Новини
05.04.2015 г.
В периода 31.03 - 03.04.2015г в красивият Литовски град Биржей се проведе първата международна среща по проект EU Be Active! (EUBA) – ЕС Бъди активен! по програма "Еразъм+" - Стратегически партньорства в сферата на спорта. В срещата взеха участие специалисти от Полша, Испания, Латвия, Литва, Турция и България. Проекта е ко-финансиран от ЕК и е на обща стойност 78 630 евро. Един от най-важните аспекти на този проект е спортните организации, в сътрудничество с училищата и местните административни органи (общини) да могат да създават и прилагат практически базирана и икономически ефективна стратегия за повишаване на осведомеността за необходимостта от физическа активност като средство за превенция, насърчаване на здравословния начин на живот и мотивацията за личностно развитие. Тази стратегия трябва и ще бъде на разположение на учители по физическо възпитание, треньори, мениджъри на спортни и развлекателни клубове и спортни центрове, които да го използвате в ежедневната си дейност. Участниците в проекта ще бъдат запознати с практическите аспекти на физическата активност - защо например музикант се нуждае от спорта, защо офис служителите се нуждае от физическа дейност и това, което се случва, когато нивото на физическа активност е ниска. Партньорите по проекта ще работят заедно, за да се създадат инструменти за повишаване на нивото на физическа активност като средство за насърчаване и предотвратяване на здравословни проблеми и мотивиране на младите хора за личностното развитие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.03.2015 г.
Близо 100 деца събра детското състезание по лека атлетика, което се състоя на 29 март 2015 в закритата зала на Национална спортна академия "Васил Левски" и беше проведено във връзка с предстоящите Великденски празници. Състезанието, което се проведе по инициатива на ас. Ивайло Лазаров, доктор, бе в дисциплините дисциплините 40 м, 60 м, скок дължина и скок дължина.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.03.2015 г.
Предлагаме ви възможност да станете доброволци за Евро 2015 в България. - ДОБРОВОЛЧЕСКА ПРОГРАМА ЕВРО 2015 – UEFA UNDER 17 CHAMPIONSHIP ЕВРО 2015 за юноши до 17 години Бургас, Созопол, Сливен, Стара Загора (06.05. – 22.05.2015 г.)
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.03.2015 г.
Националните зимни студентски игри "Зимен университет "2015" отново събра над 300 студенти от цяла България в к.к. Боровец. Поредното издание на студентските съревнования в зимните спортове се проведе от 11 до 15 Март 2015 година на пистите в Боровец и редом със спортната програма на мероприятието имаше и академична програма.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.03.2015 г.
В периода 28.02.2015 - 04.03.2015, "Асоциация за развитие на българския спорт" е домакин на международна среща по проект „CORE“ - секторна програма Грюндвиг. Срещата се провежда в София, като в нея участват над 20 представители на шест партньорски държави по проекта. Основната тема, засегната в проект „CORE“ е патриахатът - социална система, като основната му цел е да се придобият гражданска компетентност, знания и умения по човешки ресурси, правителствени и европейски политики срещу дискриминацията по полов признак, домашното насилие, както и комуникациите и дигиталните компетенции.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.02.2015 г.
"Асоциация за развитие на българския спорт" проведе обучение с тестова група ученици за прилагане на методологията "Обучение чрез спорт" за превенция и борба на насилието и агресията в училищна среда. Методологията "Обучение чрез спорт" е иновативна за България, разработена от специалисти от цяла Европа през 2013 година. Тези образователни инструменти се използват в редица европейски държави, като имат за цел да преборят редица проблеми в обществото като липса на комуникация, основни човешки права и свободи, ограничаване на дивиантни поведения като агресия и насилие, засилване на екипността и чувството на обществена принадлежност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.01.2015 г.
„Асоциация за развитие на българския спорт” бе одобрена за реализиране на проект “Доброволчество за знания", финансиран по програма „Еразъм+”, дейност К1 – мобилност на младежки работници. Проекта има за цел да запознае участниците и обществеността със значимостта на доброволческата дейност като средство за придобиване на нови знания и умения.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.01.2015 г.
Асоциация за развитие на българския спорт е партньор в проект EU Be Active! (EUBA) – ЕС Бъди активен! по програма «Еразъм+» - Стратегически партньорства в сферата на спорта. Съвместно със сродни организации от Турция, Испания, Полша, Литва и Латвия, с редица мероприятия ще работим за прилагането на Насоките на ЕС за физическа активност.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.12.2014 г.
Над 120 деца събра детското коледно състезание по лека атлетика, което се състоя в закритата зала на Национална спортна академия "Васил Левски". Състезанието, което се проведе по инициатива на ас. Ивайло Лазаров, доктор, бе в дисциплините дисциплините 40 м, 60 м, скок дължина и скок дължина.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.12.2014 г.
В периода 03 – 07 декември 2014 година се проведе 5 дневно обучение „Човешки Права и Междуполово Равенство Чрез Спорт“. В събитието взе участие Ивайло Здравков, член на УС на АРБС. Семинара бе организиран от Спортен клуб „Чемпиънс Фактори“, като обхвана над 30 социални работници; младежки възпитатели; младежки лидери; учители и хора, работещи с деца лишени от родителски грижи и деца от малцинствени групи. Те получиха възможност да обсъдят проблемите в отношенията между роми и нероми в местните общности, как се развиват умения за полиетничност и за съобразяване с потребностите на личността, за екипното взаимодействие в условия на културно разнообразие и за формиране и трениране на умения за работа в мултикултурна среда.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.12.2014 г.
