Проект: #EmpowerSport

#EmpowerSport Дарко Тийм Бейби Къп 4
26.11.2023 г.
На 26 ноември, стотици деца от цялата страна се събраха в София за участие в четвъртото издание на спринтьорския турнир за деца "Дарко тийм бейби къп". Въпреки тежките метеорологични условия, 370 деца на възраст от 4 до 13 години се включиха в бягания от 50 и 60 метра в залата "Фестивална".
Всички участници получиха медали, а най-бързите във всяка възрастова категория бяха наградени със специални подаръци. Този турнир беше първият за лекоатлетическия сезон в зала, като голяма част от малките участници за първи път опитаха вълнението на състезателния дух и направиха първите си стъпки в света на спорта.

Асоциация за развитие на българския спорт традиционно подкрепя инициативата, чието четвърто издание беше под мотото #EwpowerSport - инициатива на АРБС за развитие на капацитет в спорта, подкрепена от програма Еразъм+ на ЕС. #EmpowerSport е програма за развитие на спортни експерти, която ще бъде активна до 2027 г., като предоставя възможности за обмяна на опит в различни държави с цел придобиване на нови теоретични и практически умения.