Проект Младежко доброволчество в спорта

Проект Младежко доброволчество в спорта в България с ново лого
29.01.2014 г.
Проекта, който АРБС ще реализира през първата половина на 2014 чрез поредица от събития за млади хора, експерти и отговорни за младежката политика лица в областта на младежкото доброволчество в спорта вече има официално лого.
Първото събитие, което се предвижда по проекта е кръгла маса в експертен състав, която ще се проведе на 18 февруари 2014г. в Парк Хотел "Витоша".

По време на кръглата маса ще бъдат обсъдени актуалните предизвикателства в сферата, както и ще бъдат представени фазите на проекта.

Една от основните фази е "Доброволческата академия", по време на която 50 младежи на възраст до 30 години ще имат възможност да се запознаят с процесите на взимане на решения в Европа и в България, как тези решения се превръщат в действия на национално и местно ниво, добри практики от първо лице на хора, работещи с доброволци в спорта от години. Младите хора ще имат възможност да обогатят своите представи за формалната и неформалната рамка на доброволчеството, а взимащите решения - да почерпят свежи идеи и креативни подходи за бъдещи политики.Проект „Младежко доброволчество в спорта” BG13/A5.1/501/R3, програма „Младежта в действие”, финансиран от Европейската комисия.