ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Спорт и хранене

23.12.2019
Често срещано твърдение е, че отслабването е синоним на гладуване. Освен, че е грешка, може да доведе и до сериозно нарушаване на здравословното ни състояние. Диета често се свързва с режим за сваляне на излишно тегло, но всъщност представлява храната, която консумираме в рамките на определен период от време. Тя ще диктува и дали ще покачваме килограми или ще отслабваме. В този материал ще разгледаме как да намалим приема на калории, но без да има нужда да гладуваме.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
21.10.2016
Powered by: Natur house - Експерти в храненето и контрол на теглотo На въпроса къкъв искаш да бъдеш след 10 години? Аз отговарям „Искам да бъда щастлив“ , да искам да бъда щастлив и да правя това, което ме прави такъв човек и всички хора, които ме правят щастлив да бъдат около мен! Някой казвал ли ви е, че храните, които ядете могат да окажат влияние на вашето настроение ? Ето един кратък списък на храните, които са научно известни, че могат да ви накарат да се чувстате щастливи!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
30.09.2016
Powered by: Natur house - Експерти в храненето и контрол на теглото Не позволявайте на намаляването на дневната светлина да обезкуражи твоята тренировка. Увеличете вашата производителност във фитнес залата, като ядете един (или всички) от тези зеленчуци!
ВИЖ ПОВЕЧЕ
02.01.2014
Нездравословното хранене води до липса на енергия, постоянна умора и натрупване на токсини. Другите фактори, които понижават енергията са: обезводняване, преяждане, нередовно хранене, кофеин, никотин, алкохол, стрес и недоспиване.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
С какво се храним, правилно ли е, подходящо ли е за организма ни?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортът доставя удоволствие и е важен за здравето. Защо трябва да внимаваме какво ядем, когато спортуваме. Разнообразната и бедната на мазнини храна подпомага да постигнем отлични резултати.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Спортно-хранителен режим за жени. Хубавото тяло не е резултат само на гладуване и седене в къщи. Така най-често постигаме отпуснато и неоформено тяло, което изглежда също толкова зле слабо, колкото и пълно.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Соя и соеви продукти – храната, която е препоръчително да включите в менюто си. От полезните качества на соята и соевите продукти непременно трябва да се възползват фитнес феновете, бременните жени и хората, подложени на непрекъснат стрес.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Как да се храним? Какво е необходимо на организма ни?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Хранене при спорт и физически натоварвания - Потребности от въглехидрати и мазнини при спорт и физически натоварвания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Хранене при спорт и физически натоварвания - потребности от течности и електролите при спорт и физически натоварвания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Хранене при спорт и физически натоварвания - Потребности от витамини и минерали при спорт и физически натоварвания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Хранене при спорт и физически натоварвания - Потребности от белтъци при спорт и физически натоварвания
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Хранене според типовете тренировка
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Здравословното хранене е в основата на безпроблемно, леко и пълноценно съществуване.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
А какво знаем за здравословното хранене?
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Пет бързи съвета към Пирамидата на Здравослоното Хранене
ВИЖ ПОВЕЧЕ
В днешно време е прието да се храним, здравословно.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Много от нас са съблазнени от обещанието за по-добро здраве и по-голяма жизненост, предлагано в опаковка с витамини и добавки.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Сокът от нар притежава не само приятен, богат вкус, но и цял набор от полезни и лечебни свойства, за които вероятно дори и не подозирате.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Липсата на витамини (авитаминозата) никога не може да остане незабелязана за организма.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Фибрите (влакната, влакнините, нишките) са част от храната, която консумираме и която не може да бъде асимилирана от организма ни.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Мнозина искат да знаят тайната на вечната младост, но натоварването с физически упражнения и спазването на най-строгите диети не се удава на всички.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Морските продукти в класическия смисъл на думата все още са деликатес за много хора. Някои хора просто не искат да ядат различни морски влечуги.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Почти всички пчелни продукти, като мед, прополис, пчелно млечице са незаменими и имат лечебни свойства.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Черният ориз, известен в Древен Китай "забранения ориз", защото само благородниците са можели да го консумират, е една от т.нар. „супер храни“, съобщава Telegraph.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Японската кухня все повече завладява света. В японската кухня за приготвяне на храна обикновено се използват водорасли.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
В лечебното хранене се използва говеждо, телешко, нетлъсто свинско, агнешко, заешко, пилешко и пуешко.
ВИЖ ПОВЕЧЕ
Един от най-сериозните проблеми, които срещаме в ежедневието е неправилното хранене и последиците от него.
ВИЖ ПОВЕЧЕ