Move Week 2013

АРБС получи престижна международна награда
21.10.2013 г.
Асоциация за развитие на българския спорт получи специалната награда на ISCA /Международната асоциация за спорт и култура/ за отлична координация на Move week 2013 – Европейска седмица на физическата активност и спорта в гр. София.
Високо бе оценен подхода, с който екипът на АРБС проведе активностите по време на седмицата (07-13 октомври 2013), като успя да събере в кампанията и да мотивира да работят заедно с обща цел партньори от всички сфери на социалния и обществен живот. Чрез креативност и иновативни подходи общо 11 организации в цяла Европа заслужиха призове, които бяха връчени по време на ежегодния конгрес на ISCA, проведен в Барселона в периода 16 – 19 октомври 2013.

На работните срещи на конгреса, както и на официалната церемония по награждаването присъства Йоанна Дочевска – председател на АРБС. Основните теми, които бяха залегнали в тазгодишния конгрес бяха предизвикателства пред развитието на масовия спорт в различните действителности на държавите, членки на ISCA, добри практики, бъдещи проекти на международната организация.

По време на Генералната асамблея, която се състоя на 19 октомври 2013г. Асоциация за развитие на българския спорт официално бе приета за пълноправен член на ISCA /Международната асоциация за спорт и култура/.