ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ

Проект: Eco Friendly Sport

Събитие по проект Eco Friendly Sport се проведе в Приморско
31.08.2021 г.
На 31 август 2021 година в Приморско, България, Асоциация за развитие на българския спорт проведе обучение по проект „Eco friendly sport“, организирано в партньорство с ръководството на волейболен клуб „Ахил“, София. В събитието взеха участие над 40 деца и младежи, които се включиха в образователни и спортни дейности, фокусирани върху различните аспекти на цялостния здравословен начин на живот (спорт, физическа активност и здравословно хранене).

Събитието се проведе на Централният плаж на Международният младежки център, Приморско, а един от ефектите от него бе проведен „Плогинг“ - фитнес тенденция, която започва в Швеция и свързва джогинг и събиране на боклуци от пространството, в което тренирате и се забавлявате. Най-доброто в плогинга е, че освен повече калории, които изгаряте в сравнение с обикновен джогинг, в същото време почиствате средата около себе си. Инициатива се популяризира вече в няколко събития организирани от "Асоциация за развитие на българския спорт", в подкрепа на добрите практики за устойчива и чиста околна среда, чрез практикуване на спорт и физическа активност. В проект „Eco friendly sport“, една от заложените цели е именно да се увеличи общественото внимание върху този проблем и вярваме, че заедно с екипа на ВК „Ахил“, София, успяваме да повишим осведомеността за прилагане на добри практики в грижата за общността и природата, в която живеем.

Инициативата се проведе в рамките на проект „Eco friendly sport”, който има за цел да даде възможност на младите хора да бъдат информирани и квалифицирани по теми за устойчивост и опазване на природата, за да бъдат активни граждани, промотиращи тези проблеми в своя живот чрез създаване на ценни взаимодействия със спортния сектор. Дейностите имат за цел да канализират енергията на младите хора за популяризиране на концепцията за спорт, екология, благополучие и подобряваща здравето физическа активност. Целта на проекта е да насърчава спорта и физическата активност, които не само допринасят за по-добро здраве, но имат и положително въздействие върху околната среда (2 в 1).

Проект „Eco friendly sport” е съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския Съюз.