане на социални постижения. Основната цел на проект Платформа за Включване, Култура и Спорт /Platform for Inclusion, Culture and Sport /PICS// е да се фокусира върху популяризиране на доброволческите активности в спорта, заедно със социалното включване, равните възможности и информираността за значението на физическите активности, повишаващи здравословното състояние чрез повишено участие и равен достъп до спорта за всички.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 50
next