Клубове

Български Дамски Спортен Бридж Клуб - Далия
спорт: Бридж
Град: София
Квартал: Център
Адрес: ул. Цар Самуил 22
0896 712 535
Описание
В началото на 2007 г. в София бе учреден нов бридж клуб.

Двете основни и най–важни условия за членуване в него са да бъдеш бриджорка и/или дама.



Новоучреденият клуб нарекохме “Български Дамски Спортен Бридж Клуб – Далия”. Искаме още от името му да става изчерпателно ясно кои сме и с какво се занимаваме. Клубът е отворен за всички бридж – дами. Също ще приемем всяка дама, която пожелае да се научи да играе бридж.


Основните ни цели са сплотяване на дамите – бриджорки чрез създаването на тази наша общност, която предполага по–чести и близки контакти помежду ни. Искаме да развиваме дейност, свързана с повишаване нивото на дамския бридж в България и привличане на нови ентусиасти към движението. Искаме пред бридж дамите в България да има широки възможности и хоризонти. Искаме да се развиваме. Искаме да играем на карти. Заедно.
Подчертаваме, че сме нарекли клуба си “Български”, а не “Софийски” – т. е. приемаме членки от цялата страна. Всички, които имат желание, са добре дошли при нас. Друг приоритет на клуб “Далия”, освен развиване на дамския, е и младежкия бридж в България. Втора есен организираме курс за начинаещи и младежи, от тази година ръководен от Виктор Аронов (Европейски Шампион от Анталия 2007). Искаме да изкажем сърдечни благодарности на г-н Кирил Садонков за съдействието, коeто ни оказва. Той ни предоставя горното помещение на бридж Клуб’Ът, находящо се на ул. “Самуил” 22, София, където провеждаме сбирките си.