Проект Спорт в Европа всеки ден

Международна спортна конференция ще се проведе в София
25.09.2017 г.
Международна конференция “European everyday of sport” ще се проведе в периода 29 – 30 Септември 2017 в Домът на Европа в София, България. Събитието представлява финална фаза от проект по програма Еразъм+ (572647-EPP-1-2016-1-BG-SPO-SCP) и има за цел да промотира Европейска седмица на спорта 2017 сред Европейските граждани, със специален фокус върху младите хора.
В събитието ще вземат участие национални и международни експерти в сферата на спорта и физическата активност, представители на Европейската комисия, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Център за развитие на човешките ресурси, Национална спортна академия „Васил Левски”, които ще имат възможност да дискутират незаменимото място на спорта в ежедневието ни. Участниците ще бъдат приветствани с видео послание от Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич. Ще бъдат представени и различни изследвания и анализи в сферата.

По време на събитието ще бъде представена и програма „Еразъм+” и възможностите за финансиране на спортни дейности, както и ще бъдат показани успешни проекти, които вече се изпълняват. Отговорните за политики и експертите от България и чужбина ще имат възможност да обменят виждания за повишаването на възможностите за спорт и физическа активност на европейските граждани. След приключване на конферентната част на 30 септември 2017, участниците ще могат да се насладят на детски спортен празник, който ще зарадва деца на възраст 5 – 12 години и ще им покаже магията на спорта.

Партньори на събитието в България са: Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, а основен медиен партньор е Българска национална телевизия.

Пълна информация: http://www.eusport.org/everyday_sport_conference
Предварителна програма: http://www.eusport.org/everyday_sport_conference/program
Работен език на конференцията: Английски език
Издание от конференцията: Сборник с доклади (ISBN номер)

Пълна информация за проект "EU Everyday of sport": http://www.eusport.org/
Добри практики за физическа активност #BeActive: http://www.eusport.org/good_practices

Партньори на събитието в България са: Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, а основен медиен партньор е Българска национална телевизия.