Новини

АРБС подкрепи Великденско състезание по лека атлетика
29.03.2015 г.
Близо 100 деца събра детското състезание по лека атлетика, което се състоя на 29 март 2015 в закритата зала на Национална спортна академия "Васил Левски" и беше проведено във връзка с предстоящите Великденски празници. Състезанието, което се проведе по инициатива на ас. Ивайло Лазаров, доктор, бе в дисциплините дисциплините 40 м, 60 м, скок дължина и скок дължина.
Олимпийската шампионка Тереза Маринова се включи като съдия в състезанието, в което се включиха деца в различни възрастови групи, родени след 2003 година. В надпреварата се включиха деца от софийските клубове клубовете Академик, Чендини, КЛАСА и СК Венелина Венева.

Победителите получиха медали, а "Асоциация за развитие на българския спорт" осигури грамоти за участие на всички деца. Подобен род детски състезания се превърнаха в традиция през последните години, като се провеждат няколко пъти годишно. Децата оценяват високо възможността да премерят сили с връстниците си и се радват на тези възможности да покажат резултатите от тренировъчния процес.