Новини

АРБС участва в Студент на годината на НППС
11.12.2015 г.
Националният приз „Студент на годината” се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на образованието и науката. Първото издание на конкурса се провежда през Декември 2006 година. Идеята на конкурса е всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища. Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.


Участниците трябваше да отговарят на определени критерии, отнасящи се до постигнатите им резултати в областта, в която се обучават. Студентите трябваше да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Журито определи общо дванадесет награди в първа Сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2015. Член на журито от "Асоциация за развитие на българския спорт" бе дългогодишния експерт в сферата на младежката политика и спорта - Михаил Балабанов. За Студент на годината в категория спорт бе наградена Антоанета Бонева - спортна стрелба.

На 11 Декември 2015 г. в гр. София се проведе и церемонията по награждаването на най-успешните студенти на България, на която от името на "Асоциация за развитие на българския спорт" взе участие Константин Занков - член на УС на организацията.