Новини
05.10.2018 г.
Back2Track ще се съсредоточи върху анализиране на различията и приликите, които спортните клубове имат в подхода си към професионалния и масовия спорт, както и в иновативния подход за включване на деца в неравностойно положение в спорт и физическата активност. Тъй като повечето спортни клубове в Европа изпълняват както програми за спорт на високо ниво, така и за масов спорт и повечето администратори, които изпълняват програмите имат образование и опит в областта на професионалния спорт, е необходимо да се създаде нов подход за спортните клубове, фокусиран върху масовия спорт. В същото време има огромен брой деца в неравностойно положение, които трябва да бъдат оправомощени да участват в положителни дейности като спортни активности и да им се даде различна перспектива за бъдещо лично и професионално развитие като членове на обществото.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.10.2018 г.
На 03 октомври 2018 по време на практика на студентите в магистърска степен на специалност "Спортен мениджмънт" на Национална спортна академия "Васил Левски", Йоанна Дочевска - председател на УС на АРБС представи дейностите на организацията и постави акцент на дейностите по проект #GoodGovernanceSport.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.10.2018 г.
На 02/10/2018, „Асоциация за развитие на българския спорт“, съвместно с катедра „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална спортна академия „Васил Левски“ организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Спортната сесия, която се проведе в дома зарадва резидентите и отбеляза неочаквано висок брой участници, които се включиха и успяха да бъдат активни. В събитието взеха участие и Стамен Гешев – кмет на гр. Баня, Карлово и д-р Константин Коев – директор на ДПЛУИ, гр. Баня, които получиха благодарствен плакет от Община Карсоли за експертното партньорство и отдадеността по време на проектните дейности, реализирани съвместно през последните години. Беше представен и продукта на проекта, който представлява обширно практическо издание в 200 страници за "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания", като една трета от публикацията беше подготвена от български колектив от експерти в състав: Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков /Асоциация за развитие на българския спорт/, Стефка Джобова, др. и Ивайло Лазаров, др. /Национална спортна академия „Васил Левски“/, съвместно със специалисти от Италия и Германия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.09.2018 г.
На 28.09.2018 г. от 10:00 часа, в читалнята на библиотеката към НЧ „Иван Вазов-1872”, гр. Берковица се проведе обучение-презентация на възможности за младите хора от 16 до 30 години, да получат умения и опит при осъществяване на доброволчески инициативи по програма „Еразъм” в страната и чужбина. Организатор на събитието беше „Асоциация за развитие на българския спорт”, гр. София, а партньори в инициативата бяха Община Берковица, Общински клуб на БМЧК, НЧ „Иван Вазов-1872”, гр. Берковица, сдружение „Здраве в Северозапада”.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
26.09.2018 г.
В периода 24-27 септември 2018 в България се проведе мобилност за обмяна на опит межди спортни администратори и специалисти по проект МОСТ, в който „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор и заедно със сродни организации от Швеция и Хърватска реализират дейности от началото на годината. В първия ден от международната среща участниците, сред които представители на Спортната организация на град Рийека, Шведската спортна конфедерация, спортни клубове по футбол, гребане, лека атлетика и хандбал и спортни университети, посетиха спортни съоръжения и административни спортни структури в град София.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
20.09.2018 г.
Какво означава "плогинг"? Не сте ли чували преди? Време е да променим това! Гарантираме, че и вие ще се влюбите в него. Плогинг е нова фитнес тенденция, която започва в Швеция. Той свързва джогинг и събиране на боклуци от пространството, в което тренирате. Най-доброто в плогинга е, че освен повече калории, които изгаряте в сравнение с обикновен джогинг, в същото време почиствате средата около себе си! Толкова съвършен! Може би се питате, защо да събирате боклук? Ето някои причини:
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.09.2018 г.
На 13 септември 2018 в Сесто Фиорентино, Италия се състоя национална конференция на спортни организации, организирана от Еурадия Интернешънъл. Събитието събра спортни администратори, експерти и спортисти от КОНИ (Италиански Олимпийски комитет), Италиански параолимпийски комитет, спортни федерации и имаше за цел да представи възможностите, които Европа предоставя за финансиране на спортни дейности.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.09.2018 г.
Световната здравна организация (СЗО) е поставила здравето и физическата активност сред ключовите детерминанти на глобалното здраве, като подчертава ролята на недостатъчното ниво на движение като един от основните фактори за увеличаване на смъртния риск в световен мащаб (вж. Уебсайта на СЗО). Доказано е, че физическата активност намалява риска от незаразни заболявания като рак и диабет и следователно се радва на решаващо значение не само за благосъстоянието на индивидите, но и от гледна точка на общественото здраве.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
04.09.2018 г.
