Проект: Europe is moving

МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС EUROPE IS MOVING ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 15 ДЕКЕМВРИ
13.12.2021 г.
В сряда, 15 декември, 2021 г. от 10:00 до 14:00 часа българско време ще се проведе първото издание на Международния конгрес Europe is Moving, като събитието ще се състои в централата на Universidad Pontificia de Comillas в Мадрид.
Конгресът е част от проект „Europe is Moving: Sport inclusion through media“, съ-финансиран по програма Еразъм+. Целта му е да насърчи медиите да участват по-активно и по-ефективно в насърчаването на социалното включване и равните възможности чрез спорта. Партньорските организации са от Испания (España se Mueve), България (Асоциация за развитие на българския спорт) и Словения (Radio Capodistria).

Програмата ще бъде разделена на две части, като в първата ще бъдат представени резултатите от проучванията, проведени в трите държави, за да се установи степента на медийното разпространение върху дейностите за насърчаване на социалното включване и равните възможности чрез спорта и втора част, състояща се от два панела, където целта е, чрез обмяна на опит да бъдат предложени решения на дефинираните предизвикателства. Първият панел ще бъде посветен на медиите, а вторият на спортните организации, които стартират промоционални инициативи в гореспоменатата област.

На конгреса ще присъстват представители на Висшия спортен съвет, Регион Мадрид и посолствата на България и Словения.

Входът ще бъде безплатен до достигане на максималния капацитет, позволен от КОВИД протокола, а също така ще бъде възможно да се проследи събитието чрез стрийминг на английски чрез следния ЛИНК: https://tv.comillas.edu/media/15+12+2021+Europe+is+Moving+AInclusion+through+medias/1_8eunvr8u

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:
• Част 2 (9:00 – 10:20): Представяне на конгреса;
• Част 2 (10:50 – 12:50): Втората част ще бъде проведена под формата на дискусионен форум около темата на проекта. Ще бъде обсъдена текущата ситуация и за да могат да бъдат лансирани идеи, които да убедят медиите да бъдат по-ангажирани с разпространението на дейности за насърчаване на социалното включване и равенство чрез спорт. Ще бъдат проведени две кръгли маси с експерти от трите партньорски страни (Испания, България и Словения);
• Закриване на конгреса (12:50 – 13:00).