Проект CORE

АРБС взе участие в последната международна среща по проект Core
26.06.2015 г.
В периода 20-25 Юни 2015г. в Литва се проведе последната специализирана международна среща с представители на партньорските организации по проект “Core” от България, Великобритания, Италия, Латвия, Литва, Румъния и Турция.
“Асоциация за развитие на българския спорт“ работи през последните 2 години по проект “Core” в партньорство със 7 държави, като основната цел е постигане на равенство между половете. Проектът е финансиран по програма “Grundvig“ на Европейската комисия.

Домакин на последната среща по проекта беше община Сиале, Литва. В рамките на посещението се проведе и финална конференция, по време на която бе оценен проекта по два критерия “Какво означава проекта “Core“ за мен и моята организация” и “Какво означава проекта за моето общество и за аудиторията като цяло”. По време на финалната конференция бе обсъден и продукта на проекта - финална брошура, обобщаваща дейностите. Представителите на всички страни оцениха проекта като успешен и обсъдиха възможностите за неговото още по-устойчивото имплементиране в обществото.

Представителите на Асоциацията, които участваха в международната среща – Константин Занков, Калинка Вецева и Боян Милушев, посетиха и младежки център. Всеки участник обогати своите знания и умения по темата, в която е фокусиран проекта и сподели как и къде ще може да ги прилага в бъдеще.

Последното събитие по проекта в България ще се проведе на 27.06 в Национална спортна академия „Васил Левски”, гр. София и е със свободен достъп.