Move Week 2014

София се движи до неделя
01.10.2014 г.
Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София ще координира над 220 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.
В първите дни на кампанията хиляди хора спортуваха в столицата, като сред множеството отворени тренировки по различни спортове, гражданите можеха да се включат и в организирани мероприятия. Едни от първите събития за седмицата бяха детски спортни празници в училища и детски градини, които показаха на малчуганите, че спорта е освен полезен, и забавен. Проведе се и масов велокрос, в който децата бяха сред най-активните участници и освен ползите от движението, научиха и правилата за движение по пътищата с велосипед. Децата със специални потребности също имаха възможност да участват активно и да се забавляват със спорта, адаптиран според техните потребности и показаха, че е важно да си активен и да сбъдваш мечтите си. Учениците от училищата на територията на район „Слатина” участваха в лекоатлетически крос, който им показа, че не е трудно да бъдеш активен, но пък е много полезно. Участници не липсваха и в турнира по джаги "Победи световната шампионка - джага предизвикателство за всеки!",
Във вторник започна благотворителен футболен турнир, организиран от СО – район „Лозенец”, в който взеха участие, подкрепиха кампанията и показаха чрез личен пример, че трябва да сме активни представителни отбори от Столична община „Район Лозенец”, 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна), Българско национално радио и Отборът на сърцето.
“Move week” продължава до неделя, като програмата за София включва над 220 разнообразни събития – безплатни за гражданите и можете да ги откриете тук: http://www.bulsport.bg/i.php/moveweek2014/view.html?nid=9474
Предстоят ни още Move week cup - Футболен турнир, Турнир по тенис за аматьори, Щафета 3×2000 метра, Турнир по хокей на трева - за деца, юноши и възрастни.
Отворени тренировки по футбол, лека атлетика, баскетбол, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит и много други.

В България кампанията е подкрепена от Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Национална спортна академия \"Васил Левски\", Национално представителство на студентските съвети /НПСС/, Националният Алианс за Работа с Доброволци, Националния Младежки Форум, спортни федерации и клубове, младежки организации.
“MOVE Week” България се координира от сдружение BG Бъди Активен, в партньорство с Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС), София и FUN City, Варна.
До този момент в кампанията в България са заявили участие 52 града, с над 530 регистрирани събития. Всички тях можете да откриете на адрес: bulgaria.moveweek.eu