Проект Младежко доброволчество в спорта

АРБС запозна Перник с текущите си проекти в рамките на кампанията Доброволчеството – доброто в нас
17.01.2014 г.
На 17 януари 2014г. в гр. Перник се проведе пресконференция за обявяване на конкурс за есе под мотото „Доброто в нас” в рамките на кампанията „Доброволчеството – доброто в нас”.
Кампанията се провежда по инициатива на Моника Панайотова – член на Европейски парламент, а конкурса е под патронажа на Ирена Соколова – народен представител в 42-ро Народно събрание.

Асоциация за развитие на българския спорт, като партньор на кампанията „Доброволчеството – доброто в нас” представи текущите проекти „Младежко доброволчество в спорта” – програма „Младежта в действие” и кампанията „Бъди доброволец!”.

„Доброволчеството стана актуална тема в Европа. Едната от причините е покачването на младежката безработица, която е 23,4%. В България тя е 28%. Доброволчеството е много ценно, защото кара човек да работи в екип, да усъвършенства езиците си и да се реализира като личност. След като човек е полезен за себе си, то значи той ще е полезен и за този, за който ще работи в бъдеще”, сподели Панайотова.

25% от европейците се занимавали с доброволчество, а в България процентът измерен в край на 2013 г. бил една 7%, което още веднъж показва необходимостта на проектите, които АРБС стартира през 2013 година и които през 2014 година ще реализира.