Клубове

Шинбукан
спорт: Айкидо
Град: София
Квартал: Оборище
Адрес: Ул. Върбица 8
Описание
Клуб „Шинбукан” е сдружение за изучаване и популяризиране на традиционни японски бойни изкуства. Той е основан през 2007 г. и предлага тренировки по Джодо и Иайдо в стила на японската стандартизирана школа Зен Нихон Кендо Ренмей Сейтей, която придоби голяма популярност в цял свят през последните десетилетия. Клуб „Шинбукан” е официален член на Българска Федерация по Кендо. Неговите членове участват в ежегодни семинари и изпити, които се провеждат в страната и чужбина. За по-напредналите практикуващи, клубът предлага изучаване и на древните школи, развиващи тези традиционни японски бойни изкуства – Шинто Мусо Рю Джодо и Мусо Шинден Рю Иайдо.
Клуб Шинбукан е в линията на Рене ван Амерсфорт Сенсей. Рене ван Амерсфорт Сенсей е директен ученик на Луис Виталис Сенсей и е в линията на Ишидо Шизуфуми Сенсей.
Инструкторите в клуба са членове и на Международната федерация по бойни изкуства (IMAF) и от ноември 2009 г. провеждат редовни тренировки по Айкидо. Сенсей Огнян Кожухаров е дългогодишен член на IMAF и директор на Айкидо отдела в Унгария.
График за тренировки
Понеделник – от 19.15 до 20.45 часа - Джодо (18 СОУ \"Уилям Гладстоун\")
Вторник – от 18.00 до 19.45 часа - Иайдо/Джодо (Върбица № 8)
Петък – от 19.15 до 20.45 часа - Иайдо (18 СОУ \"Уилям Гладстоун\")
Събота – от 08.45 до 10.45 часа - Айкидо (Върбица № 8)
Неделя – от 08.45 до 10.45 часа - Иайдо/Джодо (Върбица № 8)
Треньори
Огнян Кожухаров
Ръководител на клуба
5 дан Иайдо, 5 дан Айкидо, 4 дан Джодо

Теодор Леков
Председател на клуба
3 дан Джодо, 3 дан Иайдо, 2 дан Айкидо

Цветослав Николов
Инструктор
3 дан Джодо, 2 дан Иайдо, 2 дан Айкидо