Клубове

Фехтовален клуб "Академик"
спорт: Фехтовка
Град: София
Квартал: Гео Милев
Адрес: Стадион "Академик" /до зала Фестивална/
0887518845
Описание
Фехтовката е красив и аристократичен спорт с големи традиции и развитие в Европа от най древни времена. Тя е един от малкото спортове който е бил в програмата на всички проведени до сега Олимпийски игри. В България Фехтовката е с многогодишна история, белязана с успехите на няколко поколения талантливи фехтувачи.

Истинското развитие на спорта Фехтовка в по-новата ни история започва през петдесетте години на миналия век, когато няколко ентусиасти започват да тренират и организират през 1950г. първото републиканско първенство по фехтовка у нас. Непосредствено след това е изградена секция по фехтовка към Спортен клуб "Академик". Дружеството става един от основните центрове за развитието на фехтовалния спорт, неговите създатели години наред са гръбнакът на националните отбори на страната. Над 120 шампионски титли - отборни и индивидуални, са извоювани в първенствата на страната от фехтувачите на "Академик".

На международните пътеки българските академични рицари също оставят забележима следа.
Кратко представяне
Фехтовален клуб "Академик" продължава традицията, поставена преди толкова години от неколцината ентусиасти у нас. Днес клубът се радва на успешно развитие, като основните му цели са възраждане и популяризиране на спорта Фехтовка и рицарските добродетели и ценности, които той изповядва сред всички възрастови групи в България.


Възрастови групи
Момичета и момчета, мъже и жени
Без ограничения във възрастта !

График за тренировки
За отборни тренировки :
понеделник, сряда и петък от 10.30 до 12.00 часа и
от 17.00 до 18.00 часа
За индивидуални тренировки по договаряне

Такса тренировка
35 лв. за групови занимания
База
Тренировките се провеждат при перфектни условия в залата по фехтовка на стадион "Академик" /до зала "Фестивална"/ в
кв. "Гео Милев"
Треньори
Мариян Георгиев




Допълнително инфо
Фехтовалните тренировки, който Ви предлагаме са предназначени както за момичета и момчета, мъже и жени които никога не са тренирали преди, така и за тези който имат познания по фехтовка. Групите се сформират спрямо възрастта и нивото на опитност.
Предлагаме и индивидуално фехтовално обучение за начинаещи и напреднали във всички възрастови групи.