Проект: SWIM

ДЕТСКА ПЕСЕН #SWIM
27.03.2023 г.
Плуването е важно умение, което всеки човек трябва да усвои, а още по-добре е, ако започне отрано. Някои деца обаче изпитват страх от водата, който може да им попречи да се научат да плуват. Този страх може да се дължи на различни фактори, като например негативни преживявания, липса на контакт с водата или просто страх от неизвестното. Но знаете ли, че една песен, придружена от хубава анимация, може да намали страха от водата в ранна възраст? Нека научим как.
На първо място, песните са отличен начин да накарате децата да се чувстват комфортно в нова среда. Музиката може да помогне за създаването на положителна асоциация с определена дейност или място. Например, ако детето чуе весела песен за плуването, докато гледа красиви анимации на хора, които се наслаждават на водата, то вероятно ще свърже дейността с положителни емоции. Това може да помогне за намаляване на страха от водата и да направи децата по-отворени към идеята да се научат да плуват.

Освен това, песните могат да запознаят децата с нови понятия, като например различните движения в плуването. Когато децата виждат анимацията на различните движения и едновременно с това слушат текста, те ще разберат същността дейността много по-добре. Това може да им помогне да се чувстват по-комфортно по отношение на плуването и дори могат да започнат да имитират движенията, които виждат на екрана.

Освен това, гледането на забавни и увлекателни анимации на хора, които плуват, също може да помогне на децата да преодолеят страха си от неизвестното. Когато видят различните начини, по които хората могат да се наслаждават на водата, те ще разберат, че плуването е безопасно и забавно занимание. Това може да им помогне да си представят как и те се забавляват във водата, което може да допринесе за намаляване на страха им.

В заключение, детската песен, придружена от забавна анимация, може да намали страха от водата в ранна възраст. Музиката може да създаде положителна асоциация с тази дейност, а анимацията да помогне на децата да си представят различните начини, по които могат да се забавляват във водата. Това ще помогне на децата да преодолеят страха си от неизвестното и да ги направи по-уверени в идеята за плуване.

Така че следващия път, когато искате да запознаете детето си с радостта от плуването, пуснете му песента на проект #SWIM – Swim Without Fear (Плувай без страх), която е много забавна и увлекателна и е придружена от красиви анимации.Текст:
1 Куплет:
Плувай, плувай, да поплуваме
Ще се забавляваме и ще лудуваме
Обличай си бански, слагай очилата
Време е да скочим във водата

Припев:
Плувай и не се страхувай
Бързо пояса надувай
Пръскай се, играй и се весели
Направи най-големите вълни
Плувай, плувай ти без страх,
Нека да го направим пак

2 Куплет:
Ритай с крака
Махай с ръце
Ще преплуваме цялото море
Гмуркай се като делфин
И бъди неуловим
Във водата винаги е забавно
А, приключението е славно

Припев:
Плувай и не се страхувай
Бързо пояса надувай
Пръскай се, играй и се весели
Направи най-големите вълни
Плувай, плувай ти без страх
Нека да го направим пак

Мост:
Не се страхувай
Водата е приятна
Не изпускай забавата лятна
Ще играем заедно
И ще се веселим
Докато не стане време да заспим

Припев:
Плувай и не се страхувай
Бързо пояса надувай
Пръскай се, играй и се весели
Направи най-големите вълни
Плувай, плувай ти без страх
Нека да го направим пак

Финал:
Сега е време да излезем от басейна
Но утре ще се върнем щом слънцето грейне
Ще повторим забавлението, което преживяхме днес
И ще плуваме без никакъв стрес!