Новини

Детски спортен празник - Движи се, забавлявай се!
05.12.2015 г.
Днес, 5 декември 2015 в Национална спортна академия „Васил Левски” – закрита лекоатлетическа зала се проведе детски спортен празник “Движи се, забавлявай се!”. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството именно с доброволческа дейност. В събитието се включиха 200 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци. С комбинация от лека атлетика - спринт 40 и 60 метра, детски голф и мини тенис, децата имаха възможност да опитат какво е да спортуваш, забавляваха се и получиха награди от спонсорите на събитието рекламни пакети от "Рефан" и лакомства от "Мелбон". Всяко дете получи и грамота за участие от "Асоциация за развитие на българския спорт".
Организаторите от "Асоциация за развитие на българския спорт" се надяват тази инициатива да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си. Събитието се проведе съвместно с Катедра "Лека атлетика", Сектор "Голф", Студентски съвет към Национална спортна академия "Васил Левски", спортна школа "Дарко тийм".

Международният ден на доброволчеството се чества за първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.
"Асоциация за развитие на българския спорт" работи целенасочено за развитието на доброволчеството в спорта с цел регламентирането му у създаване на повече възможности за изграждане на знания и умения чрез доброволчество в спорта и благодари на всички доброволци, които подкрепят кампаниите и инициативите на организацията.

Снимки за събитието ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на организацията: https://www.facebook.com/bulsport.bg/