На 4 септември /вторник/, 16:00 ч. в Заседателната зала на община Сандански се проведе доброволчески уъркшоп YouthUP, SportUP. По време на срещата, експерти на „Асоциация за развитие на българския спорт“ представиха цялостната рамка на програма Еразъм +, както и възможностите, които тя предоставя в сферата на образованието, младежта и спорта, с акцент на възможностите за включване на младите хора в тях. В срещата взеха участие младежи, предеседател на Общински съвет в Сандански, директор и преподаватели в спортното училище в града, треньори по различни видове спорт.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.09.2018 г.
На 3 септември 2018 се проведе #BeActive APTSA ден в Гигински манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, организиран в партньорство от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. Спортните активности и интерактивни детски работилници се проведоха в рамките на проект “A Path to TranSportAction” (APTSA) и бяха под шапката на кампанията „Здраве във всички политики“. Дейностите бяха част от първи детски летен лагер в манастира. Над 20 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на един прекрасен летен ден, в реализацията на който се включиха и български и международни доброволци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.09.2018 г.
На 02 септември 2018г., в София, България се проведе спортен ден СТАРТ по проект “START – Sport TrAining to Run Together“. В събитието се включиха над 100 младежи от София, които се забавляваха с волейболни и баскетболни активности, а самото мероприятие беше проведено съвместно със Спортен клуб „Ахил“ и Студентски съвет на Национална спортна академия „Васил Левски“. Участниците получиха спортна екипировка и сертификати за участие от Асоциация за развитие на българския спорт, както и лакомства, осигурени от Пауър марк. Основната цел на проекта е популяризирането на доброволчеството в спорта, интеграция и социализация чрез спорт, равни възможности за участие в спортни събития, здравословният начин на живот и достъпа до спорт за всички желаещи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.08.2018 г.
- Младежи за опазване на природата в Алзира II - Покана за: 1 човек от България, 1 човек от Словакия, 1 човек от Полша; - Място на провеждане: Алзира, Валенсия, Испания (на 40 км от Валенсия); - Проект: Екологични дейности: почистване на района, дейности на открито, насърчаване на екологичният начин на живот; - Продължителност: 9 месеца, започвайки възможно най-скоро;
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.08.2018 г.
- Период на дейностите: 01/11/2018 – 30/06/2019 – 8 месеца - Локация на дейностите: Констанца, Румъния – голям град, близо до брега на Черно море
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.08.2018 г.
- Кога: от 18 до 26 октомври 2018 година - Къде: Искар, Валядолид, Испания - Организатор: CLUB DEPORTIVO CHAÑE - Участници: Общо 40 участника от всички 5 държави (Уелс, България, Португалия, Франция и Испания). За България – 5 младежи на възраст от 18 до 30 години + един лидер без възрастово ограничение.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.08.2018 г.
Днес, 21 август 2018 се проведе #BeActive APTSA ден в Германски манастир Св. Иван Рилски, организиран в партньорство от Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт. Спортните активности и интерактивни детски работилници се проведоха в рамките на проект “A Path to TranSportAction” (APTSA) и бяха под шапката на кампанията „Здраве във всички политики“. Дейностите бяха част от първи детски летен лагер в манастира, организиран от отец Пимен, игумен на Германски манастир Св. Иван Рилски. Над 25 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на един прекрасен летен ден, в реализацията на който се включиха и български и международни доброволци.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.08.2018 г.
Опитвам се да събера мислите си в една статия, и все повече осъзнавам, че шепа думи никога няма достойно да опишат преживяванията, хилядите научени неща, моментите, които те поставят на ръба, за да скочиш от там и да направиш велик полет; многобройните близки приятелства, силната менторска подкрепа, огромният резултат, който виждаш от своята работа и уникалната възможност да се потопиш и изгубиш в една нова страна и култура.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
14.08.2018 г.
Eurasia Bulgarian Open Badminton Championships 2018 е най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. То е от клас International Series и е с награден фонд $10 000. На това състезание вземат участие топ състезатели от Европа и света, както и български звезди като сестри Стоеви, Мария Мицова, Даниел Николов, Иван Панев, Иван Русев, Пейо Бойчинов, Петя Неделчева и други. В международната спортна проява, която се провежда в Бадминтон зала „Европа“, взимат участие над 280 състезатели от 37 държави, като тя се провежда до 16 август 2018 и събитието е с безплатен вход за граждани.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.08.2018 г.
