Move Week 2014

Съпричастност и солидарност промотирани чрез спорт - Move week 2014
09.09.2014 г.
Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София ще координира над 130 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.
Има няколко акцента в изданието на седмицата през 2014, като един от тях е съпричастността и солидарността като обща европейска ценност, която да бъде промотирана наравно в основните цели на кампанията „Move week”. Водени от тези ценности, в отлично и доказало се през годините партньорство, Столична община „Район Лозенец” и „Асоциация за развитие на българския спорт” решиха да организират иновативно по рода си спортно събитие. Във футболни срещи, които ще стартират на 30 септември 2014 на футболен комплекс ”Лозенец спорт” кампанията ще бъде подкрепена чрез представителни отбори от Столична община „Район Лозенец”, 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна). Подобно събитие се наблюдава за пръв път в България, в което виждаме как администрацията на различни нива и с различни правомощия се обединява за да подкрепи каузата за физически активни граждани, като покаже личния си пример. Събитието е отворено и за участие на отбори, сформирани от граждани, като по този начин те ще могат също да покажат подкрепата си към кампанията.


За включване в мероприятието ще бъде събирана такса участие, като средствата ще бъдат дарени от името на участващите за децата на служители, загубили живота си по време на изпълнение на служебния си дълг в системата на МВР и НС "Пожарна безопасност и защита на населението".

Програмата за всички мероприятия на територията на гр. София можете да откриете тук: http://www.bulsport.bg/i.php/moveweek2014/view.html?nid=9474