Клубове

ЦСКА фехтовка
спорт: Фехтовка
Град: София
Квартал: Център
Адрес: НС "В. Левски" сектор "В"
0886796153
Описание
Фехтовката развива мисловните процеси на човека. Да играеш фехтовка е като да играеш шах, но със "сто километра в час".
Фехтовката е страхотно аеробно упражнение, което подобрява кръвообращението и по този начин влияе положително на сърцето.
Коремните мускули поддържат баланса, стойката и стабилността на фехтувача. Всички тези фактори са ключови за успех в двубой.
За успешната игра на фехтовка е нужна постоянна работа с краката. Развива се координацията, бързината и гъвкавостта и издръжливостта на мускулите на краката.
Кратко представяне
Фехтовален клуб ЦСКА София е един от най-успелите клубове в историята на спорта фехтовка в България, спечелвайки редица медали от международни и вътрешни турнири. Поради финансови затруднения през 2012 г. клубът е изваден от Българска федерация по фехтовка.

През 2015 г, клубът възвръща пълноправното членство в БФФ, благодарение на група спортни деятели и сподвижници милеещи за ЦСКА Най-значимото в дейността на ФК ЦСКА е стремежът за предоставяне на всички трениращи на условия за подготовка, които са по западноевропейски образец и стандарт.Работата в една обстановка отговаряща на нуждите за развитие, съчетана с големия професионализъм на треньорския екип са гарант за успехи както на национално, така и на международно ниво.
Възрастови групи
всички възрастови групи
График за тренировки
всеки ден има сутрешни и следобедни групи
Такса тренировка
10лв/час 80лв/месец
База
Зала фехтовка ЦСКА, НС "В. Левски" сектор "В"
Треньори
Добрин Гьонов
Михаил Бойков
Владимир Гоцев
Пета Узунова