Move Week 2014

Move week в София стартира успешно
29.09.2014 г.
Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София ще координира над 200 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.
Кампанията стартира с детски празник в 85 ЦДГ „Родина”, на който над 120 малчугани опитаха спорта и радостта от физическата активност. Калин Каменов – заместник министър на младежта и спорта, участва активно в събитието и заедно с координатора на кампанията за гр. София – Йоанна Дочевска, председател на „Асоциация за развитие на българския спорт” мотивираха малчуганите да бъдат активни и да обичат спорта. В периода 29 септември – 05 октомври ще можете да вземете участие в множество разнообразни спортни събития, отворени тренировки и дейности, всички те - безплатни за гражданите, за да опитат движението и да спомогнат за постигане на целта за 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година.
Сред включените в кампанията спортове са футбол, лека атлетика, баскетбол, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит и много други.
Програмата за всички мероприятия на територията на София можете да откриете тук: http://www.bulsport.bg/i.php/moveweek2014/view.html?nid=9474
Можете да се раздвижите и в още 34 града в България, с общо над 430 събития. Програмата за тях ще откриете тук: www.bulgaria.moveweek.eu


Организатор на кампанията е ISCA /Международна асоциация за култура и спорт/.

Кампанията е подкрепена от Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Национална спортна академия \"Васил Левски\", Национално представителство на студентските съвети /НПСС/, Националният Алианс за Работа с Доброволци, Националния Младежки Форум, спортни федерации и клубове, младежки организации. “MOVE Week” България се координира от сдружение BG Бъди Активен, в партньорство с Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС), София и FUN City, Варна.