Move Week 2014

Стани организатор за Move Week 2014 за София
08.09.2014 г.
Набираме организатори за Седмица на движение и спорта - MOVE week 2014
Седмицата на физическата активност и спорта – MOVE Week е ежегодно събитие в Европа, което се провежда през първата седмица на октомври (тази година от 29.09 до 05.10.2014). Тя е част от кампанията NowWeMove (Сега се движим) на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Целта на MOVE Week е да популяризира предимствата от това да си физически активен и от редовното спортуване. Една Седмица, която подчертава значението на физическата активност за обществото и събира различни сектори под лозунга „Намери своето движение“ – това е MOVE Week!

В България кампанията ще бъде подкрепена от Министерство на младежта и спорта, Министерство на Здравеопазването, Национална спортна академия "Васил Левски", Национално представителство на студентските съвети /НПСС/, Националния Младежки Форум, Националният Алианс за Работа с Доброволци, младежки организации, спортни федерации и клубове. MOVE Week България се координира от сдружение BG Бъди Активен, в партньорство с FUN City, Варна и Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС), София.


MOVE WEEK 2014
29 септември - 05 октомври 2014

КАКВО Е MOVE WEEK?

 • MOVE Week - е ежегодна седмица на движението и спорта провеждана в цяла Европа

 • ЗАЩО: за да окуражи по мащабно участие във физически дейности и спорт

 • КЪДЕ: из цяла Европа

 • КОГА: 29 септември - 05 октомври 2014

 • КОЙ: спортни организации, младежки организации, градове, общини и мотивирани индивиди;

 • КАК: Чрез обществени събития, които популяризират ползите да сме физически активниТЪРСЯТ СЕ MOVE AGENTS!
През Седмицата на движението и спорта ще имате възможност да организирате едно или повече събития, които ще мобилизират вашата общност по един забавен начин. С присъединяването си към MOVE Week, ще изиграете активна роля за повишаване на физическото и социално благополучие, както ще и генерирате положителна реклама за вашата организация, град и общност - и всичко това в подкрепа на една Европейска амбиция: „100 милиона повече движещи се Европейци до 2020 година".

За да постигнем целите на кампанията търсим локални партньори наричани MOVE Agents. За да станете агент на седмицата на движението и спорта вие трябва да:

 • Представяте организация, училище, университет, община и/или национална или междунарoдна организация с капацитет да организира спортни събития на местно ниво.

 • Мотивирани сте да водите доброволци, да организирате ваши връстници, съотборници, колеги и приятели, млади хора към успешното постигане на целите на кампанията.

СТАНЕТЕ MOVE AGENT

 • ПЛАНИРАЙТЕ: Определете главен организатор и започнете да обмисляте събитията, които ще организирате по време на MOVE Weeк

 • ЗАПИШЕТЕ СЕ: Свържете се с нас на посочените по-долу контакти. Опишете своето събитие в детайли - контакти, очаквана дата на събитието и очакван брой участници.

 • РЕКЛAМИРАЙТЕ: Получете нашия помощен рекламен пакет и разпространете информация за вашето събитие, както и рекламирайте страниците на MOVE Week, Facebook страниците на кампанията.

ЗАЩО ДА ГО ПРАВИТЕ?

 • Получавате адаптирани маркетингови и промоционални материали за вашите събития.

 • Получавате подкрепа, съвети и готови помощни материали, които ще получите от регионални координатори;

 • Възможност да се присъедините към активни и работещи партньорства и събития.

 • Активна реклама на вашата организация, град, община на национално и международно равнище


Прочетете повече на:
www.moveweek.eu
www.isca-web.org
www.nowwemove.com
www.moveweekbg.info

Контакти Move Week 2014
Асистент Координатор България: Биляна Милева, 0878669824, bilyana@wowsport.info
Координатор София: Йоанна Дочевска, 0889137478, info@bulsport.bg
Координатор Варна: Нора Стефанова, norretta.evs@gmail.com