Проект: Добро управление в спорта

Международна спортна конференция за добро управление ще се проведе в София
22.04.2021 г.
На 04 юни 2021, в София ще се проведе Международна конференция “Good Governance in Sport”. Събитието представлява финална фаза от проект #GoodGovernanceSport (590305-EPP-1-2017-1-BG-SPO-SCP), съ-финансиран по програма Еразъм+, имащ за цел да намери начин за анализиране, събиране и промотиране на добри практики за подходяща видимост на взети и направени решения, от отговорните органи и прозрачност на спортните организации. В конференцията ще вземат участие признати европейски експерти в сферата на спорта, а по време на официалното откриване приветствие ще отправи Мария Габриел – Европейски комисар с ресор Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж.

Приемайки, че спортът е амбиция, емоция и вдъхновение, инициирано от хората за хората, бихме искали да обърнем внимание на значението на доброто управление на спортните организации и чрез насърчаването на добри практики, да спомогнем за тяхното внедряване и ползване в спортните структури. Организаторите от Асоциация за развитие на българския спорт очакват в събитието да вземат участие над 80 експерти от 7 Европейски държави, които ще имат възможност да дискутират незаменимото място на спорта в ежедневието ни. Партньорите по проекта от България, Хърватска, Гърция, Унгария, Италия, Полша и Словакия ще участват активно в събитието и вече промотират конференцията сред местните спортни експерти, които също са поканени да участват.

Международна конференция GoodGovernanceSport – 04 юни 2011:
  • Пълна информация за събитието: тук
  • Регистрационна форма: тук
  • Предварителна програма: тук
  • Информация за автори: тук
  • Забележка: Моля, обърнете внимание, че има определено време за презентации по темата във втората част на събитието, така че ако имате желание да представите изследване, проект или добри практики по темата, моля, не се колебайте да се запознаете с информацията, касаеща презентаторите, която е налична в секция Информация за автори.

Очакваме Ви на 04 юни 2021, за да споделим и обсъдим заедно основните принципи като честна игра, работа в екип, равен старт и недискриминация.

Предварително Ви благодарим за подкрепата към доброто управление в спорта и за вашето любезно участие!

Проект „Good Governance in Sport“ - Добро управление в спорта /590305-EPP-1-2017-1-BG-SPO-SCP/ е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейската комисия – Стратегически партньорства в областта на спорта, и е съвместно партньорство, което продължава 30 месеца, започвайки от 01/01/2018 и включващо 7 държави. Проектът е координиран от България – Асоциация за развитие на българския спорт и се изпълнява съвместно с Гърция - ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Италия - Mine Vaganti NGO, Хърватия - Riječki Sportski Savez, Унгария - Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, Полша - Stowarzyszenie Instytut Nowych Technologii, Словакия - A.D.E.L. – Association for Development, Education and Labour.