Клубове

Спортен клуб по Таекуондо РАНГДО
спорт: Таекуон-до
Град: София
Квартал: Овча Купел 1
Адрес: жк. Банишора
тел. 0878/22 05 84
Описание
Спортен клуб по Таекуондо РАНГДО
Кратко представяне
Спортен клуб по Таекуондо РАНГДО е сдружение с нестопанска цел, което си поставя амбициозни, но постижими цели. А именно: популяризиране и практикуване на спорта Таекуондо сред децата и младите хора на България по всички правила на Световната и Българската федерация, както и поддържане на висок спортен дух, стремеж към майсторство и развиване на психическа устойчивост, физическо здраве и отлична физическа форма сред практикуващите.С няколко думи, идеята е да с тренира Таекуондо на високо ниво, всички трениращи да придобият добра физика, стабилни навици за самозащита и да им се предостави най-добрата среда за изява на национално и междунароно ниво, като енергиятя на младежите се канализира в следването на принципите на Таекуондо.
Възрастови групи
В клуба могат да тринират деца от 7 годишна възраст, като горна възрастова граница няма.
База
•СПОРТЕН КОМЛЕКС “АКАДЕМИК”
•София, бул. “Цариградско шосе”, 125 (IV км.) (граничи с комплекса от сгради на БАН)

•Спортният комплекс се състои от масивна сграда със застроена площ от 1620 кв.м. Комплексът разполага с необходимите съблекални и сервизни помещения. Всички съоръжения са подходящи за провеждане на тренировъчен, учебен процес и спортни занимания.

•18 СОУ "Уилям Гладстон"

•149 СОУ "Проф. д-р Асен Златаров"
Треньори
Главният инструктор на клуба г-н Марин Чешмеджиев е с дългогодишен опит като състезател и инструктор (над 18 години) и има техническа степен 3-ти Дан Kukkiwon.