Клубове

АВС Таекуон-до клуб
спорт: Таекуон-до
Град: София
Квартал: Център
Адрес: стадион \" Васил Левски\" ,сектор Б, зала 4 Б
Описание
АBC ТАЕКУОН-ДО КЛУБ е спортна организация с идеална цел, стремяща се да развива корейското бойно изкуство Таекуон-до, а така също източноазиатската философия, култура и дисциплина.
АBC Таекуон-до клуб е един от наи-големите клубове по Бойни изкуства в България. Той обединява съмишленици, практикуващи, състезатели и почитатели на Таекуон-до от различни възрасти, с разнообразни професии, образование и социален статус.
Кратко представяне

Популяризиране на Таекуон-до като система за активен и здравословен начин на живот, формиране на групи за тренировки на деца, юноши,мъже и жени, независимо от възраста.
Развитие на различни специализирани Таекуон-до дисциплини- спаринг,самоотбрана,тул/ форма/, специална техника,силов тест, в които всеки един практикуващ може да се усъваршенства според личните си качества и предпочитания.
Постигане на високо спортно мйсторство, организиране и участие в регионални, национални и международни състезания.

Възрастови групи
ДЕЦА 5 -8 ГОДИНИ , ДЕЦА 9-13 ГОДИНИ, ВЪЗРАСТНИ НАЧИНАЕЩИ, СРЕДНО НИВО, НАПРЕДНАЛИ И СЪСТЕЗАТЕЛИ
График за тренировки
http://www.abctaekwon-do.com/charts - ГРАФИК НА ТРЕНИРОВКИТЕ
Такса тренировка
8-60lv.
База

Национален стадион Васил Левски. сектор Б, зала 4 Б
Треньори
Красимир Гергинов VII дан Таекуон-до
Амалия Колева - Световна и Европейска шампионка
Недялка Бачева - Световна и Европейска шампионка
Дюк Нуамеруе - Европейски шампион
Антони Давидов - Европейски шампион
Димитър Христов - Европейски шампион
Допълнително инфо
Професионалната методика на тренировки и строгата дисциплина, заложена от Майстор Ким Унг Чол 9-ти дан извеждат АВС Таекуон-до клуб и като цяло Таекуон-до в България на изключително високо ниво, като днес с гордост може да се твърди, че българската школа по Таекуон-до заема призово място в Европа и Света.Резултат от тази трудоемка и целеустремена работа са шампионите и медалисти през последните няколко години на европейски и световни първенства.Много от тях са състезатели на АВС Таекуон-до клуб.