Move Week 2014

Move week с рекордни резултати на Европейско ниво
10.10.2014 г.
Кампанията "MOVE week" 2014, която се проведе в периода 29 септември - 5 октомври отчита увеличение от три пъти в броя на събитията в сравнение с миналата година.
След миналогодишния огромен успех с 1259 събития в цяла Европа за една седмица организацията, стояща зад най-голямата организирана кампания в сферата на физическата активност и спорта - Международната асоциация за спорт и култура (Isca), имаше големи надежди за 2014. Амбициозните цели бяха за 2000 събития в 250 града в 33 страни, организирани от 600 MOVE агенти.


След първоначалната оценка се оказва, че тази цел е многократно надмината: резултатът към днешна дата е впечатляващите 4256 събития в повече от 1000 града в 38 страни, организирани от 2357 MOVE агенти. Много от събития, които всъщност се състояха са все още предстои да бъде регистрирани на сайта на moveweek.eu. Окончателният брой на събитията може да надвиши 4500, а броят на участниците и над 1 милион.


Фондовете на Европейския съюз и широкото партньорство с Coca-Cola Europe прави разликата с миналогодишната кампания.
"От само себе си се разбира, че това най-успешният MOVE week в историята на кампанията NowWeMOVE. Ние показахме, че когато отдадени хора, всички гледат в една и съща посока се обединят, то действително е възможно да "раздвижим" Европа. Искам да благодаря на хилядите MOVE агенти и доброволци, които са взели вучастие, за да променим негативните тенденции." сподели генералния секретар на Isca - Якоб Шоуенбург.

Седмицата показа невероятно разнообразие на събития, които допринасят за промяна на възприятието на обществото, като например тенис на маса за незрящи и хора с увредено зрение в Латвия и турнира по баскетбол на инвалидни колички в Албания. Някои събития допринесоха за промяна на навиците на работното място чрез насърчаване на служителите да ползват стълбите вместо асансьора за един ден. Други събития насърчаваха велосипедни и пешеходни - устойчиви и евтини форми на транспорт и разбира се,много събития убедиха децата колко забавно е да бъдеш активен.

Европа ще се движи отново и през 2015 г.

Поради големия успех е без съмнение, че Европейският MOVE Week ще се върне през 2015 г. През следващите седмици и месеци ще публикуваме допълнителна информация как да се включите в най-голямата организирана кампания в сферата на физическата активност и спорта.


Ключови факти от MOVE Week 2014

  • 38 държави са официално част от MOVE Week

  • 1025 градове регистрираха събития по време на MOVE Week

  • 2357 MOVE агенти, регистрирали MOVE събития

  • 4256 MOVE Седмица събития се състояха по време на седмицата

  • Около 1,0 милиона участници


Кампанията в България

С почече от 600 събития в 90 населени места и регистрирани 487 MOVE Агенти приключи третата поредна "Седмица на физическата активност и спорт" в България!

Със сигурност можем да се похвалим, че сме държавата с най-много организирани мероприятия в цяла Европа! София координира над 225 събития, които наситиха седмицата със забавления, спорт и физическа активност. С този брой събития, София се нареди на челно място от всички градове в над 30 държави, участващи в кампанията.

Искаме да поздравим всички, които взеха участие и направиха възможна тази седмица, на всички организатори, медийни партньори, и разбира се на всички участници, че избраха своето движение!

Надяваме се, че тази година успяхме да ви "раздвижим" качествено и да ви мотивираме да не спирате да го правите и занапред!

Благодарим ви отново и ви очакваме и следващата година!


Източник: http://www.isca-web.org/english/moveweek
Официален сайт на кампанията: http://bulgaria.moveweek.eu/