ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: DANCING WITH HEALTH

15.12.2020
- ОСНОВНА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА: Проект #DancingWithHealth, координиран в България от „Асоциация за развитие на българския спорт“ е да да популяризира физическата активност под формата на танц при жени преборили се с рак на гърдата и с такива, които са все още на лечение на възраст между 30 и 65 години, като им се предлага иновативен танцов протокол с цел да ги включи в умерена/ енергична физическа активност и в резултат на това да ги накара да приемат и да се свържат отново с телата си, да изградят отново самочувствие, да подобрят себеизразяването си, да се справят с чувствата на изолация, депресията, гнева и страха, да укрепят личните си ресурси и преди всичко да правят физическа активност, която е необходима за тяхното здравословно състояние.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.03.2020
На 01 март 2020, в София, се проведе национално събитие по проект „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth, което събра обучени инструктори по танци, които да ползват танцовата терапия за жени, диагностицирани с рак на гърдата и практикуващите в техните групи в София и Добрич. По време на събитието, участниците упражниха заедно танците, които са включени в терапията - Салса, Меренге, Бачата, Ча-ча, Румба, Танго. Организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват да има възможност за нови групи на танцовата терапия за жени с рак на гърдата през 2020, за да може да се осигури активен и пълноценен живот на все повече българи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
08.11.2019
На 8 ноември 2019, в Национална спортна академия „Васил Левски“, се проведе международна среща по проект „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth, в която взеха участие представители на университети, здравни и изследователски организация от Италия, Холандия, Великобритания и Литва, които обсъдиха постигнатите до момента резултати по проекта и следващите стъпки за прилагане на танцовия протокол в партньорските държави и в Европа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
06.11.2019
- Локация и период: Поморие, България, 32 сесии стартиращи от януари 2020 - Локация: Поморие, Спортна зала “Иван Вазов” - Капацитет: 15-18 души - Такса: Безплатно! - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.11.2019
- ТАНЦОВА ТЕРАПИЯ за жени с рак на гърдата - ГРАФИК: * СЪБОТА 09.30 - 10.30 * НЕДЕЛЯ 09.30 - 10.30 📌Танцовата терапия в момента набира участници и стартира на 30.11.2019г.!!! 📌Всички тренировки са на цена от 5 лв. 📌Залата, където се провеждат тренировките се намира в ЧИТАЛИЩЕ Елин Пелин в кв. Трошево 📞Телефон за връзка и записване 0878811873
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.10.2019
Пилотният проект „Танцувай със здравето“ стартира в шест държави през 2018, сред които Великобритания, Холандия, Италия, Литва и България. В Добрич стартът беше на 5 октомври в Арт център „Палитра“ на ул. „България“ 1. Лицензираният зумба-инструктор и ръководител на клуб „Алегрия“ Стоян Стоянов получи Сертификат за треньор по специална танцова терапия през май 2019 и вече ръководи първата група в града през съботните и неделни дни. Терапията е насочена към жени преживели рак на млечната жлеза, припомня Стоян Стоянов. Обучението на треньори беше организирано по Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. В България координатор на проекта е Асоциация за развитие на българския спорт, вдъхновени от Каролин Смит - световно известна хореографка, основоположник на специализираната терапия, след като се е разболяла и почувствала, разликата във физиката си. Адаптираните танци целят да подобрят не само физическото, но и емоционалното състояние на индивида, като до момента Каролин Смит е помогнала на над 2000 жени в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
28.08.2019
На 28 август 2019, в София, се проведе допълнително обучение на инструктори по танци, които се запознаха с танцов протокол за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth. Обучението беше предшествано от танцова терапия, която се проведе в периода октомври – март 2019 с пилотна група от 16 участници. В еднодневното обучение, което премина през цялостната структура на танцовия протокол, взе участие Румяна Методиева, учредител на фондация «Безценна като теб», насочена към превенция и рехабилитацията на рака на гърдата. Програмата, която включва адаптирани към физическото състояние на пациенти с рак на гърдата танци, които бяха разучени са Салса, Меренге, Бачата, Ча-ча, Румба, Танго. С обучението, организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват да се гарантира лавинообразен ефект и танцовата терапия за жени с рак на гърдата на може да се приложи в максимално много локации в България, за да може да се осигури активен и пълноценен живот на все повече българи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
15.07.2019
- Локация и период: София, България, 32 сесии в периода 14 септември 2019 - 1 март 2020 - Локация: Fitness Center Relax в кв. Надежда, бул. Ломско шосе 73/в близост до метростанция Надежда/ Капацитет: 15-18 души - График на танцовите сесии: Всяка събота и неделя от 09:00 до 10:00 - Такса за наем на зала 4.00 лв на посещение - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.05.2019
- Локация и период: София, България, 32 сесии в периода 29 септември 2019 - 1 март 2020 - Локация: София , Бул. Сливница 178, Студио за танци FAME - https://fame-studio.com/ - Капацитет: 10-12 души - График на танцовите сесии: Всеки вторник и четвъртък от 15:00ч - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html
