Move Week 2013

Над 20 000 души посетиха Спортната панорама
14.10.2013 г.
Повече от 20 000 столичани посетиха Национална спортна панорама 2013. Уникалното изложение на спортни организации се проведе през събота и неделя в Южния парк в София под мотото \"Виж, опитай, избери!\".

Прекрасното време и отличната организация събра стотици малчугани, които през целия уикенд имаха възможност да тренират в над 50 вида спорт, сред които и лека атлетика.

Гостите на панорамата успяха да се докоснат до програмата „Детска атлетика” на Международната федерация по лека атлетика. Професионални инструктори даваха ценни напътствия на начинаещите спортисти.

Събитието се организира за трета поредна година от сдружение \"Национална спортна панорама\" и \"Централен полицейски Таекуон-До клуб\", с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Столична община и Национален център \"Европейски младежки програми и инициативи\".

Тази година инициативата е част от Европейската седмица на физическата активност и спорта - \"MOVE WEEK\".

Организатор на проекта Move week – Европейска седмица на спорта и физическата активност в Европа е ISCA /Международна асоциация за спорт и култура/, а координатор на кампанията за гр. София е Асоциация за развитие на българския спорт.