Проект: SPORTolerance

#SPORTOLERANCE НА DARKO TEAM BABY CUP С 250 ДЕЦА
30.04.2022 г.
Софийската школа по лека атлетика Дарко Тим организира първото си състезание за деца на възраст от 4 до 13 години, в което взеха участие над 250 малчугани, представители на над 10 клуба в България.
Осата Дарко, която е талисман на школата се забавлява с всички деца от клубове в цяла България на 30 април 2022 година (събота), като турнирът бе съчетание между лека атлетика и упражнения и игри от програмата "Детска Атлетика" на световната федерация. Участниците проведоха обща загрявка с осата Дарко с музика и упражнения, а след това се състезаваха на 50 метра или 60 метра.

Всички участници получиха стартови номера и сертификат за участие, а най-бързите във всяка възрастова група бяха наградени с медали и подаръци от Darko Team. Състезанието е част от дългосрочната мисия на Дарко Тим да популизира леката атлетика сред подрастващите. Школата е сред водещите в София като се грижи за подготовката на близо 200 деца на четири бази в столицата.

По време на събитието децата се запознаха и с инициативата #SPORTolerance, съ-финансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз и имаща за цел да допринесе за развитие на човешкия капацитет в спорта чрез реализиране на набор от мобилности за спортни треньори, включващи както образователни модули, така и модули за обмен на добри практики в областта на използването на спорта за изграждане на толерантност и солидарност.