Проект Младежко доброволчество в спорта

Детска атлетика на Младежка спортна доброволческа академия
26.04.2014 г.
На 26 април 2014 „Асоциация за развитие на българския спорт” проведе състезание за деца по методиката на Световната федерация по лека атлетика – „Детска атлетика”. Състезанието бе практическата част от „Младежка спортна доброволческа академия”, която обхвана над 50 участника по проект BG13/A5.1/501/R3, програма „Младежта в действие”, финансиран от Европейската комисия.
50 деца и 30 вече преминали обучението доброволци участваха в практическото упражнение, което се проведе в атлетическата зала на Национална спортна академия „Васил Левски“, а други от тях се погрижиха за маркетинг и промотиране на събитието. В рамките на последните два дни от Академията преминаха през теоретични и практически занимания по програмата „Детска атлетика”, които ще им бъдат полезни и в практиката в бъдеще.

Мероприятието бе едновременно полезно и приятно за доброволците и забавно за децата, като най-малката участнична в състезанието бе едва на 3 години. Гост на детското състезание бе и полуфиналистката от олимпиадата в Пекин, многократна балканска и републиканска шампионка на 800 м и 400 м с препятствия – Цветелина Кирилова.