Проект: Sport4Cancer

БЪЛГАРИ ВЗЕХА УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНО СПОРТНО СЪБИТИЕ SPORT4CANCER
23.04.2023 г.
Асоциация за развитие на българският спорт взе участие в международно събитие „Sport4Cancer – Mar Menor Games", организирано от Университета на Мурсия (Испания) и Съюза на спортните федерации на регион Мурсия с отбор от 10 представители с онкологични заболявания. Sport4Cancer включваше повече от 120 спортни дейности проведени в периода от 20- 23 април 2023 в градовете Картахена, Сан Хавиер, Сан Педро и Лос Алкасарес, които бяха наситени със състезания, изложби и безплатни спортни дейности за всички зрители и гости. Проект „Sport4Cancer" е съфинансиран по програма "Еразъм+" на Европейския съюзи в него участват 12 европейски партньорски организации от България, Германия, Гърция, Италия, Португалия, Словения, Турция, Франция, Хърватия и Литва.
Събитието бе планирано като дейност посветена за засилване на социалният и солидарен интерес, за набиране на средства за Испанската асоциация за борба с рака, за популяризиране на дейностите на фондация "Never Surrender", която насърчава силовите тренировки сред онкоболните с цел подобряване на качеството им на живот, както и за фондация "Aladina". Част от представителите в българската група са активни и в ежедневието си в България, като дамите участват в танцовата терапия за жени с рак на гърдата „Танцувай със здравето“ в гр. Добрич, която клуб „Алегрия“ провежда вече няколко години.

120 СПОРТНИ ДЕЙНОСТИ

Програмата бе разработена с повече от 120 морски, водни и плажни дейности за всички възрасти с тематични изложения, състезания и отворени тренировки, така че присъстващите да могат да участват във всеки предложен вид спорт.

Сред спортните дейности с благотворителна цел бе състезанието "Солидарност" и "Солидарно ходене" на 5 км и 10 км, с цел набирането на 20 000 евро за Испанската асоциация за борба с рака. Освен това фондация "Never Surrender", получи даренията събрани по време на събитията, в които участват силови спортове а фондация "Aladina" се възползва от приходите от други спортни дейности като картинг, триатлон и плажен волейбол.

10 000 УЧАСТНИЦИ + 30 000 ЗРИТЕЛИ

В събитието участваха над десет хиляди души, които взеха участие във всички спортни дейности, а повече от 30 000 зрители и посетители присъстваха на събитието.

Спортното събитие „Sport4Cancer – Mar Menor Games" се проведе с помощта и участието на повече от 150 доброволци от различни държави и финансовата и материална подкрепа на водещи компании в спортният сектор, като Instituto Universae, El Pozo Alimentación, Opel Marcos Automoción, CAR Región de Murcia и др.

За по подробна информация посетете www.sport4cancermmg.com.