Новини

Председателят на АРБС с отличие за доброволчество от Европейската федерация по лека атлетика
12.11.2014 г.
През 2010 година стартира проект на Европейската федерация по лека атлетика http://athleticscommunity.org, чиято цел е да събере на едно място младите лидери в спорта, както и доброволците, които дават своя огромен принос за отличната организация на спортните събития в цял свят.
През 2013 г, като част от международния проект “Yes We Run”, председателят на АРБС Йоанна Дочевска бе поканен да промотира страницата и съответно да сподели своя опит в организацията на спортни мероприятия и в частност за работата с доброволци. Публикувана бе нейна статия, която набляга на мотивирането на младите хора, който обичат спорта да дадат своя принос и да се включат като доброволци.

Йоанна Дочевска вече е и носител на златен сертификат за доброволчество от Европейската федерация по лека атлетика, който й бе връчен лично от Чико Коломар Мартин, координатор на проекта. Тя стана един от първите десет европейци, получили това признание, както и първата българка, която e носител на сертификата.

„Дейностите на „Асоциация за развитие на българския спорт” в сферата на доброволчеството в спорта ще продължат и в бъдеще и се радваме да спомагаме с натрупания до момента опит и ресурси на държавния и неправителствения сектор. Доброволчеството е кауза, то е начин на живот, а в сферата на спорта можеш да съчетаеш научаването на нови знания и умения с подкрепата ти към сектора” – сподели още Дочевска.