ВИЖ ПОВЕЧЕ
12.05.2019
На 12 май 2019, в София, се проведе обучение на инструктори по танци, които се запознаха с танцов протокол за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ - #DancingWithHealth. Обучението беше предшествано от танцова терапия, която се проведе в периода октомври – март 2019 с пилотна група от 16 участници. В еднодневното обучение, което премина през цялостната структура на танцовия протокол, взеха участие 22 участници от София, Варна, Добрич, Ямбол, Самоков, Дупница, Поморие и Гоце Делчев. Програмата, която включва адаптирани към физическото състояние на пациенти с рак на гърдата танци, които бяха разучени са Салса, Меренге, Бачата, Ча-ча, Румба, Танго. С обучението, организаторите от „Асоциация за развитие на българския спорт“ се надяват да се гарантира лавинообразен ефект и танцовата терапия за жени с рак на гърдата на може да се приложи в максимално много локации в България, за да може да се осигури активен и пълноценен живот на все повече българи.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.03.2019
- Локация и период: София, България 12 май 2019 - Участници: Максимален брой: 20 души
ВИЖ ПОВЕЧЕ
23.03.2019
Кампанията Танцувай със здравето, която осигури 32 безплатни танцови сесии за жени, диагностицирани с рак на гърдата стартира на 19 октомври (Международен ден за борба с рака на гърдата) проведе ежеседмични тренировки по адаптирана методика до март 2019. Този пилотен проект се координира в България от "Асоциация за развитие на българския спорт" и има за цел да покаже силата на спорта и физическата активност в сфери, в които не сме свикнали да го виждаме в действие, а именно при възстановяване и рехабилитация на пациенти с различни заболявания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
29.12.2018
На 5-ти декември, Международния ден на доброволеца, Министерството на младежта и спорта връчи наградите в ежегодния конкурс “Мисията ДОБРОВОЛЕЦ – (не)възможна”, насочен към изявени млади доброволци от цялата страна.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
19.10.2018
19 октомври е Международен ден за борба с рака на гърдата, а октомври винаги е оцветен в розово, който е цветът на кампанията за борба с рака на гърдата и през този месец се правят целенасочени опити да се повиши информираността за това заболяване. На този важен ден бе даден старт на кампанията Танцувай със здравето, която ще осигури 32 безплатни танцови сесии за жени, диагностицирани с рак на гърдата. Танцовите сесии, които ще се провеждат в Студентска поликлиника – тамцово студио MVJ Dance Studio, се реализират в рамките на проект DancingWithHealth и ще стартират от 23 октомври, като в тях ще могат да се включат 20 участнички. Този пилотен проект се координира в България от "Асоциация за развитие на българския спорт" и има за цел да покаже силата на спорта и физическата активност в сфери, в които не сме свикнали да го виждаме в действие, а именно при възстановяване и рехабилитация на пациенти с различни заболявания.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
16.07.2018
- Локация и период: София, България, 32 сесии в периода 19 октомври 2018 - 30 март 2019 - Локация: Студентска поликлиника, ет. 4, MVJ Dance studio - Капацитет: 20 души - График на танцовите сесии: goo.gl/XCZkqz - Информация за проекта: https://www.bulsport.bg/dance_with_health.html - Организатор: "Асоциация за развитие на българския спорт" www.bulsport.bg
ВИЖ ПОВЕЧЕ
11.06.2018
В периода 08 – 10 юни 2018 в централата на Италианския олимпийски комитет в Рим, Италия се проведе обучение за треньори по танци, които разучиха специфичен танцов протокол, разработен за рехабилитацията и повишаването на качеството на живота на пациенти с рак на гърдата чрез адаптирани танцови движения. В проекта участват 5 държави, като дейностите в България са координирани от „Асоциация за развитие на българския спорт“, а локален партньор в танцовите дейности е MVJ Dance Studio. Обучението беше проведено от известните хореографи и жури в италианското издание на „Ballando con le stelle“ (Dancing Stars). Каролин Смит и Самюел Перон. Танцовата терапия е разработена от Каролин Смит след като самата тя заболява от рак на гърдата и по време на рехабилитацията си открива възможностите на танца за физическо и психическо възстановяване и вече е спомогнала за по-лекото възстановяване на над 2000 жени в Италия.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
01.03.2018
- Локация и период: Рим, Италия 08-10 юни 2018 - Участници: Общ брой 20 души - 4 участника от всяка държава (2 треньора по танци, 1 спортен експерт + лидер)
ВИЖ ПОВЕЧЕ
13.02.2018
В периода 13-14 февруари 2018г., в Утрехт, Холандия се състоя първа международна среща по проект ТАНЦУВАЙ СЪС ЗДРАВЕТО, който стартира на 1 януари 2018 и ще реализира дейности в рамките на 30 месеца. В срещата взеха участие Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков, членове на УС на „Асоциация за развитие на българския спорт“, организацията, отговорна за изпълнението на дейностите по проекта в България.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
05.12.2017
Както е посочено в „Ръководството за Физическа Активност на ЕС“ човешкото тяло, в следствие от редовна физическа активност, претърпява морфологични и функционални промени, които могат да предотвратят или забавят появата на различни болести и да повишат капацитета ни на физическо усилие. По настоящем има достатъчно доказателства, които показват, че тези които водят физически активен начин на живот, могат да се сдобият с много преимущества от здравна гледна точка, включително намаляване на риска от рак на гърдата, простата и дебелото черво.
ВИЖ ПОВЕЧЕ