Новини

АРБС награди Студент на годината в категория Спорт
04.12.2014 г.
Световната шампионка по бокс в категория до 54 кг. Станимира Петрова стана Студент на годината в категория „Спорт“ за 2014 година. Наградата и бе присъдена за постижението и на световното първенство по бокс за жени т.г. в Корея – завоюваната за първи път световна титла в историята на женския ни бокс.
Младата надежда на бокса бе наградена от министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който й пожела след две години да бъде и олимпийска шампионка и обяви, че тя получава като награда и двуседмичен лагер в „Спорт палас“. От своя страна председателят на "Асоциация за развитие на българския спорт" /АРБС/ Йоанна Дочевска награди спортистката и с тримесечен стаж в асоциацията, като й пожела да продължава да вдъхновява подрастващите и да изгражда в тях любов към спорта.

Петрова е родом от Асеновград и е магистър – специалност " Спортен Мениджмънт“ в НСА. Занимава се активно с бокс от година и половина и вече жъне успехите си, плод на упоритата и работа. Тя има значителни успехи и в таекуон-до ITF – спорта, който практикува преди да се насочи към бокса.

Другите две номинации в категорията бяха за капитана на националния отбор по художествена гимнастика – световен шампион в многобоя в Измир Михаела Маевска и световната вицешампионката на 200 м едноместно кану от шампионата в Москва Станилия Стаменова.

Конкурсът се организира от Националното представителство на студентските съвети в България /НПСС/ с цел да се даде гласност пред обществото на постиженията на българските студенти в различни области на науката, изкуството и спорта.