Един от основните приоритети, по които АРБС работи целенасочено е налагането на доброволческата култура в сферата на спорта. С редица проекти през последните години, Асоциацията се доказа като активен партньор на държавна и общинска власт и спортни организации в сферата на доброволческата дейност в спорта.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
04.12.2014 г.
Световната шампионка по бокс в категория до 54 кг. Станимира Петрова стана Студент на годината в категория „Спорт“ за 2014 година. Наградата и бе присъдена за постижението и на световното първенство по бокс за жени т.г. в Корея – завоюваната за първи път световна титла в историята на женския ни бокс.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
25.11.2014 г.
В края на месец Ноември, “Асоциация за развитие на българския спорт” организира кратка театрална постановка в контекста на патриархалното мислене. Събитието се проведе в столично заведение в район "Студентски" с цел да бъде възможно най-достъпно за младите хора във възрастова група 18-25 г.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
17.11.2014 г.
През 2010 година стартира проект на Европейската федерация по лека атлетика http://athleticscommunity.org, чиято цел е да събере на едно място младите лидери в спорта, както и доброволците, които дават своя огромен принос за отличната организация на спортните събития в цял свят.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.11.2014 г.
През 2010 година стартира проект на Европейската федерация по лека атлетика http://athleticscommunity.org, чиято цел е да събере на едно място младите лидери в спорта, както и доброволците, които дават своя огромен принос за отличната организация на спортните събития в цял свят.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.11.2014 г.
Йоанна Дочевска е председател на Асоциация за развитие на българския спорт, която от години работи по въпроса за развитието на доброволческата култура в спорта, както и по проекти за създаване на култура за всекидневно практикуване на спорт. В интервю за \"Дневник\" тя разказва за проблемите и спънките пред доброволчеството в България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.11.2014 г.
„Асоциация за развитие на българския спорт” бе домакин на международно обучение по проект "Спортни ценности за по-добра Европа". Проекта има за цел да се комуникира значението на спорта като образователен инструмент за насърчаване на социалното включване.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
04.11.2014 г.
„Асоциация за развитие на българския спорт” е домакин на международно обучение по проект "Спортни ценности за по-добра Европа". Проекта има за цел да се комуникира значението на спорта като образователен инструмент за насърчаване на социалното включване.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.10.2014 г.
След по-малко от седмица „Асоциация за развитие на българския спорт” ще бъде домакин на международно обучение по проект "Спортни ценности за по-добра Европа". Проекта има за цел да се комуникира значението на спорта като образователен инструмент за насърчаване на социалното включване.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.10.2014 г.
„Асоциация за развитие на българския спорт” е партньор в младежки обмен по проект от програмата "Еразъм +" на Здравна организация за промоция и превенция "Хоп" - Полша. Темата на обмена е "Европейско загряване", а основната цел на проекта е да се свърже младите хора от Европа и да им даде възможност за активно ежедневие.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
24.10.2014 г.
Представители на Асоциация за развитие на българския спорт взеха участие в петата работна среща по проекта „CORE“ в рамката на програма Грюндвиг, част от инициативата „Учене през целия живот“, финансирана от Европейската комисия проведена в столицата на Обединеното кралство, Лондон.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.10.2014 г.
Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. През 2014 година, събитията които сме предвидили излизат и извън рамките на седемте дни, в които кампанията се провежда в цяла Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
10.10.2014 г.
Кампанията "MOVE week" 2014, която се проведе в периода 29 септември - 5 октомври отчита увеличение от три пъти в броя на събитията в сравнение с миналата година.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
09.10.2014 г.
Програмата за доброволци по време на Олимпийски игри е наложена практика и възможност да станете част от най-голямото спортно събитие в света. Доброволците ще помагат в много от дейностите в Рио де Жанейро и други градове в Бразилия в периода 5-21 август 2016 г. Това е уникална възможност, която ще осигури не само лично и професионално развитие, но също възможност за много нови приятелства с хора от цял свят.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
07.10.2014 г.
“Move week” 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява и отбелязваме над 16 500 участници в изданието на кампанията през тази година. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София координира над 225 събития, които наситиха седмицата със забавления, спорт и физическа активност. С този брой събития, София се нареди на челно място от всички градове в над 30 държави, участващи в кампанията. България също е първенец с над 600 събития от над 4000 събития, проведени в Европа, като участва с над 70 града в седмицата на движението.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.10.2014 г.
“Move week” 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява и отбелязваме над 16 500 участници в изданието на кампанията през тази година. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София координира над 225 събития, които наситиха седмицата със забавления, спорт и физическа активност. С този брой събития, София се нареди на челно място от всички градове в над 30 държави, участващи в кампанията. България също е първенец с над 600 събития от над 3500 събития, проведени в Европа, като участва с над 50 града в седмицата на движението.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.10.2014 г.
Ще се радваме да участвате в събитията на Move Week 2014 в гр. София и да подкрепите Европейската седмица на движението и спорта провеждана в цяла Европа, чиято цел е да насърчи по мащабното участие във физически дейности и спорт и да допринесе за 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година. - Как да се включите? Изберете събитието, което ви допада. Бъдете на точното място в точното време. Нашата цел е да осигурим възможно най-много и разнообразни спортни събития, отворени тренировки и дейности, всички те - безплатни за гражданите, за да опитат движението.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
prev
1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
next