Move Week 2014

Благотворителен футболен турнир на район Лозенец за Move week 2014
07.10.2014 г.
“Move week” 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява и отбелязваме над 16 500 участници в изданието на кампанията през тази година. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София координира над 225 събития, които наситиха седмицата със забавления, спорт и физическа активност. С този брой събития, София се нареди на челно място от всички градове в над 30 държави, участващи в кампанията. България също е първенец с над 600 събития от над 4000 събития, проведени в Европа, като участва с над 70 града в седмицата на движението.
Има няколко акцента в изданието на седмицата през 2014, като един от тях е съпричастността и солидарността като обща европейска ценност, която бе промотирана наравно в основните цели на кампанията „Move week”. Водени от тези ценности, в отлично и доказало се през годините партньорство, Столична община „Район Лозенец” реши да организира иновативно по рода си спортно събитие. Във футболни срещи, които стартираха на 30 септември 2014 на футболен комплекс ”Лозенец спорт” кампанията бе подкрепена чрез представителни отбори от Столична община „Район Лозенец”, 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна), отбор на „Българско национално радио”, „Лъвчетата”. Подобно събитие се наблюдава за пръв път в България, в което виждаме как администрацията на различни нива и с различни правомощия се обединява за да подкрепи каузата за физически активни граждани, като покаже личния си пример. Събитието бе отворено и за участие на отбори, сформирани от граждани, като по този начин те също показаха подкрепата си към кампанията.

За включване в мероприятието бе събирана такса участие, като бяха събрани над 1000 лв по време на едноседмичния турнир. Средствата ще бъдат дарени от името на участващите за децата на служители, загубили живота си по време на изпълнение на служебния си дълг в системата на МВР и НС \"Пожарна безопасност и защита на населението\".

Победител в оспорвания финал стана отбора на „Лъвчетата” и остави на второ място отбора на 4-то Районно Полицейско Управление. Водещи във всички срещи бе честната игра и вярата в каузата на благотворителния турнир.