Проект: YSDA

Представяне - Млади посланици на спортното развитие по проект YSDA
17.04.2017 г.
Представяме ви четиримата млади посланици на спортното развитие по проект YSDA:

Име:
Александър Илиев

Възраст:
20

Град:
Перник/Пловдив

Спортът за мен е:
Живот. Нещо, с което да се поддържа истински живот; нещо, с което се свързвам по много начини и нещо, с което може да се подобри всеки един ден, всеки един час, всяка една седмица.

Избрах да кандидатствам за посланик на спортното развитие, защото:
Знам, че мога да допринеса много, не само с познанията, които имам в спорта, а и с уменията, които имам като лидер и човек, защото вярвам, че мога да обединя доста хора със спортни активности.


Име:
Галин Генов

Възраст:
16

Град:
Пловдив

Спортът за мен е:
Спортът е голяма част от живота ми. Кара ме да се отпусна и да забравя всекидневните проблеми, а и отваря много врати в различни посоки. Спортът е начин на живот.

Избрах да кандидатствам за посланик на спортното развитие, защото:
Искам да развия спортната култура на хората около мен и да се развия като личност. Популяризирането на спорта ще допринесе за градация в обществото и ще накара младите хора да видят полезното в спорта. Спортът е здраве.Име:
Мусалина Джалил

Възраст:
15

Град:
Якоруда

Спортът за мен е:
Спортът е голяма част от моя живот, той ме научи и все още ме учи на толкова много неща - прави живота ми доста по- добър. Спортът учи на издръжливост, дисциплина и търпение, а това са едни от основните качества, които трябва да притежава човек, за да остави трайна следа след себе си в този така кратък живот. Спортът например ми показва, че не трябва да се предавам, ако не мога да направя нещо. Изградих се като по силна личност благодарение именно на спорта, защото показва кой има желание за успех, кураж да се бори с живота и упоритост, за да продължава смело напред, колкото и пъти да пада човек никога да не губи надежда и сила да се задържи на повърхността.

Избрах да кандидатствам за посланик на спортното развитие, защото:
Искам да покажа, че хората които живеят в малки градчета и села са много амбициозни и искат да спортуват. Те търсят много начини и макар да нямат големи спортни зали или други съоръжения те винаги намират начин да правят спорта част от техния живот. Те сами се организират и правят различни дейности и те също имат потенциал да бъдат големи спортисти, които да печелят медали или купи. Аз кандидатствах, защото искам да покажа на хората, че за да спортуваш не ти трябва много само желание, мястото не е чак толкова важно. Хората правят чудеса! Но все пак, за да се запази това желание у хората е нужно да има поне един човек, който да покажа истинската страна на спорта и да мотивира всички, защото да си сам е много трудно, а когато знаем, че има още хиляди хора по света като нас желанието дори се засилва. Аз се боря за това все повече хора да осъзнаят колко е важна физическата активност. Хората трябва да разберат, че по час на ден спорт е много по- добре от стоене пред телевизора. Спортът ни освобождава от напрежениетo, което се натрупва в нас през деня, от негативната енергия и ни прави едни по- позитивни и енергични хора, които могат да дадат много повече от себе си на света.

Поради тази причина за мен е чест, че сега съм част от този проект.
Име:
Никола Здравков

Възраст:
15

Град:
София

Спортът за мен е:
Универсален инструмент за интеграция и за повишаване на физически и личностни качества.

Избрах да кандидатствам за посланик на спортното развитие, защото:
Искам да помогна за развитието на спорта в България.Този проект, който ще се реализира в рамките на 2 години, ще се фокусира върху реализиране на доброволчески активности в сферата на спорта, които да промотират социалното включване на младежи между 16 и 24 години. Проектите ще бъдат реализирани от 4-ма младежи във всяка държава, които ще бъдат млади посланици на спортното развитие и ще реализират дейности, насочени към младежи на тяхната възраст, които да придобият по-висока степен на социализация в обществото ни. Партньори по проект “Youth Sport Development Ambassadors” са Полша, Португалия, Словения, Унгария, Уелс, Италия и България, като осъществяването му е съ-финансирано от програма „Еразъм+“. Български партньор по проекта: Асоциация за развитие на българския спорт: www.bulsport.bg.