Eurasia Bulgarian Open Badminton Championships 2018 е най-голямото международно състезание по бадминтон, което се провежда в България. То е от клас International Series и е с награден фонд $10 000. На това състезание вземат участие топ състезатели от Европа и света, както и български звезди като сестри Стоеви, Мария Мицова, Даниел Николов, Иван Панев, Иван Русев, Пейо Бойчинов, Петя Неделчева и други. В международната спортна проява, която се провежда в Бадминтон зала „Европа“, взимат участие над 280 състезатели от 37 държави, като тя се провежда до 16 август 2018 и събитието е с безплатен вход за граждани.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.08.2018 г.
В периода 09-12 август 2018, в София се състоя финална среща за оценка на дейностите, реализирани в Полша, България и Кипър по Европейска инициатива за промотиране на здравето START NOW. В срещата от страна на България взеха участие Йоанна Дочевска, Ивайло Здравков, Калинка Гударовска и Емилия Цанова от организацията – домакин „Асоциация за развитие на българския спорт“. Срещата имаше за основна цел оценка на дейностите, които консорциумът реализира и възможностите, които той предостави на неправителствени организации и младежки работници. Бяха разгледани разработените продукти и реализираните активности и всички те бяха високо оценени от координиращата организация.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.08.2018 г.
В периода 1 – 9 август 2018 година в Искар, Испания бе проведен младежки обмен “R-active-T!”. В него взеха участие 40 участници от 6 различни държави – Испания, Словакия, Чехия, България, Португалия и Франция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.08.2018 г.
- Локация и период: 05/10/2018 - 02/08/2019, град Сенигалия, Италия - Участници: 1 участник от България на възраст 18-30 години - Организация домакин: Tennistavolo - Oбява на проекта: https://europa.eu/youth/volunteering/project/8460_en
ВИЖ ПОВЕЧЕ
03.08.2018 г.
- Къде: Аячо, Франция - Кога: 21-31 October 2018 - Участници: 4 младежи (16-25 години) + 1 лидер (без възрастово ограничение) - Работен език: Английски език - Партньори: България (Асоциация за развитие на българския спорт); Хърватска (Outward Bound Croatia); Франция (Centre du Sport et de la Jeunesse de Corse); Италия (Mine Vaganti NGO).
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.08.2018 г.
- Локация и период: 23 - 26 октомври 2018, град Рийека, Хърватска. - Участници: 9 участника от всяка държава (6 участника, 2 експерта и 1 групов лидер). Няма възрастови ограничения. - Участващи държави: България, Хърватска и Турция.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.07.2018 г.
В периода 25-28 юли в 2018 година в „Дома на Европа” в София се проведа шестата „Лятна академия по лидерство”, организирана от Софийски форум за сигурност в партньорство с фондация „Конрад Аденауер”.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
27.07.2018 г.
В периода 20 – 27 юли 2018 година в Поронин, Полша се проведе младежки обмен All thanks to football. Участниците бяха общо 40 (9 от всяка държава и 1 лидер) на възраст от 18 до 25 години. Държавите участнички бяха Португалия, Полша, Литва и България. Проектът имаше за цел да насърчи креативността, използвайки спортни инструменти, и да подобри езиковите умения. Благодарение на придобиването на нови умения, знания и квалификации в полето на креативност (чрез работилници, дискусии и презентации) бе улеснено навлизането в живота ни като възрастни.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
22.07.2018 г.
В периода 19-21 юли 2018, в Мадрид, Испания се състоя първата среща по стратегическото партньорство в сферата на младежта Академия за Младежки Работници. Проект Академия за младежки работници в стратегическо партньорство между България, Полша, Испания и Македония, които ще разработят полезни и адекватни за динамичното развитие на младите хора инструменти. В срещата, от името на „Асоциация за развитие на българския спорт“, която е партньор на проекта за България, взеха участие Йоанна Дочевска – председател на организацията и Константин Занков – член на УС на АРБС.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
18.07.2018 г.
Проект „Спорт в Европа всеки ден” /European everyday of sport/ беше реализиран в периода 2016-2017 година и беше насочен към подобряване на обмена на добри практики, приоритет на програма Еразъм +, като спомогна за откриване и насърчаване на добрите практики от първо и второ издание на Европейската седмица на спорта и насърчаване на участието в спорт и физическата активност. Конкретната тема това стратегическо партньорство беше фокусирана в разработването, идентификацията, насърчаването и споделянето на добри практики.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 50
next